28 / 08 / 2024

ecrimisil davası için dilekçe

ecrimisil davası için dilekçe

Ecrimisil davası, haksız işgal tazminatı olan ecrimisilin geriye dönük olarak hesaplanarak haksız yere bir malı kullanandan alınarak hak sahibine verilmesi için bir dilekçe ile açılabiliyor. İşte ecrimisil dava dilekçe örneği..

İstanbul'daki dev AVM için iflas yolu açıldı!

Ülkemizdeki ekonomik krizden derinden etkilenen bir şirket için daha iflas yolu açıldı. Mega kent İstanbul’da yer alan ve 235 mağazayı da içerisinde bulunduran alışveriş merkezinin konkordato davası dün sonuçlandı. İşte konu ile ilgili detaylar…

Ev sahipleri dikkat! İşte kira tespit davası için hap bilgiler!

Avukat Tarık Çakmak resmi sosyal medya hesabı üzerinden kira tespit davası için hap bilgileri paylaştı. İşte Tarık Çakmak'ın o paylaşımı...

Forum'un 9 dev alışveriş merkezi için açılan konkordato davasında karar çıktı!

Marmara Forum ve Forum İstanbul dahil olacak şekilde toplamda 9 dev AVM için açılan konkordato davasında karar çıktı. İşte detaylar...

Mağdur ev sahibinden tahliye davası devam eden ev sahipleri için altın niteliğinde tavsiye! 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar giderek daha da artarken, mağdur ev sahibinden tahliye davası devam eden ev sahipleri için altın niteliğinde tavsiye geldi. İşte o paylaşım...

Konut mağdurları dikkat! Süresinde tamamlanmayan inşaat için ev parasından daha fazla tazminat kazandı!

Ankara'da kooperatiften konut sahibi olabilmek için inşaat firmasına peşinat ve taksitleriyle beraber toplam 460 bin Türk Lirası ödeme yapan Bora Yalçın, 2 sene taahhüdü olan sözleşme süresince inşaatta ilerleme kaydedilmemesi üzerine açtığı 'müspet zarar' davasında 578 bin TL tazminat kazandı.

Emlak dolandırıcılığı davası için Trump'tan 100 milyon dolar teklifi!

Eski ABD Başkanı Donald Trump, emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdıkları suçlamasıyla yargılandıkları dava sonucu çarptırıldıkları ceza için 100 milyon dolar teklifte bulundu.

Depremzedeler ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı!

Deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması için hükümetin çalışmaları devam ederken, depremzedeler, ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı.

İzale-i şüyu ne demek? Ortaklığın giderilmesi için ne yapılmalı?

İzaile-i şüyu, Türkçe karşılığı ortaklığın giderilmesi olarak ifade edilir. Taşınır veya taşınmaz mallarda ortaklığın sona erdirilmesi izale-i şüyu davası ile hukuken gerçekleşir. Kişisel mülkiyete geçişin sağlanmasına yarayan bu davanın resmen bazı kuralları vardır. 

Ecrimisil davası için ihtar şart mı?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü hakkı olmamasına rağmen işgal eden kişiden tazminat talep etmek amacıyla açılan dava türüdür. Peki, ecrimisil davası açılabilmesi için ihtar çekme şartı var mı? İşte ecrimisil davasına dair tüm detaylar...

Ecrimisil davasına nasıl itiraz edilir?

Ecrimisil, bir gayrimenkulün sahibinin izni dışında kullanılması işlemidir. Haksız işgal tazminatı olarak da bilinen ecrimisil için dava açılabilir. Peki, Ecrimisil davasına itiraz edilebilir mi? Ecrimisile itiraz nasıl olur?

Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü haksız yere kullanan kişilerden haksız işgal tazminatı almak ve malın sahibine iade edilmesi amacıyla açılır. Peki, Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? Ecrimisil davası dilekçe örneği!

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü hakkı olmadan işgal eden kişiden tazminat talep etmek amacıyla açılan dava türüdür. Peki, Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? İşte, ecrimisil davası dilekçe örneği 2022!

Ecrimisil davası nedir? Ecrimisil davası nasıl açılır?

Ecrimisil, bir malın izin dışı kullanılması işlemidir. Ecrimisil, haksız işgal tazminatı olarak da tanımlanabiliyor. Peki, ecrimisil davası nedir? Ecrimisil davası nasıl açılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

ecrimisil davası için dilekçe Haberi

ecrimisil davası için dilekçe

Ecrimisil dava dilekçesi örneği!

Ecrimisil davası, haksız işgal tazminatı olan ecrimisilin geriye dönük olarak hesaplanarak haksız yere bir malı kullanandan alınarak hak sahibine verilmesi için açılan bir dava olarak tanımlanıyor. Ecrimisil davası, işgali yapan kişiye yönelik olarak açılıyor.


Ecrimisil davasının açılabilmesi için haksız olan malı kullana kişinin davacının rızası dışında malı kullanması ve kötüniyetli olması gerekiyor. 


Davada geriye dönük en fazla 5 yıllık ecrimisil talep edilebiliyor. Ecrimisil rakamının hesabında kullanılan malın kira değeri esas alınarak bilirkişilerce tespit yapılıyor. 


Ecrimisil davası taşınmazın bulunduğu yer mahkemesinde açılıyor. Mahkemeye bir dilekçe ile başvuruda bulunulabiliyor. Peki ecrimisil dava dilekçesi nasıl yazılır? Ecrimisil dava dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor.


Örnek ecrimisil davası dilekçesi..


......… HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE



DAVACI                          ...