06 / 05 / 2024

duvar ısı izolasyonu nasıl yapılır

duvar ısı izolasyonu nasıl yapılır

Duvar mantolama nasıl yapılır?: Duvar mantolama uygulamasının aşamalarını aşağıda detaylı bir şekilde anlatıyoruz. Bu işlem için öncelikle binanın gider boruları ve çanak antenleri gibi şeylerin sökülmesi gerekiyor...

Ev sahibi kiracı kavgaları tam gaz: 3 suçtan dava açılan mülk sahibi önce duvarı kırdı, şimdi de elektriğini kestirdi!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gündemden düşmezken son haber de Antalya’dan geldi. İki taraf kira artışında anlaşamayınca iş yerinin duvarını kazma ve kürekle kıran mülk sahibi M.İ’nin şimdi de kiracısı Halil Mert’in elektriğini kestirdiği öne sürüldü...

Samsung AR12TXHQASI/SK Duvar Tipi Klima kredi ödeme ayrıcalığı ve ücretsiz teslimat fırsatıyla satışta!

Samsung, yazın en sıcak günlerinde serinlemek isteyen müşterileri için AR12TXHQASI/SK Duvar Tipi Klima’yı satışa çıkardı. Aynı zamanda, kredi ödeme ayrıcalığı ve ücretsiz teslimat imkânının da bulunduğunu açıklayan Samsung, klimanın teknik özelliklerini ve fiyatını paylaştı.

Philips PowerPro City FC9331/07 Toz Torbasız Elektrikli Süpürge indirimde! Bu indirim kaçmaz! 21 Mart 2023 fiyat listesi

Philips PowerPro City FC9331/07 Toz Torbasız Elektrikli Süpürge, PowerCyclone ve TriActive başlık teknolojisiyle zeminleri, mobilya ve duvar kenarlarını temizler. Peki ürün indirimli fiyatıyla nerede ne kadara satılıyor? 

Toshiba duvar tipi klima fiyatları ne kadar? İşte 29 Ağustos 2022 fiyat listesi

Sıcak yaz aylarının gelmesi ile birlikte evi, ofisi veya dükkanı için klimayı almak isteyenler klima fiyatlarını araştırıyor. Toshiba duvar tipi klimalar yeni nesil özellikleri ve üstün teknolojisi ile dikaktleri üzerine çekiyor. İşte fiyat listesi 29 Ağustos 2022...

Kağıthane'deki 5 katlı binanın duvarı yıkıldı!

İstanbul'da Kağıthane ilçesinde, sabaha karşı insanların uyuduğu sırada, 5 katlı binanın kömürlük katındaki duvar yıkıldı. Duvarın yıkılmasının ardından bina boşaltıldı.

Apartman sakinleri inanamadı!  Bina duvarsız kaldı... 'Duvarı çalmışlar'

İstanbul Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir binanın yanındaki bina ile ortak duvarı kullandığı ortaya çıktı. Yıkımı yapılan evin yanındaki binanın bir cephesi duvarsız kaldı. Apartman sakinleri yaşanan durum karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Arazisinden geçen yolu duvar örerek kapattı!   

Kayseri'nin kocasinan ilçesinde, oturduğu caddede ki yolun bir kısmının kendi arazisinden geçtiğinini söyleyen Mehmet Yeşildağ, yolun bir kısmının kendisine ait olduğunu söyleyerek briket duvar ördü. Birçok vatandaş mağdur oldu.

Bitcoin 40 bin dolar psikolojik duvarını aştı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para birimi Bitcoin, 40 bin dolar psikolojik duvarını aştı.

Bursa'da yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi!

Bursa Osmangazi'de yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi...

Reysaş GYO'nun Çayırova'daki deposu için imalat ve montaj işleri sözleşmesi imzalandı!

Reysaş GYO'nun portföyünde yer alan Kocaeli İli Çayırova İlçesi Akse Mahallesi 2086 ada 5 parselde yer alan Çayırova 1 nolu deposunun üst katında yapılacak bölme duvar imalat ve montaj işleri için İmalat ve Montaj İşleri Sözleşmesi imzalandı.

Süleyman Soylu İdlib için 10 briket ev bağışladı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İdlib'de inşa edilmek üzere 10 briket ev bağışı gerçekleştirdi. Süleyman Soylu, "Temel hedefimiz kış gelmeden orada 50 bin ailenin sırtlarını yaslayabileceği bir duvar oluşturabilmek ve onların umudunu korumaktır." diye konuştu.

Esenler'de istinat duvarı çöken inşaatta 'zemin iyileştirme yapılmadı' iddiası!

Esenler Belediye Meclisi’nin eski üyesi Ekrem Acar’ın ilçede inşa ettiği proje için yaptığı istinat duvarı, 8 Mayıs’ta çökmüştü. Kemal Şahin, inşaatın yeni ruhsat alması üzerine inşaatta zemin iyileştirme, uygulamayı yerinde kontrol etme gibi işlemlerin yapılmadığını ileri sürdü...

Sinan Çetin salgını fırsata çevirdi, Büyükada'ya duvar ördü!

Büyükada’da bulunan villasında usulsüz şekilde tadilat yaptırdığı iddia edilen Sinan Çetin, şimdi de evinin bitişiğinde bulunan yolu duvar ördürüp kapattığı öne sürüldü.

duvar ısı izolasyonu nasıl yapılır Haberi

duvar ısı izolasyonu nasıl yapılır


Duvar mantolama nasıl yapılır?


Mantolama uygulaması yapılırken kullanılacak yapıştırma harcının çimento içeriyorsa +5 ile +30 derece ısıda olması gerekiyor. Uygulama öncesi binadaki gider boruları, çanak anten gibi şeylerin sökülmesi, çatlaklar, eskimiş sıva ve sökülmüş yerlerin tamir edilmesi de önem taşıyor. Uygulama yapmadan önce binada nem olmaması gerekiyor. Yağışlı havalarda kurulan iskelenin koruyucu bir file, naylonla örtülerek işlemin korunması sağlanmalıdır. Don olayı olacak kadar soğuk havalarda ise uygulama yapılmaması öneriliyor.


Mantolama uygulaması eğer yüksek binalara yapılacaksa 3 katta bir yatay derzleme yapılması uygun olur. Aksi takdirde binanın katları yükseldikçe uygulanan harç oranı 15 – 20 cm çıkarılması gerekir ki bu mümkün olmayan bir durumdur.


Yukarda belirtilen şartlar sağlandıktan sonra subasman profili yerleştirmesi işlemi uygulanır. Bu profil piyasada 33 mm ile 63 mm arasındaki...