15 / 05 / 2024

E haciz ertelenecek mi

E haciz ertelenecek mi

E-haciz uygulamasının koronavirüs salgını bitimine kadar ertelenmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Adıgüzel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

E-Haciz nedir, nasıl kaldırılır? E-Haciz sorgulama 2024!

Pek çok kişinin merak ettiği ve araştırdığı E-haciz, vergi ödemeleri ile beraber yeniden gündeme geldi. Peki E-Haciz nedir, nasıl kaldırılır? E-Haciz sorgulama 2024...

Rakam dudak uçuklattı: 6,3 milyon tapuya e-haciz konuldu!

Türkiye'de konut sahipliği oranı giderek daha da düşerken, e-haciz uygulanan tapu sayısı da rekor seviyelere geldi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan resmi göre, 2023 yılında tapulara yönelik toplamda 6 milyon 379 bin e-haciz işlemi uygulandı.

Yargıtay'dan emsal haciz kararı: Eşiniz size tazminat ödemek zorunda!

Yargıtay'dan yine emsal bir karar geldi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Yargıtay, eşinden habersiz olarak borçlanarak haciz gelmesine sebep olan kocanın, söz konusu durumdan habersiz eşine tazminat ödemesine karar verdi.

10 bin TL deprem yardımına haciz mi geldi? Bu kadarı da olmaz! Bakanlık resmen açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi dairelerinin Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından verilen 10 bin TL’lik deprem yardımlara haciz koyduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve kamu alacaklarının tahsili için 6 Şubat tarihinden itibaren bölgede hiçbir haciz uygulaması gerçekleştirilme

Bu haber borcu olanı sevindirecek! Artık televizyona, çamaşır makinesine haciz yok!

Adalet Bakanlığı’nın yeni yargı paketi çalışmalarında sona gelindi. Yapılan güncellemeler pek çok değişiklik içeriyor. Artık televizyon, çamaşır makinesi, ibadete özgü veya kişisel eşyalar haczedilemeyecek. Haciz işlemlerinde başka neler değişti? Neler haciz kapsamında neler değil? İşte detaylar…

E-devlet haciz nasıl sorgulanır?

Bir kimsenin borcu nedeni ile adına haciz işlemi başlatılıp başlatılmadığı e-devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Peki, e-devlet haciz nasıl sorgulanır?

Serdar Ortaç: Chloe evime haciz koydurdu!

Maddi anlamda zor zamanlar geçiren Serdar Ortaç eski eşi Chloe Loughnan'ın evine haciz koydurduğunu dile getirdi.

Thodex'in sahibi Fatih Özer'in Kocaeli'deki evinde haciz işlemi yapıldı!

Thodex'in sahibi Fatih Özer'in Kocaeli'deki evinde haciz işlemi yapıldı. Mağdur G.E'nin avukatı Sinan Keskin, "Evde kıymete haiz bir şey bulamadık, ev tamamen boşaltılmıştı" dedi.

Eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu ''Adıma iki şirket kurmuşlar. İmzaların benimle ilgisi olmadığı ortada. Ancak adıma kurulan şirketlerin borcu nedeniyle evime haciz geldi? Ne yapmalıyım?'' sorusunu yanıtladı.

Haciz harcı 2021!

Haciz talebi, alacaklı tarafından İcra Müdürlüğü'ne bir dilekçe ile yapılıyor. Peki, haciz başvurularında ne kadar harç ödeniyor? Haciz harcı 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Kenan Sofuoğlu kiracısına haciz gönderdi iddiası!

AKP Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, Sakarya Serdivan'da sahibi olduğu iş yerini kiralayan ve Kovid-19 sebebiyle biriken 15 bin 555 TL kira borcunu ödeyemeyen A.K. adlı kadının iş yerindeki eşyalarına haciz koydurdu. 

Konutta bulunan her eşya haczedilebilir mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazısında; borçlunun evinde bulunan her eşyanın haciz edilip edilemeyeceğinin sorusunu kaleme aldı.

Ünlü işadamı Ali Gürsoy'a haciz şoku!

Melis Çiftçi, ünlü işadamı Ali Gürsoy hakkında haciz işlemi başlattı. 33 bin 332 TL’lik alacağı için eşinin ailesinin evine haciz memuru gönderen Melis Çiftçi, bu kadarına da 'pes' dedirtti.

E haciz ertelenecek mi Haberi

E haciz ertelenecek mi

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, e-haciz uygulamasının koronavirüs salgını bitimine kadar ertelenmesi önerisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Adıgüzel, sorusunun Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Adıgüzel, ''COVID-19 önlemleri kapsamında devletin en üst organları vatandaşlara ''Evde kal'' çağrıları yapmaktadır. Vatandaşlarımızdan imkanı olanlar büyük ölçüde bu çağrıya uyarak sokaklarıi çarşıları, pazarları boş bırakma iken bu durumun doğal yansıması olarak yansıması olarak esnaf mali olarak sıkıntılı zamanlar geçirmektedir. Esnafın somut olarak hiçbir kabahati yokken oluşan bu durumda korunması ve kollanması için gereken önlemlerin alınması sosyal devletin birincil sorumluluğudur. Oysa böylesi bir dönemde e-haciz uygulaması devam etmekte ve özellikle vergi daireleri ile Sosyal Güvenlik Kurumu mükelleflerin banka hesaplarına el koymaktadır'' diye konuştu.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel'in soruları:
1- Olağanüstü dönemlerden...