21 / 05 / 2024

e ruhsat

e ruhsat

Merkezefendi Belediyesi'nde internet sitesi üzerinden 'Yapı Ruhsat Takip Sistemi' kullanıma açıldı. Merkezefendi Belediyesi, atandaşların belediyeyle olan işlemlerini kolaylaştırmak için 'e- Ruhsat' uygulaması ile Yapı Ruhsat Takip Sistemini hizmete sundu

Mistral GYO Çeşme projesinin ruhsatı alındı! 

Mistral GYO Çeşme projesinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. Sakarya Boyalık'ta hayata geçirilecek projenin yapı ruhsatları bugün alındı. İşte detaylar...

Emlak Konut GYO Gölyaka İstanbul'un ruhsatını aldı! Firuzköy'e 400 yeni konut geliyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Gölyaka İstanbul'un ruhsatının alındığını açıkladı. Bu kapsamda İstanbul Firuzköy'de 429 adet bağımsız birim inşa edilecek. Söz konusu projede 400 adet konut yer alacak.

Özak GYO, Duyu Göktürk'ün ruhsatını aldı! Göktürk'e 141 konutluk yeni proje geliyor!

Özak GYO İstanbul Göktürk'te hayata geçirilecek olan Duyu Göktürk projesinin ruhsatını aldı. İşte ayrıntılar... 

Son dakika! Elektrikli araç şarj istasyonlarına iş yeri ruhsatı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, müstakil elektrikli araç şarj istasyonları için iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, diğer iş yerleri ve toplu yapılarda kurulacak olan istasyonlar için faaliyet izin belgesi düzenlenmesine ilişkin yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Erikli Evleri 1. Etap'ın ruhsatı alındı! Göktürk'e 118 yeni konut geliyor!  

Koray GYO Erikli Evleri 1. Etap'ın ruhsatı alındı. Erikli Evleri projesi, İstanbul'un gözde lokasyonlarından Göktürk'te inşa edilecek. Peki Erikli Evleri projesinde kaç konut var? İşte Erikli Evleri ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Bursa'da inşaat sektörü için e-ruhsat önerisi!

Bursa Hakimiyet köşe yazarı Namık Göz bugünkü köşesinde İMO Şube Başkanı Mehmet Albayrak'ın inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. 

Bahçeşehir Gölet projesinin ruhsat iptaline yapılan itirazlar reddedildi!

Başakşehir Belediyesi'ne ait olan “gölet, spor, turizm ve rekreasyon” fonksiyonundaki Bahçeşehir 1. Kısım Mahallesi'nde gölet bölgesindeki projeyle ilgili senelerdir devam eden davalarda yeni bir karar daha alındı. 

İnşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021!

Bir arsa üzerinde bulunan yapının inşaat çalışmalarının tamamlanması durumunda inşaat iskan ruhsatı, belediyenin imar birimine bir dilekçe ve gerekli belgeler ile başvurularak alınıyor. Peki inşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor?

Elbistan'ın yeni imar planı yürürlüğe girdi!

Kahramanmaraş Elbistan'ın 1/1000 ölçekli uygulama imar planının yürürlüğe girmesiyle, inşaat ruhsatı, imar iş ve işlemleri, 23 Kasım 2020 Pazartesi gününden itibaren başlıyor.

Esenler Belediyesi Akıllı Ruhsat kayıt zinciri oluşturuyor!

Esenler Belediyesi, "e-Arz (Esenler Akıllı Ruhsat Kayıt Zinciri)" projesinden kazandığı ödülle Esenler'de Blockchain projesini hayata geçiriyor.

Enerji Kimlik Belgesi C'den düşük yeni binalar ruhsat alamayacak!

İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, Enerji Kimlik Belgesi zorunluluğunun 1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe girdiğine vurgu yaparak yeni binalarda EKB sınıfının en düşük C sınıfı olması gerektiğini ifade etti. Uygulamada ısı yalıtımı Enerji Kimlik Belgesi C’den düşük olan binalar ruhsat alamayacak...

Keçiören Belediyesi e-imar sistemini açtı!

Keçiören Belediyesi tarafından, belediyeye gitmeden imar durum, yapı kullanım, yol kotu tutanağı belgeleri ve yapı ruhsatına ilişkin işlemlerin yapılabileceği e-imar sitesini açtı...

Ruhsat almadan inşaat yapana 1000 TL'lik ceza!

İmar Kanunu'nda önemli değişiklikleri kapsayan yasa yürürlüğe girdi. Buna göre, projesine ruhsat almayana 1000 TL'lik para cezası verilecek.  

e ruhsat Haberi

e ruhsat

Vatandaşların belediyeyle olan işlemlerini kolaylaştırmak için her geçen gün yeni bir gelişme ile çalışmaya devam eden Merkezefendi Belediyesi, son olarak 'e- Ruhsat' uygulaması ile Yapı Ruhsat Takip Sistemini hizmete sundu. 


Merkezefendi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Proje Kontrol ve Yapı Ruhsat birimi için geliştirilen "Yapı Ruhsat Takip Sistemi5 belediye toplantı salonunda tanıtıldı. 

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu başkanlığında, Belediye Başkan Yardımcıları ile Mimar ve Mühendisler Odası temsilcileri ve yapı denetim firma yetkililerinin de katılımıyla gerçekleştirilen "Yapı Ruhsat Takip Sistemi" tanıtım toplantısında, programın amaç ve hedefleri için hazırlanan sunum gerçekleştirildi. 


'HEDEFİMİZ, ŞEFFAF HİZMET VERMEK' 


Ruhsat durumlarının internet üzerinden kolayca sorgulanabileceğim ifade eden Başkan Muhammet Subaşıoğlu, "Vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde hayata geçirilen e-ruhsat hizmeti sayesinde,yapılanma anlamında yüzde 70-80 oranında ruhsat başvuruları Merkezefendi Belediyemize yapılıyor....