02 / 05 / 2024

E-Fatura projeleri

E-Fatura projeleri

Maliye, e-faturaya geçiş için hazır olmayan mükelleflere 3 ay ek süre verdi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Yapılacak yeni düzenleme ile nihai tüketicilerin de e-fatura almalarınnın önü açılacak" dedi...

E-Fatura ile Daha Düz Bir Dünyaya Doğru toplantısı yapıldı!

KTO Konferans Salonu'nunda düzenlenen toplantısında yaptığı konuşmada Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci, "Bu sene ve önümüzdeki dönemde kalkınma planı çerçevesinde kayıt dışılığı yüzde 5 oranında azaltmayı planlıyoruz" dedi...

Kağıt fatura döneminde son günler! Tarihe karışıyor! Tarih açıklandı

2022 veya müteakip hesap dönemlerine ait brüt satış hasılatı için 3 milyon ve üzeri olan mükelleflerin e-fatura'ya geçiş tarihi açıklandı. 

E – faturaya geçin hayatınız kolaylaşsın! Kim e – fatura kullanmak zorunda? İşte e – faturanın faydaları

2010 yılında hayatımıza giren e – fatura, milyonlarca kullanıcıya kolaylık sağlarken, e – fatura kullanmak zorunda olan bazı kişi, kurum ve kuruluşlar var. Peki kimler e – fatura kullanmak zorunda? E – faturanın yararları neler? İşte detaylar…

TOKİ İstanbul projeleri için düğmeye bastı! 1.000'e yakın konut geliyor! Ev sahibi olmak isteyenlere ucuz konut müjdesi!

2023'e kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa etme hedefi olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın İstanbul projeleri için düğmeye basıldı. TOKİ'nin İstanbul projelerinde tarih belli oldu. İşte ayrıntılar...

TOKİ'den 1.179 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

Ülke genelinde alt gelir vatandaşları ev sahibi yapmak için çeşitli projeleri hayata geçiren TOKİ, çok sayıda konut satıldığını duyurdu. Satışa çıkarılan konutların aylık taksit tutarı 1.179 TL'den başlıyor. 

TOKİ'den ayda 898 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

Ülke genelinde alt gelir vatandaşları ev sahibi yapmak için çeşitli projeleri hayata geçiren TOKİ, çok sayıda konut satıldığını duyurdu. Satışa çıkarılan konutların aylık taksit tutarı 898 TL'den başlıyor. 

TOKİ'den 141 bin TL'ye ev sahibi olma fırsatı!

Ülke genelinde alt gelir vatandaşları ev sahibi yapmak için çeşitli projeleri hayata geçiren TOKİ, çok sayıda konutu satışa çıkardı. Satışa çıkarılan konutların fiyatı 141 bin TL'den başlıyor. 

Akkuş Grup'tan 3 yeni proje geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Akkuş Grup, Zeytinburnu, Esenyurt ve Bahçeşehir projeleri için düğmeye bastı.

Kanal Ankara projesi için ilk adım atıldı!

Tartışmalara yol açan Kanal İstanbul ve Kanal Çeşme Projeleri ardından şimdi 'Kanal Ankara' projesi için adım atıldı...

Folkart'a 2 ödül birden!

Folkart, Çeşme projeleri ile ödülleri topluyor. Folkart Blu ve Folkart Hills projeleri, peyzaj sektörünün en prestijli ödülü olarak gösterilen, bu yıl 3.cüsü düzenlenen Plant Ödülleri yarışmasında 2 ödül aldı.

İzmir'e yönelik yatırım projeleri TBMM gündeminde!

Bakanlığın ve Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların 2014-2018 yılları arasında İzmir'e yönelik yatırım projeleri ve 2019 yılı kesinleşmiş yatırımları TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Çınar Elite Yapı'nın projeleri yatırımcıların ilgisini çekiyor!

Çınar Elite Yapı, hayata geçirdiği her projede yeniliğe imza atmayı ilke ediniyor. Çınar Elite Yapı'nın Bodrum mimarisine sadık kalınarak doğayla iç içe tasarlanan projeleri, hem yurt içinde hem yurt dışında yatırımcıların ilgisini çekiyor…

Fenerbahçe'nin gayrimenkul projeleri durduruldu!

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım döneminde yapılması planlanan 3 proje askıya alındı.  Fenerbahçe Üniversitesi, Fenerbahçe Tatil Evleri ve 1 milyon üye projeleri Başkan Ali Koç’un talimatıyla durduruldu.

Keleşoğlu Holding'ten Bahçeşehir'e lüks AVM!

Florya'dan Küçükçekmece'ye ve hatta Yakuplu'ya kadar İstanbul genelinde çeşitli projeleri bulunan Keleşoğlu Holding Bahçeşehir'e lüks AVM yapacak..

E-Fatura projeleri Haberi

E-Fatura projeleri

Maliye Bakanlığı, elektronik fatura (e-fatura) kullanımına ilişkin önemli yenilikler getirecek mevzuatı hazırladı. Bakanlığa gelen yoğun talep üzerine, yeni düzenleme ile e-faturaya geçişte teknik sıkıntı yaşayan mükelleflere 3 ay ek süre tanınacak. Böylece, yeni yılın başından itibaren elektronik ortamda faturalaşma zorunluluğu getirilen şirketlerin, e-faturaya yumuşak bir geçiş yapmalarını sağlanacak.


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, işletmeler arası faturalaşmanın kağıt faturadan e-faturaya doğru dönüştürülmesi için, bugüne kadar çıkarılan mevzuatın ardından yeni bir düzenlemeyi daha hazırladıklarını bildirdi.


"e-Arşiv" ismi verilen söz konusu tebliğ ile nihai tüketicilerin de e-fatura almalarının önünün açıldığını belirten Şimşek, şunları kaydetti: 


"Daha önce telekomünikasyon sektöründe faaliyet gösteren 5 firmanın pilot uygulama olarak kullandığı Elektronik Fatura Kayıt Sistemi (EFKS), e-Arşivle birlikte, ilgili şartları sağlayan bütün mükelleflerin kullanımına açılıyor....