29 / 04 / 2024

duvarlarda yalıtım için neler yapılabilir

duvarlarda yalıtım için neler yapılabilir

Duvarlarda ısı yalıtımı için neler yapılır?: Duvarlarda ısı yalıtımı içten veya dıştan yapılabiliyor. Ancak içten yapılan ısı yalıtımları istenilen sonucu vermediğinden çok fazla tercih edilmiyor...

Yalıtım eksikliği yüzünden her yıl 12 milyar dolar kaybediyoruz!

Ülkemizde binaların sadece yüzde 20’si yalıtımlı olduğu için yaklaşık 12 milyar dolarlık bütçenin boşa harcandığını belirten İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, “Ülke genelinde acilen yalıtım seferberliğine ihtiyaç var” dedi.

İzomerk İzolasyon Yalıtım Ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

İzomerk İzolasyon Yalıtım Ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da Barış Topal tarafından kuruldu.

Taşel Yalıtım Proje İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli yapıldı!

Taşel Yalıtım Proje İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli yapıldı. Taşel Yalıtım Proje İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli Pendik’te yapıldı.

Kentsel dönüşüm yalıtım uygulamaları için önemli bir fırsat!

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Emrullah Eruslu, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümün yalıtımı uygulamaları için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Arge Yalıtım Yapı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Arge Yalıtım Yapı İnşaat Limited Şirketi Kartal’da 300 bin TL sermaye bedeli  ile  Sertaç    Kurt, Tuncay Yılmaz, Yakup Yesari Tarafından kuruldu.

Binalarda ses yalıtımı için geç değil!

İzocam, 28 Nisan Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü’nde yaşam alanlarında ses yalıtımının altını çiziyor. İzocam Kalibel ile yeni veya eski olması fark etmeden her yapıya kolay ve çabuk uygulama fırsatıyla ses yalıtımı yapılıyor. 

Neon Akustik Mühendislik Ses Yalıtım İç Mimarlık İç Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Neon Akustik Mühendislik Ses Yalıtım İç Mimarlık İç Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi Sarıyer'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Kürşad Yıldız, Burak Can Eyliksever ve Rabia Tuğçe yıldız ortaklığında kuruldu.

Smart Yalıtım Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Smart Yalıtım Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Elvan Irmak tarafından kuruldu.

İntech Mühendislik Yalıtım Mekanik İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

İntech Mühendislik Yalıtım Mekanik İnşaat Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hasan Arslan tarafından kuruldu.

ODE Yalıtım'dan inşaat projelerinde verimliliği artıracak çözümler!

Türkiye’de ve ihracat yaptığı beş kıtada yer alan 75’in üzerindeki ülkede yalıtım sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alan ODE Yalıtım, dijital dönüşümü ve sektörün ihtiyaçlarını göz önüne alarak geliştirdiği hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek “ODE BIM Kütüphanesi”ni oluşturdu.

Ode Yalıtım'dan inşaat projelerinde su yalıtımı çözümleri sistemi!

ODE Yalıtım tarafından, inşaat projeleri için en uygun su yalıtımı çözümlerini dakikalar içerisinde bulan ODE Select sistemi geliştirildi...

Beta Isı Yalıtım Sistemleri İnşaat Otomotiv Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Beta Isı Yalıtım Sistemleri İnşaat Otomotiv Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Çetin Serin tarafından kuruldu. 

Kocaeli Bağçeşme itfaiye binasının ısı yalıtım işleri başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bağçeşme itfaiye binasında ısı yalıtım işlerine başladı.

duvarlarda yalıtım için neler yapılabilir Haberi

duvarlarda yalıtım için neler yapılabilir


Duvarlarda ısı yalıtımı için neler yapılır?


Duvarlarda ısı yalıtımı içten veya dıştan yapılabiliyor. Ancak içten yapılan yalıtımlar istenilen sonucu vermeyeceğinden fazla tercih edilmiyor. Duvarlara yapılacak ısı yalıtımının dışardan yapılması her zaman daha sağlıklı ve yerinde bir uygulama olacaktır. İsterseniz duvarlarda ısı yalıtımı için neler yapılır? sorusuna hem içten yalıtımı hem de dıştan yalıtımı anlatarak cevap vermeye çalışalım:

Duvarlarda ısı yalıtımı için neler yapılır?


İçten ısı yalıtımı...

Duvarların içten yalıtılması, terleme riskinin yüksek olduğu uygulamalar olduğundan terleme kontrolünün mutlaka yapılması gerekiyor. Isı yalıtımının sıcak tarafına buhar kesici uygulanmalıdır. Buhar kesici tabakanın ek yerlerinde buhar kesici bantlar ile geçirimsizlik temin edilmeli, tespit elemanları ile delinmemelidir. Isı yalıtım malzemesi devamlı olarak uygulanmalı, ısı köprüsü oluşturacak profil vb tespit elemanlarından uzak durulmalıdır. Kat döşemeleri ile birleşimlerde ısı...