04 / 05 / 2024

e-tapu yurtdışı vatandaş

e-tapu yurtdışı vatandaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: "Zaman kaybını ortadan kaldıran ve vatandaşların tapu müdürlükleri önlerindeki bekleyişlerine son veren TAKBİS uygulamasından yurt dışındaki vatandaşlar da yararlanabilecek" dedi...

Bir evin değeri nasıl hesaplanır? Uzman isim konut piyasasındaki gerçeği gün yüzüne çıkardı!

Konut ve kira fiyatları yükselmeye devam ediyor. Konut satışları düşüşe geçerken, vatandaşlar evlerini satmakta zorlanıyor. Kimileri ise evinin değerinin altında satış gerçekleştiriyor. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır?

Migros'ta ayçiçek yağı 67, şinitzel 56, krema 34 TL! Dev seç al indirimi başladı: Bu fiyatları kaçırmayın! 

Migros Market, peş peşe yaptığı indirimlerle vatandaşların yüzünü güldürüyor. Şimdi ayçiçek yağı 67, şinitzel 56, krema 34 TL'ye düştü. İşte o kampanyanın detayları ve diğer ürünler... 

En çok tercih edilen tasarruf aracı yastık altı altın oldu

Türkiye’de yatırım yapanların sayısı yılın son çeyreğinde 3 puan artarak yüzde 23.3’e yükseldi. Vatandaş tasarruf için en çok yastık altı altını tercih etti.

Gayrimenkul dolandırıcılarının oyunlarını bozacak yöntemler deşifre oldu! Gayrimenkul almadan önce bilmeniz gerekenler!

Ev, arsa, arazi gibi taşınmazların alım satımı konusunda dolandırıcılık haberleri her geçen gün artıyor. Çeşitli oyunlarla vatandaşları mağdur eden dolandırıcılara karşı dikkat edilmesi gereken yöntemler belli oldu. İşte gayrimenkul almadan önce bilmeniz gerekenler...

ATEM Başkanı Akçam: Emlak danışmanları, ev sahibi ile kiracılar arasında kalıyor!

Konut ve kiralık daire fiyatlarının her geçen gün yükselişe geçmesi vatandaşları mağdur ediyor. Yetkililer tarafından konut sorunlarına çözümler aranırken emlak danışmanları da mevcut sorunlardan nasibini alıyor.

Gayrimenkul alanında dijital göçmenlik arttı...

TEKCE Kurucu&CEO'su Bayram Tekçe, Türk vatandaşlarının yurt dışından konut edinme eğiliminin giderek arttığını belirtti. İşte haberin detayları...

Vatandaşın cebi boşalıyor! Yılbaşında 1.262 liraya dolan sepet şimdi 2 bin 288 TL'ye doluyor!

Enflasyon yüzde 80'e koşarken vatandaşın bireysel borçları da üstüne eklenmeye başladı ve bireysel borç tutarı 2,5 trilyonu  geçti. 

Euro ne kadar oldu? Bugün euro/TL kaç lira? 12 Eylül 2023 döviz kurları

Dolar/TL 27 seviyesine doğru sınırlı yükselişe geçti. Vatandaşlar euro kurunun bugün ne kadar olduğunu araştırıyor. Peki Euro ne kadar oldu? Bugün euro/TL kaç lira? 12 Eylül 2023 döviz kurları.

Peş peşe zam gelmiş, vatandaşları perişan etmişti. Zam zam derken şimdi de indirim haberi geldi

Akaryakıta gelene peş peşe zamlar nedeniyle vatandaşlar perişan olmuştu. Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili flaş bir indirim gelişmesi yaşandı.

Altın alacak vatandaşlara acil uyarı. Ünlü ekonomist hemen bir açıklama yaptı

Altın fiyatları FED tarafından açıklanan faiz kararı sonrasında yükselişe geçti. Vatandaşlar altın fiyatlarına ne olacağını merak etmeye başladı. İşte altın fiyatlarında son durum.

Kök maaş ne demek? Kök maaş nasıl öğrenilir? Kök maaş nedir e-devlet? İşte SSK hesaplama bilgisi!

Kök maaş hesaplama e-Devlet ekranı vatandaşlar tarafından gündemde yer almaya devam ediyor. Enflasyon rakamları ile memur ve emekli zammı netleşirken kök maaş nasıl hesaplanır? sorusu da milyonlarca emeklinin yoğunlaştığı konulardan oldu. İşte, emekli kök maaş hesaplama bilgileri.

Milyonlarca taksi kullanıcısına kötü haber! Fiyatlar yine değişti

Taksi kullanan vatandaşlara üzücü haber UKOME toplantısının ardından geldi. Paylaşılan karara göre taksilerde indi - bindi ücreti yenilendi. Fiyat tarifesinde değişikliğe gidilince milyonlarca vatandaş yeni tarifeyi merak etmeye başladı.

Vize sorunun nedenleri neler? Vize sorunu ne zamana kadar sürecek?

Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği ülkelerine girişi için gerekli olan Schengen vizesi ile ilgili şikayetler gün geçtikçe artıyor. Vatandaşların, “Vize sorunun nedenleri neler? Vize sorunu ne zamana kadar sürecek?” sorularının sayısı da arttıkça artıyor. İşte detaylar!

e-tapu yurtdışı vatandaş Haberi

e-tapu yurtdışı vatandaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, zaman kaybını ortadan kaldıran ve vatandaşların tapu müdürlükleri önlerindeki bekleyişlerine son veren Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) uygulamasından eylül ayından itibaren yurt dışındaki vatandaşların da yararlanabileceğini söyledi.


Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce geçen yıl uygulamaya başlanan TAKBİS sayesinde tapu işlemlerinin hız kazandığını ve vatandaşlara da başta zaman olmak üzere büyük kolaylıklar sağlandığını anımsattı.


TAKBİS projesi kapsamında yurt genelindeki tüm tapu kayıtlarının sayısal ortama aktarıldığını belirten Bayraktar, merkezi veritabanına aktarılan kayıtlarla tüm tapu müdürlüklerinde TAKBİS ortamında online hizmet verildiğini belirtti.


Projeyle Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesindeki parsel verilerinin elektronik ortamda toplandığını dile getiren Bayraktar, bir parselin eni, boyu, imar durumu gibi özelliklerle elektriği, suyu, yolu olup olmadığına dair verilerin biraraya getirildiğini...