06 / 05 / 2024

dükkan vergileri 2015

dükkan vergileri 2015

Dükkan ve mağaza gibi işyeri sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu vergilerin 2. taksit dönemi Kasım ayı itibariyle başlıyor. Peki, dükkan sahipleri Kasım ayında hangi vergileri ödeyecek? İşte dükkan vergileri..

Vakıf GYO Çankaya'daki dükkanın 2015 sonu değerlemesini yayınladı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde bulunan Ankara İli Çankaya İlçesindeki Ankara/Çankaya Dükkan'a ait 2015 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı.

Ataşehir Nidakule dükkan ihalesi!

Ataşehir Nidakule dükkan ihalesi 19 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşecek. Tahincioğlu Gayrimenkul imzası ile hayata geçirilen projede dükkanların alanları 173 metrekareden başlıyor.

Nidakule Ataşehir dükkan satış ihalesi!

Nidakule Ataşehir dükkan satış ihalesi 19 Aralık 2015 Cumartesi günü yapılacak. 21 dükkanın yer aldığı Nidakule Ataşehir'de fiyatlar 3 milyon 460 bin TL'den başlıyor...

Nidakule Ataşehir dükkan fiyatları!

Nidakule Ataşehir dükkan fiyatları 3 milyon 460 bin TL'den başlıyor. Açık artırma usulüyle ticari alanları satışa çıkarılan projede başvurular 18 Aralık 2015 tarihine kadar devam edecek.

Nidakule Ataşehir'de 21 dükkan açık artırmayla satılıyor!

Nidakule Ataşehir dükkanları için açık artırma ihalesi 19 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşecek. Toplamda 21 adet dükkanın satışa sunulduğu projede son başvurular 18 Aralık'ta kabul edilecek.

Dükkan kira artış oranı Aralık 2015!

Kira zam hesaplamaları kanunen ev ve dükkanlarda farklı şekilde hesaplanıyor. Peki, dükkandaki kiracıya nasıl zam yapılır? Dükkan kira artış oranı Aralık 2015 nedir?

Dükkan çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince, mesken ve işyerleri için çevre temizlik vergisi ödeniyor. Peki, dükkan çevre temizlik vergisi nasıl ödenir? Dükkan çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?

Bulvar İstanbul Kayaşehir dükkan fiyatları!

Bulvar İstanbul Kayaşehir dükkan fiyatları konum ve büyüklüklerine göre değişiyor. Ticari alanları açık artırma ile satışa çıkarılan projede başvurular 28 Kasım 2015 tarihine kadar devam edecek.

Dükkan emlak vergisi geç ödeme cezası!

Emlak vergisi için ikinci taksit ödemeleri 2015 Kasım ayı boyunca devam ediyor. Verginin geç ödenmesi halinde vergi cezası kesiliyor. Peki, dükkan emlak vergisi geç ödeme cezası nedir?

Dükkan emlak vergisi hesaplama 2015!

Emlak vergisi, tüm gayrimenkuller için sahipleri tarafından ödeniyor. Buna göre, ev, arsa, arazi ve dükkan sahipleri her sene bu vergiyi ödemek ile mükellef oluyor. İşte dükkan emlak vergisi hesaplama 2015 örneği..

TOKİ 36 ilde 108 dükkan ve 43 konutu 12 Kasım'da satışa çıkarıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 36 ilde 108 dükkan ve 43 konutu 12 Kasım 2015 Perşembe günü satışa çıkaracak. Açık artırma ile satışa sunulan gayrimenkullerin fiyatları 7 bin 500 TL'den başlıyor.

Dükkan sahipleri Kasım ayında hangi vergileri ödeyecek?

Dükkan ve mağaza gibi işyeri sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu vergilerin 2. taksit dönemi Kasım ayı itibariyle başlıyor. Peki, dükkan sahipleri Kasım ayında hangi vergileri ödeyecek? İşte dükkan vergileri..

Dükkan kira artış oranı Ekim 2015 nasıl hesaplanır?

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedelinde de belli oranlarda artış yapılıyor. Mesken ve dükkan kiralamalarında artış farklı şekilde hesaplanıyor. Peki, dükkan kira artış oranı Ekim 2015 nasıl hesaplanır?

dükkan vergileri 2015 Haberi

dükkan vergileri 2015

Dükkan sahipleri Kasım ayında hangi vergileri ödeyecek?

Dükkan ve mağaza gibi işyeri sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu vergilerin 2. taksit dönemi Kasım ayı itibariyle başlıyor. Vergi için ödenecek bedeller, taşınmazın değerine ve bağlı olduğu belediyeye göre değişiyor. 


Bilindiği üzere büyükşehir belediyelerinde vergiler yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. Peki, dükkan sahipleri Kasım ayında hangi vergileri ödeyecek?


Emlak vergisi

İlk taksitleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenen verginin ikinci takitleri ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmazın değeri üzerinden emlak vergisi oranının hesaplanması ile bulunuyor.


Normal yörede yer alan bir işyerinden binde 2 oranında vergi alınırken, büyükşehir sınırları içerisinde yer alan bir işyerinden ise binde 4 oranında vergi alınıyor.


Ödemeler bağlı olunan belediyeye yapılıyor. Bir işyerinizin olduğunu ve değerinin 500 bin TL olduğunu farz...