14 / 05 / 2024

E-Yapı Ruhsatı Hazırlama

E-Yapı Ruhsatı Hazırlama

Altındağ Belediyesi ’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı proje tamamlandı. Altındağ Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “E-Yapı Ruhsatı Hazırlama Projesi ” hayata geçirildi...

Bursa'da imara ve yapı ruhsatına aykırı inşa edilmiş binalar mecliste!

Bursa'da imara ve yapı ruhsatına aykırı inşa edilmiş olan binalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Özkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara-Çankaya Projesi yapı ruhsat iptal davasıyla ilgili yeni gelişme!

Ankara-Çankaya Projesi yapı ruhsat iptal davasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Davacı, en son hazırlanan bilirkişi raporuna itiraz etti ve yeni bir heyet oluşturularak, yeniden keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasını talep etti. Davacı taraf temyize başvurdu.

Ankara-Çankaya yapı ruhsat iptal davasında yeniden keşif yapılacak!

Ankara-Çankaya Projesi yapı ruhsat iptal davasında davacı, en son hazırlanan bilirkişi raporuna itiraz etti ve yeni bir heyet oluşturularak, yeniden keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasını talep etti...

Gaziantep'e yapılan yatırımlar mecliste!

2009-2019 yılları arasında Bakanlık ve bağlı kuruluşlarca Gaziantep'e yapılan yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaplan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çiftçilerin kredi ödemelerinde yapı ruhsatı aranması şartı TBMM'de!

Çiftçilerin kredi ödemelerinde yapı ruhsatı aranması şartı getirilmesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Özer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Beyşehir'de yapı ruhsat harçlarında indirim kararı!

Beyşehir İlçe Belediye Meclisi ilçedeki inşaat sektörüne kriz döneminde destek vermek amacı ile yapı ruhsat harçlarında bir miktar indirim yapılması kararını aldı.

Yapı Ruhsatı Formu Standardı tebliği mimarları nasıl etkileyecek?

 2 Mayıs’ta Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren TS 8737 nolu yeni Yapı Ruhsatı Formu Standardı tebliğinin mimarlık ofisleri üzerindeki etkisi ne olacak?

Doğu Karadeniz'deki 668 binaya yapı ruhsatı verildi!

Doğu Karadeniz'de 2018'in Ocak-Mart döneminde yapı ruhsatı verilen bina sayısı, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 10,4 artarak 668'e ulaştı.

Yapı ruhsatı olmayan binalar TBMM gündeminde!

İl merkezlerinde yapı ruhsatı almadan yapılan bina sayısı mecliste konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Yapı ruhsatı gerekmeyen yapılar hangileridir?

Yapı ruhsatı gerekmeyen inşai faaliyetler, Ekim 2017'de yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında sıralanıyor. Peki, yapı ruhsatı gerekmeyen yapılar hangileridir?

Akyapı-Eşbah Ispartakule projesinin yapı ruhsatı alındı!

Akyapı-Eşbah Yapı Yatırım tarafından Emlak Konut Ispartakule 6. Etap arsasında inşa edilecek Ispatakule projenin yapı ruhsatı alındı.

Yeni yapı ruhsat harcı 2017!

Arsa üzerinde yapılan yeni yapılar için ilçe belediyesinden izin alınıyor. Bu izin mimari proje için alınan yeni yapı ruhsatı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yeni yapı ruhsat harcı 2017 ne kadar?

Büyükyalı İstanbul'un tadilat yapı ruhsatı yayınlandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi kapsamında hayata geçirilen Büyükyalı İstanbul'un tadilat yapı ruhsatını yayınlandı.

E-Yapı Ruhsatı Hazırlama Haberi

E-Yapı Ruhsatı Hazırlama

Altındağ Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “E-Yapı Ruhsatı Hazırlama Projesi” uygulanmaya başladı.


E-Yapı Ruhsatı Hazırlama hakkında bilgi veren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, sistem ile ruhsat alma işlemlerinin kolay ve hızlı bir biçimde ilerleyeceğini söyledi. İlçede her yıl ortalama 30 bin yeni konut yapıldığının altını çizen Tiryaki, “Bu da verdiğimiz ruhsat miktarının ne kadar çok olduğunu gözler önüne seriyor. Bundan yola çıkarak ruhsat almayı yavaşlatacak bürokrasiyi devre dışı bırakarak, ruhsat almayı kolaylaştıracak bir projeye imza attık. Proje hayata geçti. Bundan böyle Altındağ Belediyesi’nde ruhsat alma işlemleri çok kolay ve hızlı bir biçimde ilerleyecek”...