28 / 07 / 2024

dünya kentsel forumu

dünya kentsel forumu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, dünyada yoksulların barınacak bir yeri olmadığı sürece dünyanın huzur bulamayacağını söyledi

Dünya Ekonomik Forumu: Konut fiyatları reel ekonomiden uzaklaşıyor!

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) Küresel Riskler Raporu yayınlandı. Rapora göre konut fiyatları reel ekonomiden uzaklaşıyor.

Dünya Ekonomik Forumu'nun raporundan 'küresel resesyon riski' çıktı!

Dünya Ekonomik Forumu'nun anket yöntemiyle hazırladığı raporda, başta gençler arasında olmak üzere, yüksek yapısal işsizlik en büyük ikinci endişe olarak nitelendirildi.

GYODER, Dünya Konut Günü’nde kentsel dönüşüme dikkat çekti!

Dünya Konut Günü dolayısıyla açıklama yapan GYODER Başkanı Yetgin, "Türkiye’de dönüştürülmesi gereken 7.5 milyon konut bulunuyor. Zaman kaybetmeden, şehirlerimizin geleceğini de planlayarak bir an önce kentsel dönüşüm sürecini atlatmamız gerekiyor" dedi...

İstanbul Yeni Havalimanı, Dünya Havacılık Forumu'nda tanıtılacak!

İGA şirketi tarafından, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatının Brezilya'da düzenlediği Dünya Havacılık Forumu'nda, İstanbul Yeni Havalimanı da tanıtılacak.

Dünya Melek Yatırım Forumu başladı!

Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim ortağı olduğu Dünya Melek Yatırım Forumu'nun (WBAF) dünya kongresi kapsamında yaklaşık 75 ülkeden yüzlerce melek yatırımcı, İstanbul'da buluştu. 

Kentsel dönüşüm daha iyi bir dünya için olmalı!

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, kentsel dönüşümün daha iyi bir dünya için olması gerektiğini söyledi.

Dünya şehirciliği Türkiye'de konuşulacak!

Dünya şehircilik ve kentsel tasarım projeleri alanının en profesyonel yarışması olan Golden City Awards 2016 yılının Ocak ayında Türkiye'de gerçekleştirilecek. Kazanan şehirde sürpriz organizasyonlar yapılacak.

Geleceğin dünya starı mimarları Türkiye'den çıkacak!

International Property Awards Başkanı Shield, ödül alan projeleri şöyle özetledi:Türkiye, kentsel dönüşümün de devreye girmesiyle müthiş bir deneyim alanı oldu. Ben geleceğin dünya starı olacak mimarlarının Türkiye'den çıkacağına inanıyorum.

Dünya Arap kültürünü Beyoğlu'nda tanıyacak!

Türk-Arap yatırımcılar, Gayrimenkul Yatırım Forumu'nda buluştu. Forumda Arap yatırımcıları en çok Dünya Kültürleri Merkezi heyecanlandırdı.

Dünya KOBİ Forumu Vakfı'nın merkezi İstanbul'da açıldı!

TOBB ve küresel iş dünyası KOBİ’lerin sesini büyütmek için harekete geçti. KOBİ’lerle büyük şirketleri buluşturacak küresel adım İstanbul’da atıldı. TOBB, ICC ve WCF’nin katkılarıyla kurulan Dünya KOBİ Forumu Vakfı’nın merkezi açıldı.​

Türkiye'de kentlerin tasarımı dünya standartlarında olacak!

Kentlerin düzenlenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni bir çalışma başlattı. Türkiye'de şehirlerin mimari, çevre ve sosyal yaşam alanlarının dünya standartlarında olması için kentsel tasarım rehberi hazırlanıyor.

Türkiye dünya turizminde basamak atladı!

Dünya Ekonomik Forumu'nun Seyahat ve Turizm Rekabet Endeksi Listesi'nde 2009 yılında 56'ncı sırada bulunan Türkiye, bu yıl 141 ülke arasında 44'üncü oldu.

Altınok Öz Kartal kentsel dönüşümü dünya basınına anlattı!

Kartal'da yerinde dönüşüm, deprem dönüşüm ve kentsel dönüşüm kavramlarını ilçede uygulamaya sokan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, dünya basınında.

dünya kentsel forumu Haberi

dünya kentsel forumu

Bakan Bayraktar, İtalya'nın Napoli kentinde bu yıl 6'ncısı düzenlenen Dünya Kentsel Forumu'nun Bakanlar Oturumu'nda yaptığı konuşmada, ''Bugün dünyaya baktığımızda, Afrika'da insanların yüzde 35'i, Asya'da yüzde 40’ı ve toplamda dünyadaki 7 milyar nüfusun da yarısı şehirlerde yaşıyor. Fakat giderek bu sayı artacak, hem nüfus hem de bu artan nüfustan dolayı şehirlere yüksek oranda göç olacak. En çok dikkat etmemiz gereken husus, dünyadaki yoksullar olmalıdır. Yoksulları rahat bir ortama kavuşturmadıkça, yoksullar için rahat bir yerleşim elde etmedikçe, üzerinde yaşadığımız dünya huzuru yakalayamayacaktır.'' dedi.


Özellikle Kuzey yarı kürede yaşayanların, güney yarı küreye sadece maddi bakımdan değil, aynı zamanda bilgi alışverişi konusunda da yardım etmek zorunda olduğunu ifade eden Bakan Bayraktar, ''Dünya milletlerinin refaha kavuşması için daha çok birbirimizin elinden tutmalıyız. Daha çok yardım...