06 / 05 / 2024

Dükkan sahipleri Kasım ayında hangi vergileri ödeyecek

Dükkan sahipleri Kasım ayında hangi vergileri ödeyecek

Dükkan ve mağaza gibi işyeri sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu vergilerin 2. taksit dönemi Kasım ayı itibariyle başlıyor. Peki, dükkan sahipleri Kasım ayında hangi vergileri ödeyecek? İşte dükkan vergileri..

Kasım 2023 enflasyon verileri ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Merakla beklenen enflasyon verileri için geri sayım başladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan kasım ayı enflasyon verileri, dükkan sahipleri ve kiracılar tarafından da sorgulanıyor. Peki 2023 kasım ayı enflasyon verileri ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Kentsel dönüşüm kapsamında yapımı tamamlanan 404 ofis ve 215 dükkan sahiplerini buluyor!

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, kentsel dönüşüm çerçevesinde inşa edilen 404 ofis ve 215 dükkanın, 5 Kasım Pazar günü hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.

Kasım 2023 yeni kira zammı ne kadar, kaç TL oldu? İşte 3 Kasım TÜİK iş yeri, dükkan kirası hesaplama!

Türkiye'deki mülk sahipleri ve kiracılar Kasım ayı kira artış oranlarının ne kadar olacağını sorguluyor. Peki, Kasım 2023 yeni kira zammı ne kadar, kaç TL oldu? İşte detaylar...

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Yatırımcılar bu tablo karşısında hayrete düşecek! 1 Kasım 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları yatırımcıları tarafından yakından takip ediliyor. Ons altın hafta sonu 2000 dolar geçerken son günlerde 1980 seviyelerinde işlem görüyor. Yükselişe geçen altında rüzgar tersine döndü. Altın fiyatları bugün ne kadar? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın kaç lira? 1 Kasım 2023 canlı a

Konut alımında yeni dönem! Düzenleme 1 Kasım'da yürürlüğe giriyor! 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sahte ilanlara karşı emlak ve otomotiv sektöründe yeni dönemin 1 Kasım'da yürürlüğe gireceğini belirtti. Yeni düzenleme ile sahte ilanların önü kesilecek. 

TOKİ'den Kasım 2023 müjdesi geldi! Bu ildeki proje için düğmeye basıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Karaman 2023 projesinin ihalesi 14 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. Projede 45 adet konut ve 22 adet dükkan yer alacak.

Belediye 26 adet konut ve dükkan satacak! İhalesi 8 Kasım'da!

Şanlıurfa İli Birecik Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Birecik'te yer alan 26 adet konut ve dükkanı satışa çıkardı. Merakla beklenen satış ihalesi 8 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Emlak sektöründe yeni dönem 1 Kasım'da başlıyor! Bunu yapmayan tapu sahiplerine ceza yağacak!

Emlak sektöründe yeni dönem 1 Kasım 2023 tarihinde resmen başlıyor... Bunu yapmayan tapu sahiplerine ceza yağacak... Acil bakın...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat açıkladı! Konut ve araba satışında yeni dönem 1 Kasım'da resmen başlıyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat konut ve araba satışında yeni dönemin 1 Kasım'dan itibaren başlayacağının bilgisini verdi. 

İkinci el ve sıfır konut ve araç satışı yapacaklar dikkat! İlan sitelerine sil baştan düzenleme! 1 Kasım’da başlıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki günlerde açıklamalar üzerine 1 Kasım tarihinden itibaren sıfır ve ikinci el ilan sitelerinde yeni dönem başlıyor. Erdoğan, 100 bin TL’ye kadar idari para cezası uygulanacağını belirtmişti. Peki, ilan sitelerinde yeni süreç nasıl işleyecek? İşte detaylar...

AVM’lerde kiralanabilir alan ciroları Kasım'da ne kadar oldu? 

AVM'lerde kiralanabilir alan (metrekare) başına düşen cirolar, Kasım ayında İstanbul'da 6 bin 824 lira, Anadolu'da ise 4 bin 069 lira şeklinde oldu. İşte ayrıntılar...

Dacia Jogger'a 32 bin TL'lik matrah indirimi geldi! 545 bin TL'ye düştü! 25 Kasım 2022 fiyat listesi...

Dacia Jogger, 28 Kasım tarihinde satışa sunulacak. Jogger'ın fiyatları hafta başında açıklanmıştı. Araca matrah 32 bin TL'lik indirimi geldi. Peki Dacia Jogger fiyatları kaç lira oldu? En uygun Dacia Jogger ne kadar? İşte 25 Kasım 2022 fiyat listesi...

14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları düştü! 23 Kasım 2022 altın bilezik fiyatları ne kadar oldu?

14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları 23 Kasım 2022 Çarşamba günü bilezik almak isteyenler ve yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Bugün altın bilezik fiyatları düşüşe geçti. Peki altın bilezik fiyatları ne kadar oldu? İşte 23 Kasım 2022 altın bilezik fiyatları.

Dükkan sahipleri Kasım ayında hangi vergileri ödeyecek Haberi

Dükkan sahipleri Kasım ayında hangi vergileri ödeyecek

Dükkan sahipleri Kasım ayında hangi vergileri ödeyecek?

Dükkan ve mağaza gibi işyeri sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu vergilerin 2. taksit dönemi Kasım ayı itibariyle başlıyor. Vergi için ödenecek bedeller, taşınmazın değerine ve bağlı olduğu belediyeye göre değişiyor. 


Bilindiği üzere büyükşehir belediyelerinde vergiler yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. Peki, dükkan sahipleri Kasım ayında hangi vergileri ödeyecek?


Emlak vergisi

İlk taksitleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenen verginin ikinci takitleri ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmazın değeri üzerinden emlak vergisi oranının hesaplanması ile bulunuyor.


Normal yörede yer alan bir işyerinden binde 2 oranında vergi alınırken, büyükşehir sınırları içerisinde yer alan bir işyerinden ise binde 4 oranında vergi alınıyor.


Ödemeler bağlı olunan belediyeye yapılıyor. Bir işyerinizin olduğunu ve değerinin 500 bin TL olduğunu farz...