04 / 10 / 2024

e devlet Tapu hissedarları

e devlet Tapu hissedarları

Hisseli tapu sahipleri, diğer tapu hissedarlarının kimler olduğunu sorgulamak isteyebiliyor. Peki, tapu hissedarları nasıl öğrenilir?

'Yarısı Bizden' kampanyasına nasıl nereden başvurulur? İşte Yarısı Bizden E-devlet başvuru ekranı!

Mega kent İstanbul için başlatılan 'Yarısı Bizden' kampanyası ile ilgili detaylar pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki ‘Yarısı Bizden' kampanyasına nasıl nereden başvurulur? İşte Yarısı Bizden E-devlet başvuru ekranı…

Ev sahipleri dikkat! E-devlet üzerinden yapılan kira sözleşmeleri yargıyı hızlandırır!

15 Eylül'de başlayacak yeni uygulama kapsamında kira sözleşmeleri e-devlet üzerinden yapılacak. Bu durumun kira anlaşmazlıklarında süreyi kısaltacağını söyleyen Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu, e-devlet üzerinden yapılan sözleşmelerin yargıyı hızlandıracağını belirtti.

Konut satışında e-Devlet dönemi sektörü nasıl etkileyecek?

15 Eylül'de başlayacak yeni uygulama kapsamında e-Devlet üzerinden gayrimenkul seçilerek emlakçı yetkilendirilecek. İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizamettin Aşa ve İstanbul Oto Galericileri Esnaf Odası Başkanı Doğukan Taşlıdağ uygulamanın sektörü nasıl etkileyeceğini açıkladı. 

Tünel, köprü ve otoyol geçiş ödemeleri e-devlet üzerinden yapılabilecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yapılan geliştirme sayesinde araç sahiplerinin tünel, köprü ve otoyol geçiş ödemelerini e-Devlet sistemi üzerinden yapabileceklerini kaydetti.

Bakanlık açıkladı! İkinci el araçta e-devlet dönemi başlıyor...

İlan siteleri üzerinden gerçekleştirilen ikinci el araç satışlarında ekim ayından itibaren yeni kurallar devreye giriyor. Şu anda aracını ilana koymak isteyen kişiler, e-devlet üzerinden kimlik doğrulaması yapmak zorunda oldukları kaydedildi.

Kira sözleşmeleri e-Devlet üzerinden yapılacak!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ev sahipleri ve kiracıları ilgilendiren bazı işlemlerin artık e-Devlet üzerinden yapılacağını duyurmasının ardından Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan yeni düzenlemenin konut piyasasını nasıl etkileyeceğini açıkladı.  

Temmuz ve Ağustos 2024 TOKİ projelerine başvurmak isteyenler hemen bakın! e-Devlet üzerinden adım adım TOKİ başvurusu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen yeni projelerine başvuru yapmak isteyen neler yapması gerektiğini araştırıyor. İşte E-Devlet üzerinden adım adım TOKİ başvurusu...

Emekli zammı belli oldu, peki kök maaşlar ne olacak? e-Devlet kök maaş sorgulaması nasıl yapılır? Kök maaş sorgulama!

Merakla beklenen zam oranlarının belli olmasının ardından ise emekliler için kök maaş konusu gündeme geldi. Peki kök maaşlara zam yapılacak mı? e-Devlet kök maaş sorgulaması nasıl yapılır? İşte kök maaş sorgulama... 

e-Devlet miras sorgulama nasıl yapılır? İşte e-Devlet miras sorgulama 2024...

e-Devlet'ten gerçekleştirilen miras sorgulama kapsamında vatandaşlara doğrudan e-Devlet üzerinden mirasçılık belgelerine ulaşma imkanı sunuluyor. İşte e-Devlet miras sorgulama 2024...

e-Devlet üzerinden "Miras Sorgulama" işlemi nasıl yapılır?

e-Devlet üzerinden yapılan miras sorgulama işlemleri, vatandaşlara çok daha hızlı ve kolay bir şekilde miras durumlarını öğrenmeleri için önemli bir fırsat sağlamaktadır. Bu gelişme ile beraber, mirasçılar artık belge ve bilgilere erişim konusunda daha pratik bir yöntem kullanabilirler.

TOKİ'ye başvuranlar ve kurada ismi çıkanlar dikkat! Hemen e-Devlet'ten bunu yapın: Cumhurbaşkanlığı açıkladı! 

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, TOKİ'nin proje durumlarının e-Devlet'ten sorgulanabildiğini açıkladı. İşte detaylar...

Emekli promosyon en çok veren banka! Hangi banka ne kadar promosyon veriyor? Emekli promosyon sorgulama e-devlet!

Emekli promosyonu en çok veren bankalar milyonlarca emekli tarafından araştırılıyor. Bankalar, promosyon yarışına girerken, emekliler hangi bankanın ne kadar promosyon verdiğini merak ediyor. Öte yandan emekli promosyon sorgulama e-devlet üzerinden aratılıyor. İşte ayrıntılar...

Nisan 2024 TOKİ projelerine başvurmak isteyenler hemen bakın! e-Devlet'ten adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılır?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın satış süreci devam eden yeni projelerine başvurmak isteyenler başvuru detayları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki e-Devlet'ten adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılır?

e devlet Tapu hissedarları Haberi

e devlet Tapu hissedarları

Bir taşınmazın birden fazla kimseye ait olması halinde sahip olunan tapu hisseli tapu oluyor. Hisseli tapuda, bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimleri ve sayıları belirtiliyor. Hisseli tapularda gayrimenkulün sahiplerinin isimleri açık bir şekilde yazar ve bu gayrimenkulün kaç ortağı olduğu da belirtilir.

Ancak elinde tapu belgesi olmayanlar veya tapu belgesi sonradan hisseliye dönüşen taşınmaz mal sahipleri, çoklu hisse durumunda diğer hissedarların kimler olduğunu nereden ve nasıl sorgulayacaklarını araştırıyor.  Peki, tapu hissedarları nasıl öğrenilir?

HİSSELİ TAPU SATIŞI NASIL YAPILIR?

Hisseli tapu satmak ya da almak isteyen kimseler satış işleminin eksiksiz ve doğru bir şekilde olmasını istiyor. Hisseli tapuda muhattap olan kişi sayısı birden fazla olduğu için tüm hissedarların ya da vekillerinin satış işlemi için tapuda bulunmaları gerekiyor. 

Hisseli tapu satışlarında hakkını satmak isteyen...