06 / 05 / 2024

dükkandan kiracıyı çıkarmak için ne yapılır

dükkandan kiracıyı çıkarmak için ne yapılır

Dükkan ve mesken gibi kiralamalarda bu sözleşmeyi imzalayan taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki, kirada bir dükkanınız olduğunu ancak kiracınızı çıkarmak istediğinizi düşünelim. Dükkandan kiracıyı çıkarmak için ne yapılır?

Ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi? Bu durumda kiracının hakları nedir?

Ev sahiplerinin kiracıları çıkarmak için başvurdukları yöntemlerden bir tanesi de “Kendim oturacağım” demek. Peki ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi?

Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışında geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

Fahiş kira zamlarının önüne geçmek isteyen Hükümet ev konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı getirdi. Peki, Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışı yaparsa geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

Kiracıyı çıkarmak için haklı sebepler nelerdir? Kiraya 100 de 100 zam yapılır mı?

Kiracının ve ev sahibinin kiralanan mülk üzerinde birtakım hakları vardır. Bu hakları bilmeyen her iki tarafta bazı hususlarda yanılgılara düşebilir. İşte bu noktada merak edilip sorulan sorular!

Kira artış düzenlemesi! 5 yılı dolduran kiracılar yeni yasadan etkilenecek mi? İşte detaylar!

Kira artış düzenlemesi, kiracıların ilgi odağında yer alıyor. Peki 5 yılı dolduran kiracılar yeni yasadan etkilenecek mi? İşte detaylar!

Konut piyasasında ev sahiplerinden kiracıyı bezdiren yeni taktikler! Elektrik ve su aboneliği yok

Konut fiyatlarındaki aşırı yükseliş ve konut arzında yaşanan problemler kiracıların olağanüstü kira artışlarına mecburen 'evet' demelerine neden oldu. Ev sahipleriyse istedikleri kirayı alamadığı kiracıyı evden çıkarmak için yeni taktiklere başvuruyor. İşte detaylar..

Ev sahiplerinden kiracıyı evden çıkartmak için yeni taktik! Uzmanlar uyardı: İspatlaması gerekiyor

Türkiye'de yeni konut arzındaki düşüşe rağmen konuta olan talebin artması ev sahiplerinin mevcut kiracıyı evden çıkarmak için ilginç taktiklere başvurmasına neden oluyor. Uzmanlar ise kiracıları uyarıyor: Ev sahibi sizi evden çıkarmak isterse ispatlaması gerekiyor

Miras kalan dükkandan kiracı nasıl çıkarılır?

Bir yakınınızın vefatı sonrası bir dükkanın miras kaldığını ve dükkanın kirada olduğunu düşünelim. Miras kalan dükkandan kiracı nasıl çıkarılır?

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Ev sahibiniz...

Son zamanların gündemden düşmeyen konuları arasında yer alan kira bedelleri milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor. Peki ev sahibi kirayı istediği gibi artırabilir mi? Kira artışı neye göre belirlenir? İşte detaylar...

Ev sahibinin kiracıyı evden çıkarma süresi 2022!

Kiracısını evden çıkarmak isteyen mal sahipleri kiracıyı çıkartma şartlarını ve süresini araştırıyor. İşte ev sahibinin kiracıyı evden çıkarma süresi 2022...

Kiracıyı evden çıkarma şartları 2022 neler?

Ev ya da işyerini kiraya veren ancak bazı nedenlerden dolayı kiracısını çıkarmak isteyen mal sahipleri tahliyeyi hukuka uygun olarak yapmak istiyor. Peki, kiracıyı evden çıkarma şartları 2022 neler?

Ev sahibi kiracıyı hangi durumlarda çıkartabilir?

Son dönemlerde ev sahipleri ve kiracılar yüksek kira nedeniyle karşı karşıya geldi. Peki ev sahibi kiracıyı hangi durumlarda çıkartabilir?

'Kirada TÜFE dönemi' kiracıyı rahatlattı!

Kiralar artık yıllık Yİ-ÜFE'ye göre değil, 12 aylık ortalama TÜFE'ye göre artacak. Buna göre, 2 bin liralık kira, 2 bin 540 lira yerine 2 bin 326 lira olacak. Aylık 214 lira kiracının cebinde kalacak.

28 milyon kiracıyı sevindiren haber!

Hükümet, 28 milyon kiracıyı yakından ilgilendiren kararını açıkladı. Bu kapsamda Meclis'te yapılan düzenlemeyle kiralarda yapılacak yıllık artışlarda üst sınır düşecek.

dükkandan kiracıyı çıkarmak için ne yapılır Haberi

dükkandan kiracıyı çıkarmak için ne yapılır

Dükkandan kiracıyı çıkarmak için ne yapılır?

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Dükkan ve mesken gibi kiralamalarda bu sözleşmeyi imzalayan taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki, kirada bir dükkanınız olduğunu ancak kiracınızı çıkarmak istediğinizi düşünelim. Dükkandan kiracıyı çıkarmak için ne yapılır?


Dükkanını kiraya veren mal sahipleri, kiracısını ancak kanun kapsamında yazan haklı nedenlerin doğması halinde çıkarabiliyor.


 Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa,


2. Kiralananın yeniden inşası veya imarı amacıyla esaslı onarımı, genişletilmesi ya da değiştirilmesi gerekli ve bu işler sırasında kiralananın kullanımı imkânsız ise,


belirli süreli sözleşmelerde...