29 / 04 / 2024

düzcedeki prefabrike yapılar ne zaman yıkılacak

düzcedeki prefabrike yapılar ne zaman yıkılacak

1999 depremleri sonrasında, ruhsatsız ve geçici olarak yapılan prefabrike yapılar için yıkım kararı alındı. Söz konusu yapıların kaldırılmasına yönelik İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yapı sahiplerine tebligatların yapıldığı bildirildi

Kiracılar dikkat! Doğalgaz dönüşümü yapılan evde kiraya ek zam gelir mi? 

Kirada bulunan evlerin doğalgaz dönüşümü yapılması halinde ev sahipleri de bu dönüşümden faydalanarak kiraya ek zam yapmak için kiracı ile karşı karşıya gelebiliyorlar. Peki, kiracılar böyle bir ek zammı kabul etmek zorundalar mı?

İstanbul'daki orta ve üzeri riskli yapıların tamamı 4 kez dönüştürebilirdi! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın yaptığı depreme hazırlık çalışmasına göre İstanbul’da orman ve askeri alanlar imara açılarak yaratılan toplam 85 milyar dolarlık rant ile İstanbul’daki orta ve üzeri riskli yapıların tümü 4 defa dönüştürebilirdi. İşte o raporda yer alan detaylar...

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

Birevim'den kentsel dönüşüm çağrısı! Yorgun ve yaşlı yapılar için sorumluluk almaya hazırız!

Birevim Genel Müdürü Mahir Orak, yaşanan depremlerin Türkiye’deki yapı stoku sorununu gündeme getirdiğini belirterek özellikle İstanbul’da yaşlı ve yorgun yapıların yenilenmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi riskli yapılar için düğmeye bastı! Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi riskli yapılar için düğmeye bastı. Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi meclis tarafından onaylandı. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Cemalettin Dönmez'den depreme dayanıklı yapılar için 'Şili formülü' önerisi!

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Dönmez yaptığı açıklamada depreme dayanıklı yapılar için perde duvar kullanımının önemine değindi. 

Riskli yapılar nasıl yenileniyor? İşte adım adım kentsel dönüşüm süreci!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından riskli yapıların dönüşümü de yeniden gündeme taşındı. Peki riskli yapılar nasıl yenileniyor? 

Prefabrik yapılar depreme dayanıklı mıdır?

Prefabrik yapılara dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de Prefabrik yapılar depreme dayanıklı mıdır? sorusudur. İşte detaylar!

Depremin sinyali verildi! Riskli yapıların acil olarak dönüştürülmesi gerekiyor

17 Ağustos’un yıl dönümünde THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, riskli yapıların tehlikesini anlatırken, olası bir depremde en az hasarı almak için yapılması gerekenleri bir bir sıraladı. İşte detayları…

Kıyı Koruma Yapıları ve Döngelli Deresi Mahmuzları Projesi mecliste!

Kıyı Koruma Yapıları ve Döngelli Deresi Mahmuzları Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Konak'ta hasarlı ve riskli yapıların dönüşümünde hak kaybı yaşanmayacak! 

İzmir Konak Belediye Meclisi olağanüstü toplantısında alınan karar doğrultusunda kentteki hasarlı ve riskli yapıların hak kaybına uğramadan dönüşümüne ilişkin önerge kabul edildi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Selim Türsen, bugünkü köşe yazısında söz konusu önergeyi kaleme aldı. 

İzmir Bayraklı'da riskli yapılar için düzenleme!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçede bulunan riskli yapılar için yeni düzenlemeyi hayata geçiriyor. Bayraklı Belediye Meclisi tarafından hazırlanan imar planı notu CHP, AK Parti, MHP ve İYİ Parti’nin oy birliğiyle kabul edildi. 

İzmir'de riskli yapıların dönüşümünde hak kaybı yaşanmayacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi,30 Ekim depremi sonrasında ağır ve orta hasarlı olarak tespit edilen yapılar ile 1998 yılındaki yönetmelik öncesi ruhsat alan veya 6306 sayılı yasayla riskli kabul edilen yapıların dönüşümüne ilişkin düzenleme oy birliğiyle geçti.

düzcedeki prefabrike yapılar ne zaman yıkılacak Haberi

düzcedeki prefabrike yapılar ne zaman yıkılacak


1999 depremleri sonrasında acil ihtiyaca binaen ruhsatsız ve geçici olarak kurulan, konut ve işyeri amaçlı kullanılan birçok prefabrike yapı, bizzat mülk sahipleri tarafından kaldırılmıştı. Belediye sınırları içinde 204 adet yapının tüm işlemlere karşın kaldırılmaması üzerine mülk sahiplerine tebligatlar gönderilmeye başlandı.  Ruhsatsız olarak yapılan prefabrike yapıların, aradan uzun zaman geçmesi ve acil ihtiyaç gerekçesinin kalkması, yeni yapılaşmayı engellemesi nedeniyle kaldırılması gerektiğinin belirtildiği tebligatta ilgili yasalara istinaden yasal işlem uygulanacağı ifade edildi. Mülk sahiplerine prefabrike yapıların kaldırılmaması durumunda yıkım işlemine geçileceği bildirildi.  



Düzce...