02 / 05 / 2024

Düzenleme sahası nedir

Düzenleme sahası nedir

Sınırı tespit edilerek, düzenlenmesine karar verilen sahaya düzenleme sahası deniyor. Peki, düzenleme sahası nasıl tespit edilir? İşte İmar Kanunu 18 inci madde uygulama yönetmeliği esasları..

Düzenleme sahası nedir?

Düzenleme sahası nedir? Düzenleme saha sınırı nedir? Düzenleme sahası nasıl belirlenir? İşte 18. madde uygulama yönetmeliği kapsamında yer alan düzenleme sahası ile ilgili yasal esaslar..

Düzenleme ortaklık payı nedir? Düzenleme ortaklık payı nasıl uygulanır?

Düzenleme ortaklık payı, kanunlarla desteklenen önemli düzenlemeleri ifade eden bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Bu düzenleme belirli bir süreç içinde ve kurallarla gerçekleştiriliyor. Peki düzenleme ortaklık payı nedir ve nasıl uygulanır? İşte DOP ile ilgili ayrıntılar…

Kiracı aleyhine düzenleme yasağı nedir?

Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kiracı aleyhine düzenleme yasağı nedir?

Silivri Kavaklı meydan düzenleme çalışmaları tamamlandı!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın 2015 Yatırım Programı kapsamında Kavaklı Mahallesi’nde başlattığı meydan düzenleme çalışmaları tamamlandı. Düzenleme çalışmaları kapsamında, bina çevresindeki duvarlar kaldırılarak meydan genişletildi.

TOKİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu inşaat ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu hizmet binası inşaatı işi yapım işi bugün saat 14:30'da açık ihale usulü ile ihale edilecek.

Taksim Meydan Düzenleme Projesi'nin zemin yenileme çalışması başladı!

Büyükşehir Belediyesi’nin projelendirip hayata geçirdiği Taksim Meydan Düzenleme Projesi’nin en önemli ayaklarından olan zemin yenileme çalışması başladı. Çalışma kapsamında uzun süredir beton kaplı olan zemine parke taşı döşeniyor.

Tuzla sahil yolu ve meydan düzenleme ihalesi 22 Haziran'da!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Müdürlüğü tarafından Tuzla sahil yolu, meydan düzenleme ve deniz yapıları inşaatı yapım işi ihalesi 22 Haziran 2015 tarihinde ihale edilecek...

İstanbul'da otellerin imar planlarına düzenleme geliyor!

Dünyanın en fazla turist çeken şehirlerinden İstanbul'un turizm potansiyelini artırmak amacıyla önemli bir adım atılıyor. İstanbul'da otel ve turistik tesislerin imar planlamasında yeni bir düzenleme yapılacak.

Mudanya Sahil Düzenleme Projesi'nin temeli atıldı!

00 kilometrelik sahil bandına sahip Bursa Mudanya Sahil Düzenleme Projesi’nin temeli, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından atıldı.

Şişli Çiftecevizler Dere Yolu Düzenleme imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Şişli İlçesi, Çiftecevizliler Dere Yolu Düzenleme Revize Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı bugün askıya çıktı.

Antalya Beldibi Camii'nde çevre düzenleme çalışmaları başladı!

Mahalle gezileri kapsamında ziyaret ettiği Beldibi Mahallesi'nde Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'e iletilen talepler doğrultusunda Merkez Cami'nin çevre düzenleme çalışmasına başlandı.

Taksim Meydanı düzenleme çalışmaları ne zaman başlayacak?

Taksim Meydanı'ndaki çevre düzenleme çalışmalarının başlangıç tarihine ilişkin bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş; "Mayıs ayı içerisinde buradaki düzenlemeleri çok hızlı biçimde tamamlayacağız" dedi.

Alansal dönüşüm nedir?

2015 Kentsel dönüşüm stratejisine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bireysel dönüşüm yerine, belediyelerle işbirliği halinde 4-5 bin konuta kadar çıkacak “alansal dönüşüme” geçme kararı da aldı. Peki, alansal dönüşüm nedir?

Taksim Meydanı düzenleme projesi başladı!

İlk etap çalışmaları 13 Eylül 2013’de tamamlanıp yayaların kullanımına açılan ama akıbeti o günden beri merak konusu olan Taksim Meydanı’nda düzenleme çalışmaları başladı.

Düzenleme sahası nedir Haberi

Düzenleme sahası nedir

Düzenleme sahası nasıl tespit edilir?

Sınırı tespit edilerek, düzenlenmesine karar verilen sahaya düzenleme sahası deniyor. Düzenleme sınırı ise, düzenlenecek imar adalarının imar plânına göre yol, meydan, park, genel otopark, yeşil saha gibi umumi hizmetlere ayrılan ve tescile tâbi olmayan alanlar ile cami ve karakol yerlerini çevreleyen sınıra deniyor.


Peki, düzenleme sahası nasıl tespit edilir? Düzenleme sahası tespit esasları, İmar Kanunu 18. madde uygulama yönetmeliği kapsamında açıklanıyor.


Düzenleme Sahalarının Tespiti Esasları

Belediye ve mücavir alan sınırları içinde belediyeler, belediye encümeni kararı ile; dışında valilikler, il idare kurulu kararı ile; 5 yıllık imar programlarında öncelik tanımak ve beldenin inkişaf ve ihtiyaç durumuna göre, yeterli miktarda arsayı, konut yapımına hazır bulunduracak şekilde düzenleme sahalarını tesbit etmek ve uygulamasını yapmak mecburiyetindedir.

Konut yapımına hazır arsa sayısının, bir önceki...