02 / 05 / 2024

Dünya Mimarlık ve Konut Günü teması

Dünya Mimarlık ve Konut Günü teması

Her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi günü, Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı (UN Habitat) ve Uluslararası Mimarlar Birliği‘nin (UIA) ortak ve paralel etkinlikleri olarak "Dünya Mimarlık ve Konut Günü" kutlanmakta.

Dönüşüm İstanbul Kentsel Dönüşüm İnşaat Mimarlık Ve Yatırım Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Dönüşüm İstanbul Kentsel Dönüşüm İnşaat Mimarlık Ve Yatırım Danışmanlık Limited Şirketi Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Elif İkra Sadak, İnanç Mert Tandoğan ve Zuhal Funda Tandoğan ortaklığında kuruldu.

Anser Mimarlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anser Mimarlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Anastasııa Sergıcı tarafından kuruldu.

Düzel Mimarlık İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Düzel Mimarlık İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Zülfü Geçer tarafından kuruldu.

Axe Constructıon Mühendislik Mimarlık Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Axe Constructıon Mühendislik Mimarlık Ve Ticaret Anonim Şirketi Bahçelievler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Khalıd Alı Alı tarafından kuruldu.

New Style Mimarlık Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

New Style Mimarlık Ve Mühendislik Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bebdeli ile Süleyman Güdül tarafından kuruldu.

Verona Mimarlık Ve İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Verona Mimarlık Ve İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi Kartal'da Ali Yalçın ve Aslı Uluç ortaklığında kuruldu.

Pickhobi Yenilikçi İç Ve Dış Mekan Mimarlık Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Pickhobi Yenilikçi İç Ve Dış Mekan Mimarlık Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ömer Tutmaz tarafından kuruldu.

İris Kurumsal Mimarlık Ve İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İris Kurumsal Mimarlık Ve İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta  100 bin TL sermaye bedeli  ile Eıhab Zın  Noor Raı ve  Zaıdan Emre tarafından kuruldu.

Laden Mimarlık Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Laden Mimarlık Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Gökmen Demirli ve Laden Melis Bay ortaklığında kuruldu.

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi projesine 2 ödül!

ARK-itecture ve BG Mimarlık’ın “Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi” Projesine Amerika ve Avrupa’dan iki ödül geldi.

Düzay Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Düzay Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Ayan tarafından kuruldu.

Döpa Mimarlık İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Döpa Mimarlık İnşaat Anonim Şirketi Büyükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Öykü Arslan ve Damla Peker Arslan ortaklığında kuruldu.

O Group Mimarlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

O Group Mimarlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Mohamad Halit Alshareef tarafından kuruldu.

Dünya Mimarlık ve Konut Günü teması Haberi

Dünya Mimarlık ve Konut Günü teması

Her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi günü, Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı (UN Habitat) ve Uluslararası Mimarlar Birliği‘nin (UIA) ortak ve paralel etkinlikleri olarak "Dünya Mimarlık ve Konut Günü" kutlanmaktadır. Bu sene 5 Ekim’de kutlanan “Dünya Mimarlık ve Konut Günü"nün teması “Mimarlık, Yapı, İklim” olarak belirlendi.


Kentsel ölçekte alınan proje kararları, çevremizde her geçen gün bir yenisi eklenen yüksek yoğunluklu konut ve ofis projeleri son zamanların en önemli tartışma konusu olan iklim değişikliğinin var olma gerekçelerine fazlasıyla katkı sağlamaktadır. Kentlerimiz artık beton yığını mekanların esiri olmakta, gökyüzünü görmekte zorlandığımız yaşam alanlarında temiz hava bile almamız zorlaşmaktadır. Özellikle büyük şehirlerde yoğun yapılaşmanın ve getirdiği nüfusun yarattığı karbon salınımı nedeni ile kentler git gide yaşanmaz hale gelecektir. İklim değişikliği konusu, artan yapılaşma...