29 / 04 / 2024

dünyadaki toprak sorunu

dünyadaki toprak sorunu

Nüfus artışı, iklim değişikliği, kitlesel göç nedeniyle 21. yüzyılda karşı karşıya olduğumuz sorunlar arasında toprak sorunu önemli bir yer tutuyor.

BM: Dünya en ciddi gıda, enerji ve ekonomik krizin eşiğinde

Birleşmiş Milletler 105 gün önce 24 Şubat Perşembe tarihinde başlayan Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle tüm dünyanın en ciddi gıda, enerji ve ekonomik krizin eşiğinde olduğunu açıkladı. Krizden dünyadaki hiçbir ülkenin etkilenmemesinin mümkün olmadığı ifade edildi.

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan'dan faiz ve enflasyın uyarısı: Muazzam dönemin sonu geldi

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Türkiye ve dünya ekonomisinin geldiği nokta ve geleceğiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Türkiye'de enflasyon dünyadaki seviyenin katbekat üstünde diyen Turan, "14 yıllık para politikası dönemi kapanıyor" uyarısı yaptı.

Trabzon'da heyelan oldu evler toprak altında kaldı

Trabzon’un Sürmene ilçesinde heyelan sonucu Oylum Mahallesi’nde boş haldeki 3 ev ile kullanım dışı okul, toprak altında kaldı. Mahalle yolunun ulaşıma kapandığı, 2 evin boşaltıldığı bölgede devam eden heyelan anları kameraya yansıdı.

Altın fiyatlarının kaderi bu istatistiğe bağlı! İşte dünyadaki altının tükeneceği tarih

Dünya Altın Konseyi'ne göre şu anda dünyada 53 bin ton altın mevcut. Eğer rezervlere yenileri eklenmezse bu miktar sadece 18 yıl, yani 2040 yılına kadar yetecek. Altın rezervlerinin düşmesi, doğal olarak fiyatların da yükselmesi anlamına geliyor.

Turner, dünyadaki en yüksek 100 binanın 16’sına imza attı!

ABD’nin en büyük üst yapı inşaat firmaları arasında yer alan Turner'ın imzası dünya üzerindeki en yüksek 100 binadan 16'sında bulunuyor.

Dolar dünyadaki değerini kaybedecek mi?

Dünya parası konumunda olan ABD dolarının Rusya Ukrayna arasındaki savaştan nasıl etkileneceği merak konusu oldu. Amerika’nın Rusya’ya karşı sert yaptırımları, Çin başta olmak üzere ABD’ye hasım veya rakip ülkelerin dolardan kaçışını başlatacak mı?

İzmir Bayraklı'daki kentsel dönüşüm sorunu çözülüyor!

İzmir Bayaklı'da devam eden kentsel dönüşüm problemleri ortadan kalkıyor. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, çalışmalardaki son durum hakkında bilgi verdi. 

Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm sorunu çözüldü!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ilçedeki kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili yaptığı açıklamada Çırpıcı Mahallesi'nde 2015 yılından bu yana süren kentsel dönüşüm sorununu çözüme kavuşturduklarını müjdeledi.

Beykoz Tokatköy'de kentsel dönüşüm sorunu!

Beykoz Tokatköy'deki kentsel dönüşüm projesi kapsamında vatandaşların herhangi bir sözleşmeye imza atmadığı öğrenildi.

Bitcoin 40 bin doların altına düştü!

Dünyadaki en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, Ağustos'tan beri ilk defa 40 bin doların altına geriledi. Ether, Solana ve Litecoin gibi kripto paralar da dün Çinli emlak devi Evergrande’deki borç krizi sebebiyle düşük seyretti.

Amazon, ikinci genel müdürlük kampüsünü neden Washington'da yapıyor?

Dünyadaki en değerli beş şirketten biri olan Amazon, 2017 yılında 2'nci genel müdürlük kampüsü için yer arayışında olduğunu duyurdu. Uzun süren değerlendirmeler ardından kampüs için Washington seçildi. Peki Amazon, ikinci genel müdürlük kampüsünü neden Washington'da yapıyor?

Kanal İstanbul Türkiye'nin dünyadaki gücünü artıracak!

Yaz aylarından başlanılması planlanan Kanal İstanbul projesine yönelik açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, proje ile Türkiye'nin dünya genelinde güç ve etkinliğinin artıracağını dile getirdi. 

Ataşehir Yenisahra ve Barbaros’un dönüşüm sorunu KİPTAŞ’la çözülecek!

Yenisahra ve Barbaros Mahalleleri’nin imar durumlarının da çıktığını dile getiren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, "Biz elimizi taşın altına koyarak KİPTAŞ ile birlikte bu sorunu çözmeye çalışacağız" dedi.

dünyadaki toprak sorunu Haberi

dünyadaki toprak sorunu

Malpler'in başkenti Male'ye kuşbakışı baktığınızda gökdelenlerle dolu bir kenti Hint Okyanusu'nda yüzüyormuş gibi görürsünüz. Bu ada şehri ancak boyuna büyüyebilir.


Şehir nüfusu 2006'dan bu yana yüzde 52 artış göstermiş. 2014 sayımında nüfus 158 bin olmuş ve bu insanların tümü 5,7 km karelik bir alana sığmak zorunda.


Burada toprak öyle değerli ki yollarda ya kaldırım yok, ya da insanların tek sıra halinde yürüyeceği genişlikte. Kiralar ise öyle pahalı ki, yoksul semtlerde 23 metrekarede 40 kişinin yaşadığı görülüyor.

İnsanların bu şekilde üst üste yaşaması ise suç oranlarının ve şiddet olaylarının artmasına neden oluyor. Şehrin çöpleri, denizde yeni bir ada oluşmasına yol açtı.


1990'larda şehirde binalar iki katlıyken bugün ortalama sekiz katlı ve 25 kata ulaşanların sayısı da az değil. Şehrin nüfusu arttıkça sosyoekonomik sorunlar da...