29 / 04 / 2024

dükkan sahiplerinin hakları

dükkan sahiplerinin hakları

Bir apartmandaki dükkan sahiplerinin diğer kat maliklerine karşı ve kiralama durumunda kiracıya karşı bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Peki, dükkan sahibinin hakları nelerdir? İşte dükkan sahibi hakları 2016..

1933'te Kapalıçarşı tamir tartışması! Bu Belediyenin görevi mi, yoksa dükkan sahiplerinin mi?

1933 yılında şehir meclisindeki münakaşalardan biri de Kapalıçarşı tamir tartışması olmuş. Kapalıçarşı'nın tamir edilmesi, Belediyenin işi mi yoksa dükkan sahiplerini mi? 

İzmir'deki rezerv alanda şimdi de ‘dükkan’ krizi yaşandı, vatandaşlar isyan etti!

30 Ekim'de yaşanan depremden sonra, Bayraklı’da inşa edilen rezerv alanda bu kez de ‘dükkan’ krizi yaşanıyor. 250 konutun KYK’ya satıldığı bloklarda TOKİ tarafından devri yapılan ancak yurt yapılan binaların altında kalması sebebiyle mülk sahiplerinin kullanmasına izin verilmedi.

Dükkan sahibi hakları 2016!

Bir apartmandaki dükkan sahiplerinin diğer kat maliklerine karşı ve kiralama durumunda kiracıya karşı bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Peki, dükkan sahibinin hakları nelerdir? İşte dükkan sahibi hakları 2016..

Dükkan kira artış oranı Şubat 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahiplerinin kiracılarına yaptıkları senelik zam esasları Borçlar Kanunu'nda yer alıyor. Peki, dükkandaki kiracıya ne kadar zam yapılır? İşte dükkan kira artış oranı Şubat 2016..

Kiracıyım dükkan satıldı haklarım neler?

Kiralama sürecinde sözleşmenin feshedilebilmesi için tahliye gerekçelerinden birinin doğmuş olması gerekiyor. Peki, kiradaki taşınmaz satılırsa ne olur? Siz de "Kiracıyım dükkan satıldı haklarım neler?" diyorsanız işte yanıtı..

Dükkan sahipleri Kasım ayında hangi vergileri ödeyecek?

Dükkan ve mağaza gibi işyeri sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu vergilerin 2. taksit dönemi Kasım ayı itibariyle başlıyor. Peki, dükkan sahipleri Kasım ayında hangi vergileri ödeyecek? İşte dükkan vergileri..

Tapu tahsis belgesi sahiplerinin hakları!

Hazine, belediye, il özel idaresi ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün arsa ve arazilerine yapılmış gecekondulara devletin verdiği ön tapu belgesine tapu tahsis belgesi deniyor. Peki, tapu tahsis belgesi sahiplerinin hakları nelerdir?

Dükkan sahibi stopaj öder mi?

Gayrimenkul sermaye iradına konu olan mal ve hakları kiralayan Gelir Vergisi Kanununun 94 üncü maddesinde sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar, kira ödemeleri üzerinden stopaj ödüyor. Peki, dükkan sahibi stopaj öder mi?

Dükkan sahibi kat maliki midir?

Bir anagayrimenkulün bölümlerinde bağımsız mülkiyet hakları kurulabiliyor. Bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti ve bu hakka sahip olanlara kat maliki deniyor. Peki, dükkan sahibi kat maliki midir?

Dükkan sahibi kiracıyı nasıl çıkarır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahiplerinin hak ve sorumlulukları Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanunen mal sahibi her istediği zaman kiracısından tahliyesini isteyemiyor. Peki, dükkan sahibi kiracıyı nasıl çıkarır?

Dükkan kira geliri beyannamesi 2015!

2014 yılı içerisinde dükkanını kiraya vererek istisnanın üzerinde gelir elde eden mal sahiplerinin beyanname vererek kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, dükkan kira geliri beyannamesi 2015 nasıl verilir?

Dükkan stopaj vergisini kim öder?

Taşınmaz sermayeye konu olan mal ve hakları kiralayan Gelir Vergisi Kanununda sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar stopaj ödemek zorunda oluyor.Peki dükkan stopaj vergisini kim öder?

Apartmanda dükkan sahibinin hakları!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat mülkiyetine konu olan gayrimenkulün bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına sahip kimselerin bazı hakları bulunuyor. Peki, apartmanda dükkan sahibinin hakları nelerdir?

dükkan sahiplerinin hakları Haberi

dükkan sahiplerinin hakları

Dükkan sahibi hakları 2016!

Bir apartmandaki dükkan sahiplerinin diğer kat maliklerine karşı ve kiralama durumunda kiracıya karşı bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor.


Bilindiği üzere bir anagayrimenkul dahilindeki tüm bağımsız bölümlerin sahibi aynı zamanda kat maliki oluyor. Buna göre dükkan sahipleri de kat maliki olup; Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan hak ve sorumluluklara sahip oluyor.


Dükkan sahipleri de apartman adına alınacak kararlarda söz sahibi oluyor. Taşınmazın kiraya verilmesi durumunda da dükkan sahibinin kat maliki olarak hakları devam ediyor.


Peki, kiralamada dükkan sahibinin kiracılara karşı hak ve sorumlulukları nelerdir? Dükkan sahibi hakları şu şekilde sıralanıyor:


- Dükkan sahibi kiracıya ilişkin herhangi bir olumsuz durumun söz konusu olması halinde, ihtarname çekip konuyu gündeme getirebiliyor.


- Dükkan sahibi, bazı haklı nedenlerin olması halinde kiracısına tahliye davası açabiliyor. Tahliye...