18 / 07 / 2024

dünyanın yükslen kentleri

dünyanın yükslen kentleri

İstanbul rakip olmaya çalıştığı küresel finans merkezi konumundaki kentlere kıyasla hala çok ucuz...

İstanbul'daki dolar milyoneri sayısı 16 bin 300! Megakent dünyanın en zengin şehirleri arasında!

“Dünyanın En Zengin Kentleri 2023” raporuna göre,  İstanbul'daki dolar milyoneri sayısı 16 bin 300 olarak belirlendi. Peki en çok dolar milyoneri nerelerde? İşte ayrıntılar...

İstanbul dünyanın en pahalı 154’üncü kenti oldu!

Yabancılar için dünyanın en pahalı kentleri açıklandı. Buna göre yaşam maliyetinin en yüksek olduğu 154'üncü ülke İstanbul oldu. İstanbul geçen sene listeye 163 sıradan girmişti. 

Dünyanın en yaygın metro ağına sahip kentleri!

Günümüzün büyük kentlerinde en önemli ulaşım araçlarının başında yer alan metro hatları hızlı ve güvenli bir yolculuk fırsatı sunuyor. İşte dünyanın en yaygın metro ağına sahip kentleri...

Dünyanın en büyük külliyesi Washington'da açılacak!

İnşaatına 2011 yılının Eylül ayında başlanan, dünyanın en büyük külliyesi sıfatını taşıyan Washington'daki Maryland Külliyesi'nin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

Dünyanın en yüksek barajı Çin'de inşa ediliyor!

Çin, 314 metre boyuyla dünyanın en yüksek barajını inşa ediyor. Toplam maliyetinin 5.8 milyar dolar olacağı barajın 2022 yılında tamamlanması planlanıyor.

3.Havalimanı 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyüğü olacak!

Yapımı tartışmalara neden olan İstanbul’daki 3’üncü havalimanının terminal inşaatına başlandı. 80 bin dönüm arazi üzerine inşa edilecek 3’üncü havalimanı; yıllık 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyüğü olacak.

Avustralya'da dünyanın en büyük gayrimenkulü 325 milyona satışta!

Avustralya'da yer alan ve bir çok ülkeden bile daha büyük olan dünyanın en büyük özel mülkiyet arazisi 325 milyon dolara satışa çıkarıldı.

Dünyanın en büyük arazisi satışa çıkarılıyor!

Avustralya’da yer alan, dünyanın en büyük özel mülkiyet arazisi 325 milyon dolara satışa çıkarıldı.24.000 km2’lik arazi İsrail ya El Salvador gibi ülkelerin yüzölçümünden bile daha büyük.

Dünyanın en büyük arazisi 325 milyon dolara satışta!

Avustralya'da bulunan dünyanın en büyük arazisi satışa çıktı. 5 kuşaktır Kidman ailesine ait olan 11 milyon hektarlık arazi neredeyse İngiltere'yle aynı büyüklükte.

2000 yılında Tüp Geçit, dünyanın en derin deniz tüneli olacakmış!

2000 yılında ulaşımda büyük bir kolaylık sağlayacak olan Boğaz Tüp Geçiş Projesi ile ilgili çalışmalar devam ediyormuş. 2005 yılında hizmete girecek dünyanın en derin deniz tüneli, Boğaz'ı 58 metre derinlikte geçecekmiş.

1999 yılında Bağdat Caddesi, dünyanın en pahalı 34'üncü caddesiymiş!

1999 yılında İngiliz gayrimenkul danışmanları Healey&Baker'in yaptığı araştırmaya göre, Bağdat Caddesi dünyanın en pahalı 34'üncü caddesiymiş. Madison Aveneu'da metrekare kiralar ortalama 6 bin 459 dolarken, Bağdat'ta ise 900 dolarmış.

Dünyanın en büyük oteli 3,5 milyar dolara Mekke'ye inşa edilecek!

Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde dünyanın en büyük oteli inşa ediliyor. Dev otel, her yıl 2 milyon müslümanın ziyaret ettiği kutsal mekan Kabe'ye sadece iki kilometre uzaklıkta yükselecek.

İstanbul'a dünyanın en büyük bilim merkezi inşa edilecek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "30 şehrin tamamında bilim merkezi yaptık. Ancak asıl iddiamız İstanbul ile ilgili. Yakında İstanbul'a dünyanın en büyük bilim merkezlerinden birini kazandıracağız" dedi.

dünyanın yükslen kentleri Haberi

dünyanın yükslen kentleri


Bundan beş yıl öncesine kadar “İstanbul hem bölgesel hem ekonomik etkinlik açısından dünyanın hangi kentleriyle rekabet etmeli” sorusunun cevabı muhtemelen Dubai ya da Abu Dabi olurdu. Ama Dubai, 2008 krizinde iflas etti ve hala toparlanmakla meşgul; Abu Dabi ise şimdilerde dev projelerle yeni den yapılanıyor. İstanbul ise geçen sürede devletin arkasında durduğu bir projeyle “finans merkezi”ne dönüşme yolunda ilk adımlarını atarken fiiliyatta Rus, Ortadoğu, Türk Cumhuriyetleri sermayesini çekmeye, çok uluslu firmaların da merkezi haline dönüşmeye başladı. Buna rağmen verilerine göre Dubai’de bugün metrekare fiyatları 9 bin 600 dolar, Abu Dabi’de ise 12 bin dolar. İstanbul’un en değerli semtinde (Kuruçeşme) metrekare satış fiyatı 5 bin 134 lira (2 bin 800 dolar). İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesinin ilk kazması vurulan projelerinden olan...