29 / 04 / 2024

E-Fatura uygulamaları

E-Fatura uygulamaları

421 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği kapsamında, e-Fatura uygulamasına geçmek zorunda olan yaklaşık 25 bine yakın mükellef işletme, içinde bulunduğumuz Aralık ayı sonu itibariyle e-Fatura’ya geçiyor...

e-Fatura forum sitesi açıldı!

e-Fatura forum sitesi açıldı. Artık sorularınızı e –Fatura Forum Sitesi aracılığıyla sorabilecek; daha önce sorulmuş soruların cevaplarını da görebileceksiniz. e-Fatura forum sitesi ne haberimizden ulaşabilirsiniz...

e-Fatura uygulamaları zirvesine iş dünyası yoğun ilgi gösterdi!

İş dünyasından yoğun katılımın gerçekleştiği “e-Fatura & e-Defter Uygulamaları Zirvesi”,21 Eylül tarihinde, Le Meridien İstanbul Etiler Hotel’de, Bosphorus Conferences tarafından düzenlendi. e-Fatura uygulamaları zirvesine iş dünyası yoğun ilgi gösterdi..

E-Fatura ile Daha Düz Bir Dünyaya Doğru toplantısı yapıldı!

KTO Konferans Salonu'nunda düzenlenen toplantısında yaptığı konuşmada Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci, "Bu sene ve önümüzdeki dönemde kalkınma planı çerçevesinde kayıt dışılığı yüzde 5 oranında azaltmayı planlıyoruz" dedi...

Elektriğe yüzde 200 zam! Son dakika şoku: Fatura ödeyenlere yüklü zam kapıda! 

Son zamanlarda “Elektriğe zam gelecek” iddiaları sık sık gündem oluyor. Elektriğe yüzde 200 zam yapılacağı gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Türkiye mobil finans dolandırıcılığına en eğilimli 3 bölge arasında!

Rusya merkezli siber güvenlik firması Kaspersky, mobil finans uygulamalarına ilişkin siber tehditlerin sürdüğünü aktardı. Kaspersky; Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesinin dolandırıcılığa eğilimli ilk 3 bölge olduğunu ifade etti.

Kağıt fatura döneminde son günler! Tarihe karışıyor! Tarih açıklandı

2022 veya müteakip hesap dönemlerine ait brüt satış hasılatı için 3 milyon ve üzeri olan mükelleflerin e-fatura'ya geçiş tarihi açıklandı. 

Devlet, 135 TL'den fazla fatura ödeyenlere 215 TL indirim yapacak!

Türkiye'de devlet, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli destek ödemeleri sağlamaktadır. Bu destekler arasında elektrik tüketim desteği de yer almaktadır. Son açıklamaya göre, ailelerin elektrik faturalarına yapılan ödemelerde 215 TL indirim uygulanacaktır. İşte bu fatura destek ödemel

E-Devlet üzerinden elektrik faturası başvurusu yaparak destek alabilirsiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, elektrik faturalarında destek sağlamak için yeni bir programa başladı! Vatandaşlar artık e-Devlet üzerinden başvurularını yaparak fatura desteği alabilecekler.

Güncel elektrik faturası nasıl öğrenilir? Kaç fatura ödenmezse elektrik kesilir 2023?

Elektrik faturalarının belli bir ödenme tarihi vardır. Eğer bu süre aşılırsa ne olur? Peki Kaç fatura ödenmezse elektrik kesilir 2023? İşte yanıtlar!

Emeklilikte 7 sene kuralı: Adayların aklı karışabiliyor! 1260 gün artı 1'e göre hesaplanıyor! Hemen bakın!

Emekli olan adayların kafası sosyal güvenlik sisteminin uygulamaları ile karıştırılabilir. Bunlardan biri de son 7 yıl kuralı. Emekliliğe 7 yıllık nihai kural, birkaç yılı daha olan herkesin aklında tutması gereken bir soru. Alınan maaştan sigortalı fona kadar birçok parametreyi içeriyor.

E – faturaya geçin hayatınız kolaylaşsın! Kim e – fatura kullanmak zorunda? İşte e – faturanın faydaları

2010 yılında hayatımıza giren e – fatura, milyonlarca kullanıcıya kolaylık sağlarken, e – fatura kullanmak zorunda olan bazı kişi, kurum ve kuruluşlar var. Peki kimler e – fatura kullanmak zorunda? E – faturanın yararları neler? İşte detaylar…

Yapmayana ceza! Yürürlüğe girdi

Alışverişlerde fatura ve fiş vermeyenler için uygulanan cezalarda caydırıcılığı artıracak yeni düzenleme yürürlüğe sokuldu.

İzmir, Aydın, Denizli, Manisa ve Muğla’da evine fatura gelenler dikkat! Paralarınız o tarihe kadar geri ödenecek!

İzmir, Aydın, Denizli, Manisa ve Muğla’da evine elektrik faturası gelenler eğer 16 gün içerisinde bunu yaparsa fatura ödemelerinin yarısı (maksimum 50 liraya kadar) geri ödenecek.

Elektrik ve doğalgaz fatura desteği ödemeleri başladı! 1.150 TL ve 206 TL hesaplara aktarılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşların hayatını kolaylaştırmak adına çeşitli yardımlarda bulunuyor. Elektrik ve doğalgaza gelen zamların ardından fatura desteği ödemeleri yapılmaya başlandı. İşte tüm detaylar...

Proptech uygulamalarında dijital imza dönemi başladı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, "Gayrimenkul sektörü Proptech uygulamalarında yenilikçi ürünlerin kullanımı gün geçtikçe artıyor. Şirketimiz, Dijital İmza Platformu’nu tüm temsilcilerine açıyor." dedi.

Müjde! E-devlet ile 1000 TL pandemi yardımı!

PTT Genel Müdürlüğü hesaplarına ödenen 1000 TL destek müracaatı tüm vatandaşların hizmetine açıldı. E-devlet uygulamaları üzerinden hiçbir koşula bağlı kalmadan müracaat imkânlarına sahipsiniz...

E-Fatura uygulamaları Haberi

E-Fatura uygulamaları

Ülkemiz ticaret hayatında, 2014 yılı itibariyle başlayacak olan e-Fatura’ lı döneme sayılı günler kaldı.

421 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği kapsamında, e-Fatura uygulamasına geçmek zorunda olan yaklaşık 25 bine yakın mükellef işletme, içinde bulunduğumuz Aralık ayı sonu itibariyle e-Fatura’ya geçiyor.  

e-Fatura uygulamalı ticaret hayatına sayılı günler kalmasına rağmen, mükellef işletmelerin yaklaşık yarısı e-Fatura’ya fiilen başladı veya başlamak için hazır.

Gelir İdaresi Başkanlığı’na (GİB) sitesinde, e-Fatura göndermeye başlaması gereken işletmeler açıklanmaya devam ediyor, mükellef işletmelerin tamamı önümüzdeki günlerde açıklanmış olacak.

Eylül’de portali seçen mükellefler, Aralık’ta rotayı özel entegratörlere çevirdi 

e-Fatura’ya geçmeye sayılı günler kala, mükellef işletmelerde çalışmaların hız kazandığını kaydeden Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ e-Dönüşüm Kanal Yöneticisi Volkan Şahin, şunları söyledi:

“Eylül ayında yapılan başvuruda ağırlıklı olarak Portal uygulamasını seçen e-Fatura...