07 / 05 / 2024

ecrimisil davası için dilekçe

ecrimisil davası için dilekçe

Ecrimisil davası, haksız işgal tazminatı olan ecrimisilin geriye dönük olarak hesaplanarak haksız yere bir malı kullanandan alınarak hak sahibine verilmesi için bir dilekçe ile açılabiliyor. İşte ecrimisil dava dilekçe örneği..

Emlak dolandırıcılığı davası için Trump'tan 100 milyon dolar teklifi!

Eski ABD Başkanı Donald Trump, emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdıkları suçlamasıyla yargılandıkları dava sonucu çarptırıldıkları ceza için 100 milyon dolar teklifte bulundu.

Depremzedeler ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı!

Deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması için hükümetin çalışmaları devam ederken, depremzedeler, ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı.

İzale-i şüyu ne demek? Ortaklığın giderilmesi için ne yapılmalı?

İzaile-i şüyu, Türkçe karşılığı ortaklığın giderilmesi olarak ifade edilir. Taşınır veya taşınmaz mallarda ortaklığın sona erdirilmesi izale-i şüyu davası ile hukuken gerçekleşir. Kişisel mülkiyete geçişin sağlanmasına yarayan bu davanın resmen bazı kuralları vardır. 

Ecrimisil davası için ihtar şart mı?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü hakkı olmamasına rağmen işgal eden kişiden tazminat talep etmek amacıyla açılan dava türüdür. Peki, ecrimisil davası açılabilmesi için ihtar çekme şartı var mı? İşte ecrimisil davasına dair tüm detaylar...

Ecrimisil davasına nasıl itiraz edilir?

Ecrimisil, bir gayrimenkulün sahibinin izni dışında kullanılması işlemidir. Haksız işgal tazminatı olarak da bilinen ecrimisil için dava açılabilir. Peki, Ecrimisil davasına itiraz edilebilir mi? Ecrimisile itiraz nasıl olur?

Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü haksız yere kullanan kişilerden haksız işgal tazminatı almak ve malın sahibine iade edilmesi amacıyla açılır. Peki, Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? Ecrimisil davası dilekçe örneği!

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü hakkı olmadan işgal eden kişiden tazminat talep etmek amacıyla açılan dava türüdür. Peki, Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? İşte, ecrimisil davası dilekçe örneği 2022!

Ecrimisil davası nedir? Ecrimisil davası nasıl açılır?

Ecrimisil, bir malın izin dışı kullanılması işlemidir. Ecrimisil, haksız işgal tazminatı olarak da tanımlanabiliyor. Peki, ecrimisil davası nedir? Ecrimisil davası nasıl açılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Metin Şentürk villası için eski eşine dava açıyor!

Sanatçı Metin Şentürk eski eşi Fulya Kalkavan ile mal paylaşımı davası için yeniden dava açacak. Sarıyer'deki havuzlu villasını evlenmeden önce aldığını söyleyen Şentürk villasının yeniden mal paylaşımı yapılması gerektiğini dile getirdi.

Emlak vergisine itiraz davası için yarın son gün!

Emlak vergisinde dava açmak için yarın son gün. Davalar, ilgili belediye başkanlığı taraf gösterilerek takdir komisyonu kararının iptali talebiyle vergi mahkemesinde açılabilir.

Paralı ailesinin miras davası için karar çıktı!

Ünlü Paralı ailesinin milyar liralık miras davası için son karar verildi. Mahkemeye göre Ömerhan Kuru haksız bulunurken sanıklar beraat etti. 69 gayrimenkul ise yasal mirasçılara verildi. 

Hazine arazilerinde faaliyet yürüten vatandaşların haklarının korunması için önerge verildi!

Ecrimisil ödeyerek hazine arazileri üzerinde tarım faaliyeti yürüten vatandaşların haklarının korunması için yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Emay İnşaat'ın konkordato davası için karar alındı!

İstanbul'da gerçekleştirdiği projelerle tanınan, 2008'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62'nci sırada yer alan Emay inşaat, 2018 Kasım'da konkordato ilan etmişti. Konkordato davası için karar alındı.

ecrimisil davası için dilekçe Haberi

ecrimisil davası için dilekçe

Ecrimisil dava dilekçesi örneği!

Ecrimisil davası, haksız işgal tazminatı olan ecrimisilin geriye dönük olarak hesaplanarak haksız yere bir malı kullanandan alınarak hak sahibine verilmesi için açılan bir dava olarak tanımlanıyor. Ecrimisil davası, işgali yapan kişiye yönelik olarak açılıyor.


Ecrimisil davasının açılabilmesi için haksız olan malı kullana kişinin davacının rızası dışında malı kullanması ve kötüniyetli olması gerekiyor. 


Davada geriye dönük en fazla 5 yıllık ecrimisil talep edilebiliyor. Ecrimisil rakamının hesabında kullanılan malın kira değeri esas alınarak bilirkişilerce tespit yapılıyor. 


Ecrimisil davası taşınmazın bulunduğu yer mahkemesinde açılıyor. Mahkemeye bir dilekçe ile başvuruda bulunulabiliyor. Peki ecrimisil dava dilekçesi nasıl yazılır? Ecrimisil dava dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor.


Örnek ecrimisil davası dilekçesi..


......… HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE



DAVACI                          ...