05 / 05 / 2024

E-ticaret üzerinden alışveriş yapmak

E-ticaret üzerinden alışveriş yapmak

36 milyon internet kullanıcısının 10 milyonu online alışveriş yapıyor. Ancak gelinen noktada tüketiciye ek avantajlar sunan e-ticaret uygulamaları, AVM'leri ve perakende sektörünü zorlamaya başladı.

İstinyePark İstanbul Alışveriş Merkezi'nin tamamı Orjin Gayrimenkul'e geçti!

Orjin ve Doğuş gruplarının ortaklığı ile 2007 yılında faaliyete başlayan İstinyePark İstanbul Alışveriş Merkezi'nin tamamı Orjin Gayrimenkul'e geçti. 

Ticaret Bakanlığı açıkladı! İnternetten alışveriş yapan iki kişiden biri mağduriyet yaşıyor...

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan araştırmasına göre, çevrim içi alışveriş yapanların yüzde 47,2'si, bu alandan aldıkları ürün ve hizmete ilişkin olumsuz deneyim ve mağduriyet yaşadığını açıkladı.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nden İsra Holding'e tam not!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Alışveriş Ekonomisi Zirvesi'nden İsra Holding'e tam not geldi. 

Ziraat Bankası'ndan Hepsiburada'da alışveriş yapanlara güzel haber! Bankkart Genç'e Özel çılgın fırsat...

Ziraat Bankası kampanyalarına devam ediyor. Bu kapsamda kurum, Hepsiburada'da Bankkart Genç'e Özel 350 lira ve üzeri alışverişe 50 lira, toplam 100 lira Bankkart Lira fırsatı sağlanacağını ilan etti.

E-ticarette kasım ayı alışveriş çılgınlığına dikkat! Dolandırıcıların tuzağına düşmeyin!

Kasım ayında Öğretmenler Günü, Bekarlar Günü ve Alışveriş Cuması derken e-ticarette çok farklı kategorilerde indirimli alışveriş fırsatı tüketicileri bekliyor. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği ise tüketicileri e-ticaretteki alışveriş tuzaklarına karşı uyardı.

İnternetten alışverişte bu hataları yapanlar cebine büyük zarar veriyor

Binlerce tüketici e-ticaret sitelerinden sağlıklı alışveriş yapmadığı için cebinden çok para çıkıyor. Vatandaşlar kargoda sorun yaşıyor, sahte ürün alıyor ve kişisel bilgilerini tehlikeye sokuyor. İşte tüm detaylar...

Sıfırdan e-ticarete başlamak mümkün mü? Ücretsiz e-ticaret şirketi nasıl kurulur?

İnternetin her geçen gün daha fazla insana ulaşması ve online alışverişin popülerliğinin artması, e-ticaret alanını girişimciler ve işletmeler için daha da ilgi çekici hale geliyor. Dolayısıyla bu dijital dünya, yeni iş olanaklarıyla sürekli bir büyümekte. Peki, e-ticarete sıfırdan nasıl adım atılır

Sıfırdan e-ticarete nasıl başlanır? Ücretsiz e-ticaret şirketi açılabilir mi?

İnternetin giderek daha geniş kitlelere ulaşması ve online alışverişin yükselişi, e-ticaret sektörünü cazip kılmaktadır. Bu dijital ortam, girişimciler ve işletmeler için sürekli genişleyen bir iş alanı sunmaktadır. Peki e-ticarete sıfırdan nasıl başlanır?

İnternetten alışverişte en fazla ayakkabı siparişi verildi!

15 binden fazla e-ticaret sitesinden alınan verilere göre; 2023’ün ilk yarısında en fazla ciroyu ayakkabı sektörü yaptı. Bu sektörü tekstil-giyim ve otomotiv yedek parça takip etti. 6 aylık periyotta 2 milyon 378 bin adet sipariş verildi.

Ticaret Bakanlığı duyurdu! Bayram alışverişinde fahiş fiyatla mücadele sürecek!

Ticaret Bakanlığı, Kurban Bayramı alışverişlerinde vatandaşların mağduriyet yaşamaması amacıyla Türkiye genelindeki denetimlerini sürdürürken şikayetleri de mercek altına aldı.

Sevil'den Babalar Günü için dev kampanya! Her 1.000 TL alışverişe anında 250 TL indirim! 

Sevil'den Babalar Günü'ne özel her 1.000 TL'lik alışverişe anında 250 TL indirim fırsatı sunuluyor. Kampanya yarın sona eriyor. İşte 17 Haziran 2023 fiyat listesi...

Kur yüzünden fırsatçılık yapan e-ticaret sitelerine Ticaret Bakanlığı'ndan ağır ceza!

Seçim sonrasındaki kur dalgalanmaları, internet üzerinden yapılan alışverişleri iptal etmeye başladı. Sipariş veren tüketicilerin şikayetlerini belirtmesi durumunda Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Fırsatçılık yapan e-ticaret firmalarına Ticaret Bakanlığı’ndan ağır ceza geldi. 

Marks - Spencer bomba Babalar Günü fırsatını başlattı! Her 3 bin TL alışverişe 1.000 TL indirim! 

Marks - Spencer Babalar Günü kampanyasını duyurdu. 18 Haziran'a kadar geçerli olan kampanya ile her 3 bin TL alışverişe 1.000 TL indirim fırsatı sunuluyor. Peki hangi ürünler kampanyaya dahil? İşte 10 Haziran 2023 fiyat listesi...

E-ticaret üzerinden alışveriş yapmak Haberi

E-ticaret üzerinden alışveriş yapmak

Türkiye'de 48 ilde 300 AVM'nin faaliyet gösterdiği perakende sektöründe bu sayının 2015 yılı sonuna kadar 400'ün üzerine çıkması bekleniyor. Fakat Türkiye'de 36 milyon internet kullanıcısının 10 milyonu internet üzerinden alışveriş yapıyor. 


2014'te 2 milyon kişinin daha online alışveriş sistemine girecek. E-ticaretin ise 50 milyar TL'lik bir hacme ulaşması bekleniyor. 


Hızla yaygınlaşan alışveriş merkezleri sadece tüketim alışkanlıklarını değiştirmekle birlikte aynı zamanda pek çok sektörü de yeniden şekillendirdi. Ancak gelinen noktada tüketiciye ek avantajlar sunan e-ticaret uygulamaları, AVM'leri ve perakende sektörünü zorlamaya başladı. 


Lojistik hızla büyüyor 


E-ticaret ile birlikte büyüyen e-lojistik sektörü hakkında konuşan Sertrans Logistics CEO'su Nilgün Keleş, "2014 yılı sonuna kadar 2 milyon kişinin daha sisteme girmesiyle yaklaşık 50 milyar TL'lik hacme ulaşması beklenen e-lojistik sektörü ekonomi dünyasının yeni büyüme alanı olarak görülüyor....