30 / 04 / 2024

e devlet mülk sigortası

e devlet mülk sigortası

E-Devlet’te, tapuya dair onlarca uygulamaya tek tuşla erişmek mümkün hale geldi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, taşınmazınız üstünde yapılacak habersiz işlemden SMS’le haberdar olunabileceğini duyurdu. 

TOKİ 2024 projelerine başvurmak isteyenler dikkat! e-Devlet üzerinden adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ 2024 projelerine başvurmak isteyenler TOKİ başvuruları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki e-Devlet üzerinden adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılır? 

Aile hekimleri mülk sahipleriyle karakolluk oluyor, kiralar denkleştirilemiyor!

2010'da ‘Aile Hekimliği Birimi’ uygulamasına geçilmesinin ardından pek çok merkez binası hizmet verebilmek için kamu ya da özel sektörden iş yeri kiraladı. Şimdi de fahiş kiralar sebebiyle mülk sahipleriyle davalık oluyorlar. CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, konuyu Meclis'e taşıdı. 

SGK hasta bezi başvurusu nasıl yapılır 2024? Hasta bezi ödemesinde detaylar belli oldu! e-Devlet hasta bezi sorgulama!

SGK hasta bezi başvurusu ve ödemeleri ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Peki SGK hasta bezi başvurusu nasıl yapılır 2024? e-Devlet'ten hasta bezi sorgulaması yapılır mı?

Kentsel dönüşüm başvuruları e-Devlet'ten nasıl yapılır?

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması amacıyla Kentsel Dönüşüm Yasası yürürlüğe girdi. Konutunu yenilemek isteyenler kentsel dönüşüm başvurularının e-Devlet'ten nasıl yapıldığını araştırıyor. İşte merak edilenler...

Emlak vergisi internetten nasıl ödenir? E-Devlet emlak vergisi online ödeme sistemi detayları

Her sene gayrimenkul sahiplerinden tahsis edilen emlak vergisi ödemeleri 30 Kasım'da sona eriyor. Peki, Emlak vergisi internetten nasıl ödenir? İşte E-Devlet emlak vergisi online ödeme sistemi detayları...

Yabancılara mülk satışı bıçak gibi kesilen Alanya'da sosyoekonomik kriz kapıda!

ALTSO Başkanı Eray Erdem, yabancılara mülk satışının bıçak gibi kesilmesine neden olan 200 bin dolar krizini değerlendirdi. Erdem, eğer böyle giderse ciddi bir sosyoekonomik kriz ile karşı karşıya kalınabileceğini de sözlerine ekledi.

Kasım 2023 paraları için geri sayım başladı! E-Devlet'ten başvuranın hesabına 5 bin 97 TL yatırılacak!

Evde bakım yardımı alan yüz binlerce kişi merakla Kasım 2023 paralarını bekliyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre E-Devlet'ten başvuranın hesabına 5 bin 97 TL yatırılıyor. İşte detaylar...

e-Devlet'ten onaylayamayan tapu sahiplerine kötü haber! 100 bin lira cezası var

Fahiş konut ve araba fiyat artışlarının önüne geçilmesi amacıyla hayata geçirilen yeni karar 1 Kasım'da yürürlüğe girecek. Bu durumda E-Devlet veya Web Tapu'da kimlik doğrulaması dönemine geçiliyor.

Bekçi adayları müjde! 2023/1 Çarşı ve Mahalle Bekçiliği e-Devlet sınav giriş yerleri erişime açıldı!

Bekçilerin heyecanla beklediği sınav giriş belgeleri erişime açıldı. İşte 2023/1 Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sınav giriş belgesi e-Devlet sorgulama ekranı. Tıklayarak hemen öğrenin...

Anne babalara müjde! Bakanlıktan peş peşe yardım ödemesi geliyor! Resmen açıklandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ihtiyaç sahibi ailelere ilişkin destekleri sürüyor. 2023 yılına girilmesi ile beraber Çocuk Destek Bileşeni çerçevesinde 1-2-3-4 ve daha fazla çocuk sahibi olan aileler e-Devlet'ten müracaat ederek ödeme alabiliyor. Peki, çocuk desteği kaç TL? İşte detaylar...

2023 e-Devlet kırtasiye yardımı! SGK resmen açıkladı! Başvurmak için hemen bakın!

Okulların açılmasına sayılı günler kala binlerce öğrenci ve veli kırtasiye yardımı başvuru ayrıntılarını merak ediyor. E-Devlet üzerinden alınacak maddi desteğe yeni eğitim öğretim yılında okul ihtiyaçlarını karşılamak isteyen ama ekonomik gücü yetersiz vatandaşlar müracaat edebiliyor.

Tarihi eser mülk alırken nelere dikkat edilmelidir?

Tarihi eser, değeri fazla eşya olarak kabul edildiği için bir mülk sayılır. Tarihi eserlerin maddi değeri fazla olmasına rağmen, bu mülke de talep fazladır. Ancak tarihi eser mülk alırken bazı unsurlara dikkat etmek gerekiyor. Peki bu mülkü satın alırken dikkat edilmesi gerekenler nedir?

Askerlik yerleri açıklandı mı? e-Devlet askerlik yeri sorgulama 2023! Yedek subay ve astsubay adayları ile erler dikkat!

Ağustos 2023 sınıflandırma döneminde silahaltına alınacak yükümlüler için askerlik yerleri bugün resmen açıklandı. İşte e-Devlet askerlik yeri sorgulama 2023...

e devlet mülk sigortası Haberi

e devlet mülk sigortası

Mülk sahibinden habersiz taşınmazın üstünde yapılcak bir işlem SMS ile haber verilecek. Bu bilgilendirmeyi alabilmek için e-Devlet üzerinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün sunduğu hizmetlere telefon numarasının kaydedilmesi gerekiyor.

Yeni Şafak Gazetesi'nden Yasemin Asan'ın haberine göre; Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün e-Devlet kapısında tapu ve kadastro harç ve döner sermaye, elektronik belge yönetim sistemi belge doğrulama, tapu taşınmaz beyan ve tapu telefon bilgileri beyanı gibi birçok hizmet sunuluyor.

Söz konusu hizmetlerden “tapu telefon bilgileri beyan" hizmeti taşınmazlar üzerinde başlatılan işlemlerden bilgilendirilmek için hazırlandı. Vatandaşın, cep telefonu numarasını onaylayarak kaydetmesi gerekiyor.

Kişinin adına kayıtlı taşınmazlar, herhangi bir işlem başlatıldığında kişiye kısa mesaj (SMS) yolu ile bilgi veriliyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, vatandaşın her konuda olduğu gibi taşınmazların alım ve satımı...