16 / 05 / 2024

dükkanların kira artış oranları

dükkanların kira artış oranları

Mesken kiralamalarında dönemin ÜFE oranlarına göre zam yapılması gerekiyor. Ancak bu kural dükkanlarda uygulanmıyor. Peki, dükkan kiracısına nasıl zam yapılır? İşte dükkan kira artış oranları Haziran 2015...

1942 yılında Sirkeci Meydanı'ndaki dükkanlar tramvay yolundan dolayı yıkılacakmış!

1942 yılından Sirkeci'de tramvay yolu üzerinde çıkıntı teşkil eden dükkanların yıkılmasına karar verilmiş.

1957 yılında Aksaray civarındaki bina ve dükkanlar yıkılmış!

1957 yılında,  Aksaray civarındaki binalarla, Saraçhane ile Beyazıt arasındaki binaların ve dükkanların yıkımına karar verilmiş.

Hollanda hükümetinden özel sektördeki konutların kira artışına sınırlama: En çok yüzde 1 olacak! 

Hollanda hükümetinin kiracılara yönelik yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdiği açıklandı. Buna göre özel sektördeki konutların kira artışına sınırlama getirildi. İşte uygulama ile ilgili tüm detaylar...

Ankara'nın göbeğindeki Kızılay AVM iflas etti! Dükkanlar tek tek boşaltılıyor!

Yap-İşlet-Devret modeliyle, 25 seneliğine işletilmesi için Karsaklar Gayrimenkul’e verilen Ankara Kızılay Alışveriş Merkezi iflas etti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, yönetimi devralan mülk sahibi Türk Kızılayı, ihtarname çekerek dükkanların boşaltılmasını istedi.

Türkiye'de gıda alanında faaliyet gösteriyorlardı. Gıda markası iflasını verdi. Dükkanlarını boş görürseniz dikkat

Türkiye'de gıda alanında faaliyet gösteren bir marka, iflasını verdi. Dükkanlarını gidip boş görürseniz şaşırmamanız gerekiyor.

Mia Port Comfort Arnavutköy'de yüzde 50 peşinat 24 ay taksitle son cadde dükkanları!

Hadımköy-Arnavutköy çevreyolu ayrımında hayata geçirilen Mia Port Comfort'ta yüzde 50 peşinat 24 ay taksitle son cadde dükkanlarının satışı devam ediyor. İşte Mia Port Comfort projesi ile ilgili detaylar...

Mia Port Comfort'ta son cadde dükkanları! Yüzde 50 peşin, 24 ay faizsiz taksit!

Hadımköy-Arnavutköy çevreyolu ayrımında bulunan Mia Port Comfort'ta son cadde dükkanlarının satışı devam ediyor. Söz konusu dükkanlar için yüzde 50 peşin, 24 ay faizsiz taksit fırsatı sunuluyor.

Dünyada fahiş kira artışlarına karşı hangi önlemler alınıyor?

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, dünyada fahiş kira artışlarına karşı hangi önlemler alındığını anlattı. Peki söz konusu önlemler neler? İşte detaylar...

CHP'den kira artışlarıyla ilgili Meclis araştırması talebi!

CHP, kira artışlarıyla ilgili Meclis araştırması açılmasını talep etti. CHP Grup başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç imzasını taşıyan önergede, kirada oturan dar gelirli vatandaşların kira artışları sebebiyle ekonomik krizi daha fazla hissetmeye başladığı belirtildi.

Hacettepe Üniversitesi'nden kiralık iş yeri! 

Hacettepe Üniversitesi, Beytepe yerleşkesinde yer alan 10 iş yerini kiraya veriyor. Kiraya verilecek dükkanların kira bedelleri 96 bin TL'den başlıyor, 538 bin 800 TL'ye kadar yükseliyor. 

10 yıllık kiracının kira artışı nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmelerinin yenilendiği her yıl kira bedeline zam yapılıyor. Peki, 10 yıllık kiracının kira artışı nasıl hesaplanır?

Apartman girişindeki dükkanlar aidattan sorumlu mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde apartmanların girişlerindeki dükkanların aidat sorumluluğunu kaleme aldı.

Alarko GYO'nun Büyükçekmece'deki dükkanlarının değeri belli oldu!

Alarko GYO'nun Büyükçekmece'deki dükkanlarının değeri belli oldu... Peki Alarko GYO'nun Büyükçekmece'deki dükkanlarının değeri ne kadar? İşte Alarko GYO'nun Büyükçekmece'deki dükkanlarının değerleme raporu...

dükkanların kira artış oranları Haberi

dükkanların kira artış oranları

Dükkan kira artış oranları Haziran 2015!

Borçlar Kanunu gereğince mesken kiralamalarında dönemin ÜFE oranlarına göre zam yapılması gerekiyor. Ancak bu kural 2020 yılına kadar işyerleri için uygulanmıyor.


Buna göre dükkan kiracısı olduğunuzu ve dükkan sahibinin yeni kira döneminde ne kadar zam yapacağını merak ettiğinizi düşünelim.


Dükkan kiralamalarında kiracıya sözleşmede belirtilen oranlarda zam yapılıyor. Sözleşmede ÜFE belirtilyse ÜFE, TÜFE belirtildiyse TÜFE oranlarına göre artış yapılıyor. Ancak herhangi bir oran belirtilmemiş ise dükkan sahibi istediği oranda zam yapabiliyor.


Dükkan kira artış oranları Haziran 2015!

Haziran ayında; Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %1,11 arttı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık %0,56 arttı.


Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2015 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre %1,11 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre %5,22 artış, bir önceki...