30 / 04 / 2024

E-gate artacak

E-gate artacak

Yurt dışı çıkışlarda hız ve insan gücünden tasarruf sağlayacak, e-gate uygulaması için ilk aşamada Atatürk Havalimanı'ndaki geliş ve gidiş katlarına ikişer biyometrik geçiş kabini konuldu.

E-gate uygulaması İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan başlayacak!

Yurt dışı çıkışlarda hız ve insan gücünden tasarruf sağlayacak olan "biyometrik geçiş" olarak adlandırılan e-gate uygulaması, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda başlayacak. Biyometrik geçiş kabinlerinin 2015 sonuna kadar 24'e çıkarılması planlanıyor..

Konut sektörünü bu yıl neler bekliyor? Satışlar artacak mı? 

Ekonomimcom köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde konut piyasasını kaleme aldı. Peki konut sektörünü bu yıl neler bekliyor? Satışlar artacak mı? İşte ayrıntılar...

Sene başında canımızı çok yakan petrol fiyatları 2023’te düşecek mi, artacak mı?

Senenin başlarında yükselişe geçen ve araç sahiplerinden, üreticilere kadar hemen her kesimin cebini yakan petrol fiyatları 2023 yılında düşecek mi, artacak mı?..

Doğalgaz ve elektriğe zam gelecek mi? Faturalar 2023'te artacak mı? Bakan resmen duyurdu! 

Milyonlarca vatandaş yeni yılda doğalgaz ile elektriğe zam gelip gelmeyeceğini merakla araştırıyor. Peki yılbaşında elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam yapılacak mı? İşte konuyla ilgili ayrıntılar ve Bakan Dönmez'in o açıklamaları... 

Beyaz eşyada taksit sayısı artacak mı?

Sosyal konut hamlesinde tanınan kontenjanın tamamlayıcı olması için gençlere beyaz eşyada uzun taksit imkanı tanınması gerektiğini söyleyen BEYPER Başkanı Ali Yıldız, beyaz eşya taksitlerinin 12- 24 aya çıkarılmasını istedi. Peki taksit sayısı artacak mı? Beyaz eşyada taksit sayısı şu an kaç?

Fiyatlar katlandı satışlar çakıldı, beyaz eşyada taksit sayısı artacak mı?

Her yıl düğün mevsiminde yükselen beyaz eşya satışları Temmuz ayında geriledi. Üreticiler ve esnaf beyaz eşya da taksit sayısının artmasını istiyor.

Ekmeğe zam kapıda! Fırıncılar: Ekmek 5 TL olsun! Ekmek fiyatları artacak mı? 1 Haziran 2022 il il ekmek fiyat listesi

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)'nin ekmek fiyatlarını frenleyen uygulaması bitti. Çuvalı 260 TL'den satılan ekmeklik unun çuvalı bugünden itibaren en az yüzde 53.8 zamla 400 TL'yi buldu. Peki ekmek fiyatları artacak mı? İşte il il güncel ekmek fiyat listesi...

Unıted Arab Gate İnşaat Dış Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Unıted Arab Gate İnşaat Dış Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi Esenyurt’ta  100  bin TL sermaye bedeli  ile Ahmed A.A.A.E.E tarafından kuruldu.

Yabancıya konut satışı önümüzdeki günlerde daha da artacak!

Konut satış istatistikerini değerlendiren Boss4 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Eş Başkanı Abdülkadir Akkuş, "Yabancıya satışlar önümüzdeki günlerde daha da artacak" dedi...

Golden Gate İnşaat Emlakçılık İhracat İthalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Golden Gate İnşaat Emlakçılık İhracat İthalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ehab A.E. Asawe, Alı F. A. Alnazlı, Hatem J. M. Owıda ce Osama K.M. Alkurd ortaklığında 400 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Beyaz eşyada satışlar Nisan'da artacak!

Beyaz eşya ve küçük ev aletlerinde Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) sıfırlanması geçen bir aylık sürede satışları yüzde 20 artırdı. Yaklaşan düğün sezonu dolayısıyla da Nisan ayında satışların daha çok artması bekleniyor.

Ordu'da kat sayısı artacak mı?

Ordu Olay Gazetesi'nin köşe yazarı Sezai Keskin bugün köşesinde " Ordu'da kat satyısı artacak mı?" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları...

Konut kredilerinde risk ağırlığı yüzde 35'e düştü!

BDDK, ilk sinyalini geçen yıl verdiği gevşeme için somut adım attı. Tüketici kredisi ve kredi kartında karşılıklar yüzde 250'den 75'e, konutta ise yüzde 50'den 35'e indi. Yeni düzenlemeyle rahatlaması beklenen bankaların kredi iştahı artacak.

West Gate satılık daire!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde yükselen projede daire seçenekleri 1+1' den 4+1 'e kadar farklılık gösteriyor. West Gate satılık daire için 12 ayda vade farksız ödemeler sağlanıyor.

E-gate artacak Haberi

E-gate artacak


Atatürk Havalimanı'nda ay sonuna kadar başlatılması planlanan, "biyometrik geçiş" olarak da adlandırılan e-gate uygulaması için geçiş bankoları yerleştirildi.  


Yurt dışı çıkışlarda hız ve insan gücünden tasarruf sağlayacak, e-gate uygulaması için ilk aşamada havalimanındaki geliş ve gidiş katlarına ikişer biyometrik geçiş kabini konuldu. Pasaport polisinin görev almayacağı kaydedilen uygulamada kabin sayısının 3 ay sonra geliş ve gidişlerde altıya, 2015 sonuna kadar ise yirmi dörde çıkarılması planlanıyor. 


Şimdilik Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik olarak uygulanacak sistemde yolcunun tarattığı parmak izi sistemden otomatik olarak kontrol edilecek, eşleştikten sonra geçiş izni verilecek. Bir süre sonra yüz tanıma kontrolünün de entegre edilmesi planlanan sistemden ilk olarak sık seyahat eden ve tanımlı bir yolcu grubu faydalanacak. 


21 saniyede hızlı geçiş 


Yerli bir firma tarafından kurulan sisteme ait test aşaması...