18 / 05 / 2024

Düzcede turizm canlılığı için restorasyon çalışmaları başladı

Düzcede turizm canlılığı için restorasyon çalışmaları başladı

Düzce’nin gözde turizm yerlerinden Samandere şelale alanının Düzce Belediyesi’ne geçmesinden sonra belediye tarafından sahada çalışmalar başlatıldı.

Turizm amaçlı konut kiralama düzenlemesinde mağduriyetlere çözüm konusu Meclis'te!

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, turizm amaçlı konut kiralama düzenlemesinde mağduriyetlere çözüm konusunu Meclis gündemine taşıdı. İşte detaylar...

Turizm amaçlı konut izin belgesi nasıl alınır? Konutlarda turizm amaçlı konut kiralaması nasıl olacak?

Konutlarda Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine yönelik Yönetmelik resmen yürürlüğe girdi. Peki turizm amaçlı konut izin belgesi nasıl alınır? Konutlarda turizm amaçlı konut kiralaması nasıl olacak?

Traki Turizm Sağlık Hizmetleri Dış Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Traki Turizm Sağlık Hizmetleri Dış Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Özlem Balkan Manap tarafından kuruldu.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına dair yönetmelik Resmi Gazete'de! 1 Ocak'ta başlıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan "Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanmıştı... Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Yasası 7 soruda tüm detaylarıyla!

Kira fiyatlarının artmasıyla birlikte hükümet harekete geçti. Bu kapsamda evlerin turizm amaçlı olarak kısa dönem kiralanması uygulamasına yönelik sınırlamalar getirildi. Kanun 2 Kasım 2023’te Resmi Gazete’de yayımlandı.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenleme yabancıya konut satışını olumsuz etkileyecek! 

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin düzenleme ile ilgili tartışmalar sürüyor. Peki yabancıya konut satışı bu düzenlemeden nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

Bakan Ersoy’dan konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin dikkat çeken açıklama!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konutların turizm amaçlı kiralanmasına dair kanuna ilişkin açıklama yaptı. Bu düzenlemenin olmazsa olmaz olduğunu söyleyen Ersoy, bu düzenlemenin olmadığı durumlarda bütün şehrin omurgasının bozulduğunu kaydetti.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin kanun teklifi genel kurulda yasalaştı! Yasada 100 gün detayı!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik yasa teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Bir kerede 100 günden fazla süreli gerçekleşen kiralamalar kapsam dışında tutuldu.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51,6 milyar TL'lik gelir vergilendirilecek!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51 milyar 638 milyon 400 bin liralık bir kazancın kayıt altına alınması ve vergilendirilmesi bekleniyor.

Turizm amaçlı konut kiralamalarda 100 gün sınırı TBMM gündemine gelecek!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasında izin belgesi verilmesinden idari yaptırımlara kadar pek çok düzenlemeyi barındıran kanun teklifi gelecek günlerde Meclis'e sunulacak

Green Gate Emlak İnşaat Turizm Sağlık Gıda İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Green Gate Emlak İnşaat Turizm Sağlık Gıda İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de Cihat Eskimiş ve Mohd S.H Al-A. ortaklığında kuruldu.

Sıkaka Turizm Sağlık Hizmetleri Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sıkaka Turizm Sağlık Hizmetleri Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de 250 bin TL sermaye bedeli ile G. Abdelrahman H. Ahmad ve Velat Ağırman ortaklığında kuruldu.

Daleel Group Turizm Havacılık İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Daleel Group Turizm Havacılık İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Pendik’te  200 bin TL sermaye bedeli ile Abdulrıdha S.A AL-Obaıdı tarafından kuruldu.

Düzcede turizm canlılığı için restorasyon çalışmaları başladı Haberi

Düzcede turizm canlılığı için restorasyon çalışmaları başladı

Kurugöl tabiat parkı ve Samandere şelale alanının genel saha temizliği yapıldıktan sonra tesislerin yenilenme çalışmalarına da devam ediyor.

Düzce’nin önemli turizm yerlerinden Kurugöl tabiat parkı ve Samandere şelale alanının Düzce Belediyesi’ne geçmesinden sonra belediye tarafından her iki sahada çalışmalar hızla devam ediyor. Samandere’de bulunan mevcut tesislerin tamir, bakım ve yenilenme çalışmaları da kısa süre içinde tamamlanıyor.

Belediye tarafından ilk olarak Samandere ve Kurugöl tabiat parkının genel saha temizliği tamamlandı ve tesislerin restorasyon çalışmalarına hız verildi. Samandere tabiat anıtı alanında giriş kulübesi, çelik yürüyüş merpenleri, seyir terasları ve ahşap köprü yapım çalışmalarında son aşamaya gelindi. Turizm bölgeleri için öngörülen projede, elektrik ve su altyapı çalışmaları, çevre aydınlatmaları, piknik üniteleri, çeşmeler, çocuk oyun sahası, kameriyeler, otopark, kamp alanları, kır gazinosunun yer alması...