01 / 05 / 2024

Ecrimisil faizi nasıl hesaplanır

Ecrimisil faizi nasıl hesaplanır

Ecrimisil haksız kullanım tazminatı olup; işgal tazminatı isteği haksız eylemin özel bir türüdür. Peki, ecrimisil nasıl hesaplanır? Ecrimisil zamanında ödenmezse ne olur? Ecrimisilde faiz var mı? İşte yanıtı..

Ecrimisil nasıl hesaplanır?

Ecrimisil, Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle tazminat olarak talep edilen bedele deniyor. Peki söz konusu ecrimisil nasıl hesaplanır?

Ecrimisil davasına nasıl itiraz edilir?

Ecrimisil, bir gayrimenkulün sahibinin izni dışında kullanılması işlemidir. Haksız işgal tazminatı olarak da bilinen ecrimisil için dava açılabilir. Peki, Ecrimisil davasına itiraz edilebilir mi? Ecrimisile itiraz nasıl olur?

Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? Ecrimisil davası dilekçe örneği!

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü hakkı olmadan işgal eden kişiden tazminat talep etmek amacıyla açılan dava türüdür. Peki, Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? İşte, ecrimisil davası dilekçe örneği 2022!

Ecrimisil davası nedir? Ecrimisil davası nasıl açılır?

Ecrimisil, bir malın izin dışı kullanılması işlemidir. Ecrimisil, haksız işgal tazminatı olarak da tanımlanabiliyor. Peki, ecrimisil davası nedir? Ecrimisil davası nasıl açılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Konut kredisi faizleri Şubat ayına nasıl başladı?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar en uygun konut kredisi faizi uygulayan bankaları araştırmaya devam ediyor. Peki, konut kredisi faiz oranları Şubat ayına nasıl başladı? İşte güncel durum...

Politika faizi kararı konut kredilerini nasıl etkileyecek?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Nisan ayı Para Politikası Kurulu haftalık repo faiz kararı bugün açıklanacak. Repo faizleri konut kredisi oranlarını nasıl etkileyecek?

Ziraat Bankası konut kredisi erteleme nasıl yapılır?

Ziraat Bankası konut kredisi erteleme nasıl yapılır? Ziraat konut kredisi erteleme faizi ne kadar? Kredi ertelendiğinde geri ödemeleri nasıl planlanıyor?

Kredi faizleri nasıl düşer?

Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı ve bankalara borç verirken uygulayacağı faizi 50 baz puan indirdi. Bu indirim ne anlama geliyor? Bankaların kredi faizlerine nasıl yansır? Bu sorulara cevap bulalım.

Konut kredisi faizi nasıl hesaplanır?

Konut kredisi, satın alınmak istenen konutun teminat altına alınması şartıyla sunulan kredi oluyor. Kredi tespit edilen faiz oranı ile hesaplanarak geri ödeniyor. Peki, konut kredisi faizi nasıl hesaplanır?

Kira gecikme faizi nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı tarafından ödenecek kiranın gecikmesi halinde, kiracının kira gecikme faizi de talep edilebiliyor. Peki, kiracıdan ne kadar faiz alınır? Kira gecikme faizi nasıl hesaplanır?

Ecrimisil taksitlendirmesi nasıl yapılır?

Ecrimisil; ecrimisil ihbarnamesinin ilgilisine tebliğ tarihinden itibaren otuz gün içinde ilgili muhasebe birimlerine ödeniyor. Ecrimisil taksitli bir şekilde de ödenebiliyor. Peki, ecrimisil taksitlendirmesi nasıl yapılır?

Ecrimisil bedeli nasıl hesaplanır?

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle işgalcilerden ecrimisil adı altında tazminat talep ediliyor. Peki, crimisil bedeli nasıl hesaplanır?

Aidat faizi borcu nasıl hesaplanır?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısında aidat borcunun faize binmesi durumunda nasıl hesaplanacağı ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in köşe yazısı;

Site aidatı gecikme faizi nasıl hesaplanır?

Anagayrimenkulün günlük bakım, güvenlik ve temizlik gibi giderleri için malik ve kiracılardan aidat toplanıyor. Aidatı ödemeyenlere gecikme faizi uygulanıyor. Peki, site aidatı gecikme faizi nasıl hesaplanır?

Ecrimisil faizi nasıl hesaplanır Haberi

Ecrimisil faizi nasıl hesaplanır

Ecrimisilde faiz var mı?

Ecrimisil haksız kullanım tazminatı olup; Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın İdarece talep ediliyor.


İşgal tazminatı isteği haksız eylemin özel bir türüdür. Nasıl haksız eylemde zararın doğduğu günden başlayarak giderilmesi zorunlu bir durum ise işgal zararı da bu nitelikte bir zarardır. 


Ödenecek ecrimisil bedelinin belirlenmesi için, Taşınmaz Tespit Tutanağı hazırlanıyor. Taşınmaz tespit tutanağında; işgalin başlangıç tarihi, taşınmazın işgale veya kullanıma konu olan yüzölçümü, işgalcileri, kullanım amacı, ecrimisil takdirinde yararlanılabilecek bilgiler ile bilinmesinde yarar görülen diğer bilgilere yer veriliyor. 


Ecrimisil tespit ve takdir edilirken, Hazine taşınmazının değerini etkileyebilecek;

a) İmar durumu,

b) Yüzölçümü,

c) Niteliği,

ç) Verimi (tarım arazilerinde),

d) Alt yapı hizmetlerinden yararlanıp yararlanmadığı,

e) Konumu,

f)...