03 / 05 / 2024

E fatura tasarruf

E fatura tasarruf

Maliye Bakanı Şimşek, e-Fatura uygulamasında gelinen son noktaya ilişkin açıklama yaptı. Şimşek, elektronik fatura sistemi ile 650 milyon lira tasarruf sağlandığını ve 100 bine yakın ağacın kesilmekten kurtarıldığını bildirdi.

iPhone 15 parasına arazi… İl il, ilçe ilçe açıkladı: Denizli, Kütahya, Bilecik ve…

Ekonomik kriz herkesi tasarruf yapmaya yöneltti. Birçok kişi küçük miktardaki parasını nereye yatırması gerektiğini araştırıyor. Girişimci ve yatırımcı Aksel, bir iPhone 15 parasına alınabilecek arazileri il il, ilçe ilçe  açıkladı.

En çok tercih edilen tasarruf aracı yastık altı altın oldu

Türkiye’de yatırım yapanların sayısı yılın son çeyreğinde 3 puan artarak yüzde 23.3’e yükseldi. Vatandaş tasarruf için en çok yastık altı altını tercih etti.

Her 4 kişiden biri tasarruf yapmaya başladı!

ING Türkiye tarafından yapılan araştırmaya göre, tasarruf sahipliği oranı ilk çeyrekteki yüzde 19’dan yüzde 25,3’e yükseldi. Böylece araştırmanın yapılmaya başlandığı 2011 yılından bu yana tasarruf sahipliğinde en yüksek orana ulaşıldı.

Elektriğe yüzde 200 zam! Son dakika şoku: Fatura ödeyenlere yüklü zam kapıda! 

Son zamanlarda “Elektriğe zam gelecek” iddiaları sık sık gündem oluyor. Elektriğe yüzde 200 zam yapılacağı gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Tasarruf sahipliği artarken, kadınlardaki tasarruf oranındaki yükseliş dikkat çekti!

ING Türkiye tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması’nın 2023 yılı ilk çeyrek sonuçlarına göre, tasarruf sahipliği oranı yüzde 19’a çıkarken, kadınlarda tasarruf sahipliği oranı 4,5 puan yükseldi.

Kağıt fatura döneminde son günler! Tarihe karışıyor! Tarih açıklandı

2022 veya müteakip hesap dönemlerine ait brüt satış hasılatı için 3 milyon ve üzeri olan mükelleflerin e-fatura'ya geçiş tarihi açıklandı. 

Devlet, 135 TL'den fazla fatura ödeyenlere 215 TL indirim yapacak!

Türkiye'de devlet, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli destek ödemeleri sağlamaktadır. Bu destekler arasında elektrik tüketim desteği de yer almaktadır. Son açıklamaya göre, ailelerin elektrik faturalarına yapılan ödemelerde 215 TL indirim uygulanacaktır. İşte bu fatura destek ödemel

E-Devlet üzerinden elektrik faturası başvurusu yaparak destek alabilirsiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, elektrik faturalarında destek sağlamak için yeni bir programa başladı! Vatandaşlar artık e-Devlet üzerinden başvurularını yaparak fatura desteği alabilecekler.

Doğal gaz futuraları nasıl düşer? İşte daha az fatura ödemek için yapılması gereken tasarruf yöntemler...

Havaların soğuması ve peteklerin çalışmaya başlamasıyla birlikte doğal gaz faturaları da artmaya başladı. Hayat pahalılığının yaşandığı şu günlerde, faturalardan tasarruf etmenin yolları araştırılıyor. İşte daha az fatura ödemek için dikkat edilmesi gerekenler..

Düşük yakıt tüketimi sunan Honda HR-V e:HEV uygun fiyatta! İşte 07 Nisan 2023 fiyat listesi

HR-V HEV, düşük yakıt tüketimi sayesinde uzun vadede tasarruf sağlar. Ayrıca, düşük emisyonlar nedeniyle vergi avantajları gibi ekonomik avantajlar da sağlayabilir. Honda bayisinden CVT Şanzıman Yağlarında İndirim Avantajı da sakın unutmayın. Peki Honda HRV e:HEV 07 Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

Güncel elektrik faturası nasıl öğrenilir? Kaç fatura ödenmezse elektrik kesilir 2023?

Elektrik faturalarının belli bir ödenme tarihi vardır. Eğer bu süre aşılırsa ne olur? Peki Kaç fatura ödenmezse elektrik kesilir 2023? İşte yanıtlar!

Carrefour'dan bomba indirim! Galaxy M12'lere Yüzde 18 tasarruf imkanı... İşte 26 Aralık fiyat listesi

Yılbaşı öncesi, CarrefourSA Kart'a Özel %18 Tasarruf ederek telefon sahibi olmak istiyorsanız bu fırsat tam size göre. 2023'e yeni telefonla girmek isteyenler! Bu fırsatı kaçırmayın. Samsung Galaxy M12 64 GB fiyatı nedir? İşte detaylar.

Tasarruf finansman sektöründe araba, konutu 3'e katladı! Konutta üst sınır 10 milyon TL'ye çıkarılsın önerisi! 

Fuzul Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, Tasarruf Finansman sistemini ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda ve önerilerde bulundu. İşte ayrıntılar...

E fatura tasarruf Haberi

E fatura tasarruf

Kağıt fatura nedeniyle artan maliyeti düşürmek ve kayıt dışı ekonomi ile etkin mücadele için Elektronik Fatura Kayıt Sistemi'ni (EFKS) hayata geçirdiklerini anımsatan Şimşek, ardından 2010 yılında elektronik fatura (e-Fatura), geçen yıl da elektronik arşiv (e-Arşiv) uygulamalarını başlattıklarını söyledi. 


EFKS'nin, yeni konsepti ve daha geniş mükellef kesimlerine de yayılacak şekilde yerini 30 Aralık 2014 tarihinden itibaren e-Arşiv uygulamasına bırakacağını anlatan Şimşek, 31 Ekim 2014 tarihine kadar elektronik olarak düzenlenmiş satıcı-alıcı fatura nüshası toplamının EFKS'de 6,2 milyar adeti, e-Fatura uygulamasında ise 150 bin adeti bulduğunu ifade etti. 


Bu sayede hem mükelleflerin maliyetlerini aşağı çektiklerini hem kayıt dışılığı önlemede önemli bir adım attıklarını hem de çevreyi koruduklarını vurgulayan Şimşek, "Uyguladığımız elektronik fatura sistemi ile en düşük maliyetle hesaplandığında bile 650 milyon lira tasarruf sağlandı...