05 / 05 / 2024

ECB faiz

ECB faiz

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu, faiz oranlarını sabit tutma kararı alırken, varlık alım programının 2017'nin aralık ayına kadar süreceğini açıkladı

ECB'den faiz ve parasal genişleme hamlesi beklenmiyor!

Uzmanlar, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz oranlarında değişiklik yapmayacağı ve tahvil satın alım programı konusunda adım atmayacağı görüşünde birleşti.ECB'den faiz ve parasal genişleme hamlesi beklenmiyor.

ECB faiz kararına bir gün kala euro/TL ne kadar oldu? Euro yükselecek mi, düşecek mi?

Avrupa Merkez Bankasının (ECB) yarınki faiz kararı toplantısında makroekonomik projeksiyonların belirleyici olması bekleniyor. ECB faiz kararına bir gün kala euro kuru yakından takip ediliyor. Peki ECB faiz kararı öncesi euro ne kadar oldu? Euro yükselecek mi, düşecek mi?

Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna geliniyor!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy, ECB'nin önümüzdeki toplantı için seçeneklerini açık tuttuğunu belirterek “Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna yaklaşılıyor” dedi.

Euro yatırımcıların gözü Avrupa Merkez Bankası'nda! Euro ne kadar? ECB faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Son dönemde Dolar ve Euro'da yaşanan değişimler sebebiyle milyonlarca kişi kuru yakından takip ediyor. Peki, 27 Temmuz 2023 euro ne kadar oldu? Gözler Avrupa Merkez Bankası (ECB) çevrildi.

Avrupa Merkez Bankası faiz artırımlarında sona yaklaşmış olabilir!

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), merakla beklenen temmuz ayı toplantısında politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, bunun Banka'nın son faiz artırımı olabileceği şeklindeki öngörüler de güç kazandı.

ECB Başkanı Lagarde'den kritik faiz açıklaması geldi! Euro kurunun yönü belli oldu! Euro yatırımcıları dikkat!

ECB Başkanı Christine Lagarde para politikası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Açıklanın hemen ardından gözler euro/TL kuruna çevrildi. Euro kurunun yönü belli oldu! Euro yatırımcıları dikkat!

ECB Temmuz ayında faiz artırmaya devam edeceğini açıkladı!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde Portekiz'in Sintra kentinde, Merkez Bankası’nın para politikası hakkında önemli açıklamalarda bulundu ve “Görünümde önemli bir değişiklik olmadığı sürece, Temmuz ayında faiz artırmaya devam edeceğiz” dedi.

Son dakika! Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Avrupa Merkez Bankası (ECB), 3 temel politika faizini 25 baz puan artırarak, yüksek enflasyonla mücadele de faiz oranlarını art arda sekizinci kez yükseltmiş oldu.

Euroda yarın dananın kuyruğu kopuyor! Bankanın kararına kesin gözüyle bakılıyor! 1 eurosu bile olanlar hemen baksın!

Küresel piyasaların gözü bu hafta merkez bankalarına çevrildi. Bugün Fed, yarın ECB faiz kararını açıklayacak. Euro için Avrupa Merkez Bankası'nın kararına kesin gözüyle bakırken yarın euroda dananın kuyruğu kopacak.  1 eurosu bile olanlar hemen baksın!

ECB'den emlak piyasası analizi: Faiz artırımları risk yaratıyor! 

Avrupa Merkez Bankası(ECB) tarafından, Finansal İstikrar Raporu  yayımlandı ve veriler açıklandı. ECB, raporda sıkılaştırma ile beraber emlak piyasasında "fiyat düzeltme riskinin" yükseldiği uyarısını yaptı. İşte ayrıntılar...

Dev Bankalar peş peşe açıkladı! Euronun kaderi çiziliyor! Avrupa Merkez Bankası'ndaki beklentiler açıklandı!

Geçtiğimiz hafta Avrupa Merkez Bankası ECB faiz kararını açıkladı. Kararın hemen ardından  ECB'nin ilerleyen günlerde nasıl bir yol çizeceğini dev bankalar peş peşe açıkladı. İşte Euronun kaderi çiziliyor.

ECB faiz kararı açıklandı! İşte Avrupa Merkez Bankası faiz kararı...

Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararının ne olacağı merak konusu oldu. Peki, ECB faiz kararı ne kadar arttı? Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ne oldu?

Euro 3 saat sonra böyle olacak! Avrupa Merkez Bankası önceden açıkladı! Elinde euro olanlar gardını alsın

Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı toplantısı piyasalar tarafından bekleniyor. Euro kurunun yönü 3 saat sonra belli olacak. Peki euro yükselecek mi, düşecek mi?  Avrupa Merkez Bankası önceden açıkladı! Elinde euro olanlar gardını alsın.

Euroda dananın kuyruğu yarın kopuyor! Avrupa Merkez Bankası'ndan açıklama geldi! 

Avrupa Merkez Bnakası (ECB) faiz kararını yarın açıklayacak. Euroda danannın kuyruğu yarın kopuyor. Euro yükselecek mi, düşecek mi? Son dakika euro/TL kuru...

ECB faiz Haberi

ECB faiz

Avrupa Merkez Bankası (ECB), beklentiler doğrultusunda faiz oranlarında değişiklik yapmazken, aylık 80 milyar avroluk varlık alım programının Mart 2017’ye kadar devam edeceğini açıkladı.


ECB'den yapılan açıklamada, yönetim kurulunun bugünkü toplantısında faiz oranlarını sabit tutma kararı aldığı belirtilerek, politika faizinin yüzde 0'da, mevduat faizinin yüzde eksi 0,40'ta ve marjinal fonlama faizinin de yüzde 0,25'te bırakıldığı ifade edildi.


Varlık alım programının 2017 yılının mart ayına kadar aylık 80 milyar avro olarak devam edeceği belirtilen açıklamada, Nisan 2017'den itibaren ise varlık alım programının aylık 60 milyar avro seviyesinde Aralık 2017'ye kadar devam edeceği ve gerekmesi durumunda daha da uzatılabileceği kaydedildi.


Açıklamada, varlık alım programının büyüklüğünün ve süresinin görünüme ve finansal koşullara göre artabileceği aktarılarak, programın bazı parametrelerinde değişiklikler yapıldığı belirtildi.


Banka, bu yılın mart ayındaki toplantısında...