03 / 05 / 2024

Düzce imar barışı başvurusu

Düzce imar barışı başvurusu

Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Ömer Cihangir ve Harita Mühendisleri Onur Kaymak ile Bilgehan Kıy, köy muhtarlarına İmar Barışı hakkında bilgi verdi. 

Bodrum'da denizin ortasına dökülen betondan da 'imar barışı' çıktı!

Muğla Bodrum'da halk plajının ortasına beton dökerek platform ve iskele yapan turistik tesisin inşaatı tepkiler üzerine durdurulmuştu. Denizin içine dökülen beton için, imar barışından faydalanılarak yapı kayıt belgesi aldığı ortaya çıktı.

Bursa Yıldırım'daki imar barışı kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Yıldırım'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına en büyük darbeyi imar barışı vurdu" dedi.

İmar barışı mağdurları yeni düzenleme bekliyor!

Son dönemde yaşadıkları mağduriyetlerle sık sık gündeme gelen imar barışı mağdurları umutlu bekleyişlerine devam ediyor...

Boğaziçi'nde imar barışı düzenlemesi iptal edildi!

İstanbul'da Boğaziçi ön görünümünü imar barışı kapsamına alan düzenleme, 2 yıl sonra Anayasa Mahkemesi'nce iptal edildi. Yasadan faydalanarak Boğaziçi'nde üç ilçede yapı kayıt belgesi alan yapıların durumunun AYM'nin kararı sonrası ne olacağı merak ediliyor...

İmar barışı ödemesi kira gelirinden nasıl düşülür?

Kira geliri bildirme süresi 1 ile 25 Mart 2020 tarihleri arasında yapılacak.Geçtiğimiz yılki konut kira geliri 5 bin 400 TL'yi, işyeri kira geliri brüt 40 bin lirayı aşanlar gelirbildirme belgesi verecek. Peki imar barışı ödemesi kira gelirini düşürür mü? İşte sorunun cevabı...

İmar barışına kentsel dönüşüm ayarı!

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı kapsamında imar barışı uygulamasıyla kayıt altına alınan yapılar için güçlendirme çalışmaları yapılacak.

İmar barışı en fazla Beyoğlu ve Zeytinburnu'nda konut fiyatlarını artırdı!

Toplamda 10 milyon 250 bin vatandaşın başvurduğu ve bir yıldan fazla süren imar barışı düzenlemesi süresince İstanbul'da konut fiyatları en çok yüzde 12,77 ile Beyoğlu'nda arttı...

İş dünyası imar barışında taksitlendirme istiyor!

Tamamlanan başvuru sürecinin ardından imar barışı ödemeleri için son gün 30 Haziran olarak belirlendi. Fakat ödemelerin yüksek olması gerekçe gösterilerek iş dünyası temsilcileri ödemeler için uzatma ve taksitlendirme kolaylığı istedi.

Düzce’de imar barışına 19 bin 146 kişi başvurdu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2018 yılının Haziran ayında başlatılan ve 15 Haziran 2019 yılında sona eren İmar barışı uygulamasına Düzce’den 19 bin 146 başvuru geldi.

Antalya’da imar barışına 1 milyar 136 bin lira ödendi!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü verilerine göre Antalya'da imar barışı kapsamında 159 bin 731 belge düzenlendi. Uygulama kapsamında devletin kasasına en çok gelir kazandıran il Antalya oldu.

Düzce Konuralp'te binalara kat sınırı!

Düzce Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci oturumunda Konuralp'in imar mevzuatında değişiklik yapıldı.Karara göre Konuralp'te artık Zemin+4 kattan fazla yapı yapılamayacak. 

Düzce Konuralp'teki yüksek katlı projelerin durdurulması isteniyor!

Düzce Konuralp'te kat imar izninin zemin+4 kat olmasına ilişkin karar Düzce Belediye Meclisi tarafından onaylandı. Bölge sakinleri tarafından inşaatı devam eden yüksek katlı projelerin durdurulması istendi.

İmar barışı başvuruları için nöbetçi bırakıldı!

İmara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması hedefiyle başlatılan imar barışı başvuruları bugün bitiyor. Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde başvurularda vatandaşa yardımcı olması amacıyla için nöbetçi memur görevlendirildi.

Düzce imar barışı başvurusu Haberi

Düzce imar barışı başvurusu

Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Ömer Cihangir ve Harita Mühendisleri Onur Kaymak ile Bilgehan Kıy, köy muhtarlarına imar barışı uygulamasının detaylarını anlattı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, açılış konuşmasını yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Çengel, toplantının köy sakinlerinin kafalarındaki soru işaretlerini gidermek için faydalı olacağını söyledi. Çengel, “Yüzyılın en önemli İmar Barış Yasası ile ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri bizleri bilgilendirdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah yetkili arkadaşlardan aldığımız bilgiler doğrultusunda vatandaşlarımıza sağlıklı bilgi akışı sağlarız” şeklinde konuştu.

Yasanın kapsamı ve avantajları ile ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Ömer Cihangir ise  “İmar Barışı tamamen vatandaşın beyanına dayalı ve vatandaşın sorunlarını çözme odaklı bir yasa. İmar mevzuatına, ruhsata aykırı yapılara verilecek Yapı Kayıt Belgesi ile...