16 / 05 / 2024

düzce depreminde evleri yıkılan vatandaşlar

düzce depreminde evleri yıkılan vatandaşlar

Düzce Depremi'nde kiracı olan ve oturdukları evleri yıkılan 234 vatandaş, 17 yıllık mücadelenin ardından TOKİ tarafından tahsis edilen 42 dönümlük alanda evlerini inşa edebilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Talih Özcan: 1999 Düzce depreminde evini kaybedenlerden geçmişe dönük kira isteniyor!

1999'daki Düzce'de meydana gelen depremin ardından, evsiz kalan vatandaşlardan geçmişe dönük kira bedeli istendiği gündeme geldi. İşte Cumhuriyet Halk Partisi Düzce Milletvekili Talih Özcan'ın konuya ilişkin o açıklaması...

UNİVA Düzce’den aylık 3.800 TL taksitle ev alma imkanı!

Erkanlı Holding yatırımcıları sevindirecek proje için düğmeye bastı. Düzce'ye Univa Öğrenci Evleri projesi yapmayı hedefleyen Erkanlı Holding projenin detaylarını açıkladı.

Ahmet Ercan'dan Düzce depremi açıklaması!

Düzce'de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yapan Deprem Uzmanı Ahmet Ercan "Orada bir enerji açığı vardı. Oradaki enerji boşaldı. 1999 depreminde enerji açığı vardı boşaldı" şeklinde konuştu.

Düzce Akçakoca'da selden etkilenen vatandaşlar için 70 konut inşa edilecek! 

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, 2019 Temmuz'da sel nedeniyle evleri hasar gören vatandaşlar için 70 konut inşa edileceğini açıkladı. 

Türkiye’deki ilk kiracı hareketi mücadelesi: Umut Evleri sakinleri konutlarına kavuşuyor!

12 Kasım 1999’daki Düzce depreminde evleri yıkılan kiracı depremzedeler, yürüyerek Ankara’ya gidip Abdi İpekçi Parkı’nda 176 gün boyunca nöbet tutarak ve davadan davaya koşarak verdikleri hukuk mücadelesinde galip geldi. 

TOKİ’den kredi isteyen Umut Evleri’ne itiraz!

Düzce depreminde evsiz kalan 234 kiracı için inşa edilen ‘Umut Evleri’ projesini tamamlamak için Toplu Konut İdaresi’nden (TOKİ) kredi istendi. Ancak TOKİ, başvuruyu reddedip mahkemeye başvurdu.

Umut Evleri Projesi'ne TOKİ kredi verecek!

Düzce depreminde evsiz kalan aileler, Umut Evleri adlı sosyal konut projesini tamamlamak için TOKİ'den kredi talebinde bulundu. TOKİ kredi talebini sorumluluklarımız arasında bulunmuyor diyerek reddetti.

Umut Evleri Birleşmiş Milletler Habitat Ödülleri'ne aday!

Düzce depreminde evsiz kalan 234 ailenin Umut Evleri konut projesi Birleşmiş Milletler Habitat Ödülleri’nin 10 finalistinden biri oldu.

Düzce Rıhtım Caddesi'nde düzenleme çalışmaları başladı!

Düzce Belediyesi yatırımlarına devam ediyor. Belediye bu kapsamda Rıhtım Caddesi TOKİ evleri mevkiinde cadde düzenleme işlemine başladı

TOKİ Düzce Camikebir Konutları'nın kurası 23 Ağustos'ta!

Düzce'de başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yeniden inşa edilen Camikebir Mahallesi TOKİ evleri için kura çekimi 23 Ağustos Salı günü yapılacak.

Düzce Camikebir Konutları'nın kura çekilişi 23 Ağustos'ta!

Düzce’de başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yeniden inşa edilen Camikebir Mahallesi TOKİ evleri için kura çekimi 23 Ağustos Salı günü yapılacak.

TOKİ Düzce Camikebir Evleri kura çekilişi ne zaman?

Kentsel dönüşüm projesi olarak yükselen projesinde dün 47 daire için kura çekilişi gerçekleşti. Peki 198 konutluk ek ihale TOKİ Düzce Camikebir Evleri kura çekilişi ne zaman?

Umut Atölyesi'nden Düzce Umut Evler projesi!

Düzce depreminde kiracı olan depremzedelerin kurduğu Evsiz Depremzedeler Dayanışma ve Konut Yapı Kooperatifi, Düzce Umut Atölyesini kurdu.

düzce depreminde evleri yıkılan vatandaşlar Haberi

düzce depreminde evleri yıkılan vatandaşlar

Düzce'de 17 yıl önce yaşanan depremde kiracı olan ve oturdukları evleri yıkılan 234 vatandaş, 17 yıl süren mücadelenin ardından TOKİ tarafından tahsis edilen alanda inşa ettikleri konutların bitmesini umutla bekliyor.


Düzce Depremi sırasında kiracı olan ancak depremin ardından da kiralayacak bir ev bulamayan depremzedeler, kurdukları kooperatifle haklarını aramaya başladı.


Kooperatif üyeleri, bu mücadelelerinin sonunda TOKİ'nin kendilerine Beyköy beldesinde tahsis ettiği 42 dönümlük arazilerine kavuştu.


"Güvenilir ev" sloganı ile çalışan üyeler, bu arazide yapacakları ve "Umut Mahallesi" adını verdikleri evlerin projelerini birçok üniversitenin katkıları ile kendileri belirledi.


Temeli bitme aşamasına gelen inşaatta üyeler, kadın erkek çalışmalara yardımcı oluyor.


Düzce Depremzedeler Derneği (DEPDER) Başkanı Ayşegül Şenol Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir daha aynı acıları yaşamamak ve deprem bölgesinde yaşayan insanların aynı sıkıntıları çekmemesi için yıl...