06 / 05 / 2024

Dünya Yaşlanma Konseyi

Dünya Yaşlanma Konseyi

Dünya Yaşlanma Konseyi ve Denge Değerleme tarafından Yaş Dostu Kentsel Dönüşüm Çalıştay Gurubunun “Kentsel Dönüşümle ilgili mevcut durum, Sorunlar, Beklentiler ve Çözümler” konulu toplantısı 28 Mart 2015 Cuma günü düzenlenecek.

Dünya ülkelerini sollayan ilimiz hangisi? Türkiye’deki konut fiyat artışında, en çok hangi ilimiz yükseldi!

Dünyada konut fiyatları hakkında yaşanan değişimleri konu aşan çalışma kapsamında, 2023 senesinde en çok konut artışı yaşanan iller belirlendi. Buna göre, Türkiye’deki o il konut fiyat artışında dünya ülkelerini geçmiş oldu. En çok konut fiyat artışı yaşanan ilimiz hangisi?

Dünya Gazetesi Maslak'taki ofisinden bugün çıkarıldı: Kira krizi yaşayan gazete Umut Güner'e satıldı!

Mali sıkıntılar nedeniyle bugün Maslak'ta bulunan ofislerinden çıkarılan Dünya Gazetesi'nin yeni sahibinin de Umut Güner olduğu belirtildi. 

Dünya Altın Konseyi'nden Türkiye açıklaması: Altına talep 10 yılın rekorunu kırdı!

Dünya Altın Konseyi tarafından yayımlanan üçüncü çeyreğe ilişkin verilere göre Türkiye'de altına olan talep son 10 yılın rekorunu kırdı.

ATM'den para çekmek yasaklandı. Son dakika olarak duyuruldu. Dünya şaşkına döndü. Banka müşterileri dondu

Bir ülkede ATM'den para çekmek yasaklandı. Bu flaş gelişme "Son dakika" olarak duyuruldu. Tüm dünya bu haberle birlikte büyük bir şaşkınlık yaşadı. İşte detaylar...

Altın sahiplerinin rüyası gerçek oluyor! Dünya altın konseyi, büyüleyici rakamlarla yatırımcılara müjdeyi verdi!

Fed'in faiz kararıyla ons altın son üç ayın en düşük seviyesine indi, dolar/Türk Lirası düştü. Gram altın da zirveden geriledi. Altın fiyatlarındaki gelecek belirsizliği, Dünya Altın Konseyi'nin açıklamasıyla aydınlanacak.

Dünya Altın Konseyi’nden tüm hesapları alt üst edecek yeni tahmin!

Dünya Altın Konseyi’nden kritik bir açıklama geldi. “Altın fiyatlarının 1.900 doların altına düşme ihtimalini ortaya çıkaracak ters rüzgârlar esmeyi sürdürecek” yorumunda bulunan uzmanlar, 100 dolarlık gerilemede bile piyasanın hâlâ sağlıklı olduğunu ifade etti.

Dünya Merkez Bankalarının Altın Rezervleri 71 Ton Azaldı, Türkiye Öncü Rol Oynadı

Dünya Altın Konseyi'nin analizine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Nisan ayında 80,8 ton altın satarak küresel merkez bankalarının rezervlerinin 71 ton azalmasına sebep oldu.

Altında fark kapandı! Kapalıçarşı ve Merkez Bankası fiyatları görenleri şaşırttı! Dünya Altın Konseyi peş peşe açıkladı!

Piyasalar, yeni kabinenin açıklanmasından sonra haftanın ilk gününde  olumlu gelişmeler oldu.  Dolar 21 TL'yi test ederken, euro 23 TL gram altın ise 1380 TL seviyesine geldi.  Kapalıçarşı ve Merkez Bankası fiyatları ise görenleri şaşırtı! Dünya Altın Konseyi'nden peş peşe açıklama geldi. 

Dünya Altın Konseyi açıkladı! Türkiye'de altın yatırımı 50 tonu geçti!

Dünya Altın Konseyi, Türklerin altın alımının 2023'ün ilk çeyreğinde 50,5 tona ulaşarak rekor kırdığını açıkladı.

Yamyam patlama sebebiyle dünya karanlığa gömülebilir! Plazmalar dünyaya çarpacak!

Dünya yamyam patlama sonucunda karanlığa bürünebilir! Uzmanlar, geride bıraktığımız günlerde Güneş'te meydana gelen patlama sonucunda Dünya'ya doğru akan milyarlarca tonluk plazma akışı oluştuğunu açıkladılar. Bu akışın, Dünya'nın elektrik ve uydu sistemleri üzerinde etkileri olabileceği belirtiliyo

Dünya Bankası’ndan önemli uyarı…Bazı ülkeler küresel göçe bağımlı hale gelecek!

Varlıklı ülkelerin yanı  sıra orta gelirli orta gelirli ülkelerde nüfusun hızla yaşlandığına dikkat çeken Dünya Bankası, bu ekonomilerin gelecekte küresel göçe bağımlı hale geleceği öngörüsünde bulundu. Dünya Bankası, göç sürecinin daha iyi yönetilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Dünya Bankası’ndan korkutan açıklama! Ekonomide “kayıp 10 yıl” başlıyor!

İddialı adımlar atılmazsa küresel ekonomik büyümenin 2030’a kadar gerileme yaşayacağına işaret eden Dünya Bankası, yeni raporunda "kayıp bir 10 yıl başlayabileceği" uyarısında bulundu.

Dünya Altın Konseyi açıkladı! Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ocakta en çok altın alan merkez bankası oldu! 

Dünya Altın Konseyi'nin (WGC) raporuna göre merkez bankaları ocak ayında net 31 ton altın satın alırken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ocak ayında 23 ton altın alımıyla ilk sırada yer aldı.

Dünya Yaşlanma Konseyi Haberi

Dünya Yaşlanma Konseyi

Türkiye nüfus yapısı ve sosyal yaşam olarak oldukça dinamik yapıya sahiptir.  Ülkemiz bir taraftan genç nüfusumuz ile ön planda olurken diğer taraftan 2014 yılında Dünyanın  en hızlı yaşlanan ikinci ülkesi olduk. Başta devlet kuruluşları olmak  üzere seferberlik şeklinde depreme karşı dayanıksız yaklaşık yedi milyon konutun dönüşümü öngörülmekte.

Bu dönüşümün en önemli öznesi olan insan hayatının her evresinin ele alındığı,  doğal hayat akışına uyumlu olması amacıyla Yaş Dostu Kentsel Dönüşüm Çalıştay Gurubunun, Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı Dr. Kemal Aydın moderatörlüğünde “Kentsel Dönüşümle ilgili mevcut durum, Sorunlar, Beklentiler ve Çözümler” konulu kahvaltı ve sonrası toplantıların yer alacağı etkinlik 28.03.2015 Cumartesi günü saat 09:00- 13:00 arası Titanic City Taksim Hotel'de düzenlenecek.


Program Dünya Yaşlanma Konseyi ve Denge Değerleme tarafından...