10 / 05 / 2024

dükkanı ev olarak kullanma

dükkanı ev olarak kullanma

İmar barışı kapsamında imara aykırı yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, dükkanı eve çevirenler imar barışına başvurabilir mi?

Dükkandan ev olur mu?

Günümüzde mimari projesinde dükkan olarak gözüken ancak ev olarak kullanılan birçok bağımsız bölüme rastlamak mümkün oluyor. Peki, dükkandan ev olur mu? Dükkan tapusu nasıl ev tapusu ile değiştirilir?

2024 kira artış oranı hesapla! Dükkan, iş yeri, konutlarda kira artış oranı ne oldu? Mart 2024 TEFE TÜFE oranları!

Mart ayının gelmesiyle binlerce kişi kiralarını yenilecek kiracılar ve ev sahipleri kira artış oranlarının ne kadar olduğunu araştırıyor.2024 Mart ayı dükkan, iş yeri, konut kira artış oranı belli oldu mu, yüzde kaç? 2024 TÜİK TEFE TÜFE oranları...

Ev mi dükkan mı? İstanbul, Ankara ve İzmir verileri masaya yatırıldı, bakın ne sonuç çıktı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yatırımcılar tarafından merakla beklenen dükkan fiyat endeksini yayımlamasından sonra konut ve dükkan fiyatlarındaki değişim de masaya yatırıldı. Peki ev mi dükkan mı? 

Beşiktaş'ta dükkan mı, Miami'de ev mi? Karlı gayrimenkul yatırımı yapmak için buna dikkat!

Dükkan ve iş yerlerinin fiyatlarında yaşanan artışlar da aynı konut fiyatları gibi ilerliyor. Bir vatandaş, Beşiktaş'ta satılık olan dükkanın fiyatının 1.5 milyon dolar olmasına tepki gösterdi. Peki Beşiktaş'ta dükkan mı, Miami'de ev mi?

Sentez Merter 1 Eylül'de açılıyor! Vade farksız 24 ay taksitle hemen teslim dükkan fırsatı!

Kadın modasına yön verecek alışveriş merkezi olarak lanse edilen ‘Sentez Merter’ kapılarını 1 Eylül'de açıyor. Sentez Merter'de 24 ay taksitle hemen teslim dükkan fırsatı sunuluyor.

Belediyeden büyük fırsat! O ilde tam 6 dükkan ve 1 ev satılacak!

Şanlıurfa İli Birecik Belediye Başkanlığı Şanlıurfa Birecik'te yer alan 6 dükkan ve 1 evi satışa çıkardı. 

Ev sahibi kiraya ne kadar zam yapabilir? İş yeri, dükkan kira zam oranı ne kadar oldu?

Nisan ayı enflasyon oranı bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak. Vatandaşlar bu kapsamda Ev kira artış oranı ne kadar oldu? İş yeri, dükkan kira zam oranı kaç TL? sorularına yanıt arıyor. 

O ilimizde 5 dükkan uygun fiyatlardan kiraya veriliyor! Bu dükkanları kaçırmayın!

Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlanan ilana göre 5 dükkan ticari olarak ihale usulüyle kiraya veriliyor. İşte detaylar…

O ilde 8 adet dükkan ile 39 adet konut satılıyor! 3+1, 4+1, 4+2 dubleks ve 5+2 dubleks ev sahibi olma fırsatı!

Muş Merkez'de 8 adet dükkan, 25 adet 3+1, 9 adet 4+1, 4 adet 4+2 dubleks ve 1 adet 5+2 dubleks daire satılıyor. Ev ve iş yeri sahibi olmak isteyenler hemen bu fırsata bakın!

Çayırova Belediyesi Kocaeli'de dükkan satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Kocaeli İli Çayırova Belediye Başkanlığı, Kocaeli Çayırova'da yer alan dükkanı satışa çıkardı. Dükkanın satış ihalesi 4 milyon 870 bin TL olarak belirlendi.

Milli Emlak'tan büyük fırsat! İstanbul'un göbeğinde ev ve dükkan satıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü İstanbul'un göbeğinde altında dükkanı olan bina-ev satıyor. İşte Milli Emlak'ın resmi internet sitesindeki o ihale ilanı...

Ankara Büyükşehir, Güneypark 1 ve Güneypark 2'deki 46 konut ile 1 dükkanı satıyor! 2+1, 3+1 ev almak isteyenlere müjde!

Ankara Büyükşehir Belediyesi,  Çankaya'daki Güneypark 1 ve Güneypark 2 Sitesi'nde yer alan 46 konut ile 1 dükkanı 950 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden büyük fırsat! Küçük Sanayi Sitesi'nde 90 dükkan satıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi'nde yer alan 90 adet dükkanı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin toplam satış bedeli 38 milyon 433 bin 289 TL olarak belirlendi.

Çarşamba Belediyesi 24 ay taksitle 27 ev ve dükkan satacak! Ev ya da iş yeri almak isteyenlere büyük fırsat!

Samsun İli Çarşamba Belediye Başkanlığı, Samsun Çarşamba'da yer alan 27 ev ve dükkan için satış ihalesi düzenliyor. Merakla beklenen ihale 24 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

dükkanı ev olarak kullanma Haberi

dükkanı ev olarak kullanma

İmar barışı başvuruları 8 Haziran'da başladı. Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Yapı Kayıt Belgesi için yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından, e-Devlet üzerinden Yapı Kayıt Sistemindeki Yapı Kayıt Belgesi formunun doldurulması suretiyle müracaatta bulunulabileceği gibi kurum ve kuruluşlara başvurulmak suretiyle de müracaatta bulunulabiliyor.

Yapı Kayıt Belgesi verilen yapılara, talep halinde ilgili mevzuatta tanımlanan ait olduğu abone grubu dikkate alınarak geçici olarak su, elektrik ve doğalgaz bağlanabiliyor.

Alınmış yıkım kararları ile tahsil edilemeyen idari para cezaları iptal ediliyor.

İmar barışı başvuruları 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılıyor. Yapı kayıt belgesi bedeli ise 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenebiliyor.

Ruhsatsız yapılar için imar barışına başvurabildiği gibi iskansız ancak aykırılıkların yapıldığı yapılar için de imar barışına başvurulabiliyor. Peki, dükkanı eve çevirenler imar barışına başvurabilir mi?

Dükkanı eve...