02 / 05 / 2024

e v sahibi depozito iadesi

e v sahibi depozito iadesi

Depozito, ev sahibi tarafından kiracısından alınan para olarak karşımıza çıkıyor. Bu bedel, kira süresince yaşanacak herhangi bir probleme karşı güvence bedeli olarak alınıyor. Peki, kiracının depozito iadesi nasıl oluyor?

Novada Ataşehir AVM'nin yeni sahibi Fenerbahçe Üniversitesi oldu! 

Novada Ataşehir AVM satıldı. AVM’nin yeni sahibi Fenerbahçe Üniversitesi oldu.  AVM'nin 60 milyon doların üzerinde bir fiyatla satıldığı iddia ediliyor. İşte ayrıntılar...

Yeni Honda CR-V e:HEV 16 Aralık'ta bayilerde! Yeni Honda CR-V e:HEV fiyatı ne kadar? 

Yeni Honda CR-V e:HEV 16 Aralık günü bayilerdeki yerini alacak. Peki Yeni Honda CR-V e:HEV özellikleri neler? Fiyatı ne kadar? İşte merak edilen detaylar...

Ev sahibi ve kiracı krizi gittikçe büyüyor! İşin içine şimdi de silahlar girdi!

Konut sahibi ve kiracı sorunların gittikçe büyüyor. Bugün Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ev sahibi ile kiracı arasında kavga çıktı. Kavgada silah sesi duyulması üzerine polis ekipleri harekete geçti.

CarrefourSA’da 2 litre ayçiçeği yağı 75 TL’ye, sıvı çamaşır deterjanı 110 TL’ye, bulaşık deterjanı 89,50 TL’ye düştü!

Yeni aktüel ürünler kataloğunu paylaşan CarrefourSA, katalogdaki indirimlerin 8 Kasım’a kadar geçerli olacağını duyurdu. Carrefour’da 2 litre ayçiçeği yağı 75 TL’ye, Peros sıvı çamaşır deterjanı 110 TL’ye, Fairy bulaşık deterjanı 89,50 TL’ye düştü. İşte CarrefourSA 8 Kasım 2023 Çarşamba fiyat listes

Honda’dan bir müjde de HR-V e:HEV alıcılarına! Honda bu aracına zam yapmadı!

Eylül ayı kapsamında tüm modellerinin fiyat listesini peş peşe yayımlayan Honda, son olarak, HR-V e:HEV modelinin fiyat listesini yayımladı. Güncel fiyat listesine bakıldığında bu modele eylül ayında zam yapılmadığı görüldü.

Yurttaştan Meclis'e kira artışı yapan ev sahibi için enteresan talep!

Türkiye Büyük Millet Meclisi, (TBMM) Dilekçe Komisyonuna yurttaşlar tarafından yüzlerce ilginç başvuru gerçekleşti. Bu başvurular arasında en ilginci ise fahiş kira artışı yapan ev sahibi için oldu.

Honda HR-V e:HEV Hibrit modeline zam geldi mi? En uygun HR-V e:HEV modeli ne kadar oldu?

Honda’nın hibrit araçlarından Honda HR-V e:HEV modeline ağustos ayında zam gelmedi. Honda, tüm modellerinin fiyat listesini revize ederken Honda HR-V e:HEV modeline zam yapmadığını açıkladı.

Ala Saklıbahçe'de lansmana özel yüzde 15 indirimle ev sahibi olma fırsatı! 

Ala Saklıbahçe projesinde konut satışları başladı. Projede lansmana özel yüzde 15 indirimle ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. Peki Ala Saklıbahçe'de konut fiyatları ne kadar?

A101’de Paşabahçe borcam 69,90 TL’ye, 5 kg pilavlık pirinç 77,50 TL’ye, 5 litre Rinso sıvı deterjan 109,90 TL’ye düştü!

A101’de 17 Ağustos Perşembe günü başlayacak yeni indirim kampanyasının ürünleri belli oldu. Bu kapsamda, 10 Ağustos’ta Paşabahçe borcam 69,90 TL’ye, 5 kg pilavlık pirinç 77,50 TL’ye, 5 litre Rinso sıvı deterjan 109,90 TL’ye düştü. İşte 17 Ağustos 2023 A101 fiyat listesi...

Ev sahibi kiracı anlaşmazlıkları gittikçe büyüyor! Ev sahibi kiracısının ikametgahını sildirdi!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar gittikçe büyüyor. Antalya'da bir ev sahibi kiracısını tahliye etmek için ikametgahını sildirdi. İşte ayrıntılar...

A101’de Calgon kireç önleyici 34,50 TL’ye, sıvı deterjan çeşitleri 70 TL’ye, bebek bezi 200 TL’ye düştü!

A101’de yeni haftanın indirimli ürünler kataloğu yayımlandı. Buna göre, A101'de 15 Haziran Perşembe günü Calgon kireç önleyici 34,50 TL’ye, sıvı deterjan çeşitleri 70 TL’ye, bebek bezi 200 TL’ye düşecek. İşte A101 15 Haziran 2023 fiyat listesi...

Düşük yakıt tüketimi sunan Honda HR-V e:HEV uygun fiyatta! İşte 07 Nisan 2023 fiyat listesi

HR-V HEV, düşük yakıt tüketimi sayesinde uzun vadede tasarruf sağlar. Ayrıca, düşük emisyonlar nedeniyle vergi avantajları gibi ekonomik avantajlar da sağlayabilir. Honda bayisinden CVT Şanzıman Yağlarında İndirim Avantajı da sakın unutmayın. Peki Honda HRV e:HEV 07 Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

5 litre ayçiçek yağı 133 TL'ye düştü! Carrefoursa sıvı yağ indirimini peş peşe duyurdu! İşte 10 Mart 2023 fiyat listesi

Carrefoursa indirimli sıvı yağ fiyatlarını duyurdu. İndirim kapsamında 5 kg ayçiçek yağı 133,50 TL'ye satışa sunuldu. Peki, Carrefoursa'da diğer sıvı yağ çeşitleri ne kadar, kaç TL? İşte 10 Mart 2023 fiyat listesi...

e v sahibi depozito iadesi Haberi

e v sahibi depozito iadesi

Kiracının depozito iadesi!

Depozito, ev sahibi tarafından kiracısından alınan para olarak karşımıza çıkıyor. Bu bedel, kira süresince yaşanacak herhangi bir probleme karşı güvence bedeli olarak alınıyor. 


Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırır, kıymetli evrakı ise bir bankaya depo ediyor. 


Borçlar Kanununa göre tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenir.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılıp...