09 / 05 / 2024

Ebu Cehil

Ebu Cehil

Hz. Muhammed'in Mekke'de doğup büyüdüğü ve Türk ziyaretçilerin en çok merak ettiği ev ziyaretçi akınına uğruyor

Ebu Turab Emlak Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ebu Turab Emlak Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Başakşehir’de  500 bin TL sermaye bedeli ile  Mustafa Baklacı kuruldu.

Fransa'nın Lübnan'ı yeniden imar etmek için maddi gücü yok!

Siyasi analist Tony Ebu Necm, Fransa'nın Akdeniz'de petrol ve gaz aramak için Lübnan topraklarındaki rolünü güçlendirmeye çalıştığına dikkat çekti ve Fransa'nın Lübnan'ı yeniden imar etmek için maddi gücü olmadığını belirtti...

Ebu Rudeyne'den Doğu Kudüs'te yeni yasa dışı konut inşa edilmesine tepki!

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, Doğu Kudüs'te bulunan Yahudi yerleşim birimine 5 bin 200 yeni konut inşa etme kararına tepki gösterdi...

Ebu İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Ebu İnşaat Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Doğancan Kaya tarafından kuruldu.

TİKA'dan Kolombiya'da cami tadilatı!

TİKA, Kolombiya'nın başkenti Bogota'daki en büyük ve merkezi cami olan Ebu Bekir Sıddık Camii'nin tadilatını yaptırdı.

Filistin yönetiminden 'İsrail'in yeni konut inşa kararına' tepki!

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Redine, İsrail'in Batı Şeria'da 2 bin 300 yeni konut inşasına onay vermesine tepki gösterdi...

Filistin yönetiminden 'İsrail'in yeni konut inşa kararına' kınama!

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Redine, İsrail'in Batı Şeria'da 2 bin 300 yeni konut inşasına onay vermesini kınadıklarını açıkladı.

Mescid-i Aksa minberinden İsrail'in yıkım politikasına tepki!

Mescid-i Aksa İmam ve Hatibi Şeyh Yusuf Ebu Suneyne, İsrail'in Filistinlilerin konutlarına yönelik olan yıkım politikasını "etnik temizliğin" bir parçası olarak nitelendirdi.

İsrail ordusu öldürdüğü Filistinlinin evini yıkmak için boşalttı!

İsrail ordusu, 19 Mart tarihinde öldürdüğü Ebu Leyla'ın Batı Şeria'nın Selfit beldesindeki ailesine ait evini yıkmak üzere boşalttı.

İsrail, Batı Şeria'da bir evi daha yıktı!

İşgalci İsrail ordusu 19 Mart'ta öldürdüğü Ömer Ebu Leyla'nın Batı Şeria'nın Selfit beldesinde bulunan ailesine ait evini boşalttıktan sonra patlayıcılarla yıktı.

Filistinliler zorla evlerinden çıkartılıyor!

İşgal altında bulunan Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yaşayan Filistinli Ebu Asab ailesinin evi, Yahudi yerleşimcilere teslim edilmek üzere İsrail polisleri tarafından el konuldu.

Bursa Ebu İshak’ta metruk binalar yerle bir!

Bursa’da madde bağımlılarının mekanı haline gelen, can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk 12 bina, Bursa Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışmayla yıkıldı.

Türkiye'ye Sudan'daki imar projelerine destek çağrısı!

Sudan Devlet Bakanı Ebu Ubeyde Muhammed, ülkenin doğusundaki imar ve kalkınma projelerine destek için Türkiye'ye çağrı yaptı.

Ebu Cehil Haberi

Ebu Cehil


Kütüphane olarak kullanılan 2 katlı ev, Kabe'ye yaklaşık 100 metre uzaklıkta bulunuyor.


Hz. Muhammed'in ilk çocukluk günlerinin geçtiği, dedesi Abdülmuttalib'in himayesine girinceye kadar yaşadığı ev, Kabe'nin Bab'üs-Selam kapısı tarafında Şib-i Ebu Caddesi üzerinde yer alıyor.


Evde Hazreti Muhammed'in annesi Amine'nin elleri ile salladığı ağaç beşiğin olduğu gibi durduğu ifade ediliyor.


Hazreti Muhammed'e karşı İslamın yayılmasını önlemek için uzun yıllar büyük mücadeleler veren Ebu Cehil'in evinin bulunduğu yerde Kabe'nin tuvaletleri...