28 / 04 / 2024

ecrimisil ihbarnamesi 2015

ecrimisil ihbarnamesi 2015

Bir taşınmaz malın sahibinin izinsiz kullanımının karşılığı olan bir tazminat olarak tanımlanıyor. Ödenecek bedel, ilgili kişiye ecrimisil ihbarnamesi ile tebliğ ediliyor. Peki, ecrimisil ihbarnamesi nereye ödenir?

Ecrimisil ihbarnamesi nereye ödenir?

Bir taşınmaz malın sahibinin izinsiz kullanımının karşılığı olan bir tazminat olarak tanımlanıyor. Ödenecek bedel, ilgili kişiye ecrimisil ihbarnamesi ile tebliğ ediliyor. Peki, ecrimisil ihbarnamesi nereye ödenir?

Ecrimisil ihbarnamesi nedir?

İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın İdarece talep edilen tazminatına ecrimisil deniyor. Peki, ecrimisil ihbarnamesi nedir?

Ecrimisil işlemleri 2015!

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle ecrimisil alınıyor. Peki, ecrimisil nasıl alınır? İşte ecrimisil işlemleri 2015...

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi 2015 Ocak'ta hizmete girecek!

Kuzey Kamu Hastane Birlikleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nin 2015 yılı Ocak ayında hizmete gireceğini ve hastanenin kapasitesini 400'den 660 yatağa çıkarttıklarını söyledi

Sheraton İstanbul Ataşehir 2015 yılında faaliyete geçecek!

Starwood’ un Anadolu Yakası’ ndaki ilk oteli Sheraton İstanbul Ataşehir, 2015 yılında faaliyete geçecek. Sheraton İstabul Ataşehir dinamik yapısıyla şehirde yeni bir buluşma noktası olacak.

Metsan Nexus'ta yaşam 2015 Aralık'ta başlıyor!

Metsan İnşaat’ın, lansmanını Kasım ayında yaptığı Metsan Nexus projesinde otopark ve ticari birimlere ait katlar ile birlikte 14. kata ulaşıldı. Metsan Nexus'ta yaşam 2015 Aralık'ta başlıyor.

Suudi Arabistan kuzey-güney yolcu treni 2015’te hazır olacak!

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad ve ülkenin güneyini kuzey bölgelere bağlayacak yolcu demiryolu hattının 760 milyon dolara mal olacağı bildirildi. Yolcu treni hattının büyük kısmı tamamlandı ve 2015’in başından itibaren kademeli olarak hizmete açılacak..

Autoshow 2015 yılına ertelendi!

Zorlu bir süreçten geçen Türk otomotiv endüstrisinde, Autoshow Fuarı da belirsizlikten nasibini aldı. 31 Ekim'de düzenlenmesi beklenen Autoshow Fuarı, 2015 ilkbahara ertelendi. Kesin tarih ise önümüzdeki günlerde belli olacak...

Stuttgart Televizyon Kulesi 2015’te açılacak!

Mart ayından bu yana kapalı olan televizyon kulesi Stuttgart Fernsehturm’un 2015 yılında açılması bekleniyor. Kullanım hakkı Südwest Rundfunk’a (SWR) ait olan Fernsehturm, yangın yönetmeliği ile ilgili sıkıntılardan dolayı ziyarete kapatılmıştı...

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu, 2015'in ikinci yarısında açılacak!

Azerbaycan Ulaştırma Bakanı Memmedov yaptığı açıklamada :"2014 sonunda Türkiye sınırına kadar olan güzergahta testler gerçekleştireceğiz. 2015'in ikinci yarısında ise demiryolu tam olarak faaliyetine başlayacak" dedi

Haliç Panorama Gaziosmanpaşa'da Temmuz 2015'te teslim! 167 bin TL'ye!

Haliç Panorama Gaziosmanpaşa projesinde yer alan daireler 2015 senesi içinde Temmuz ayında teslim edilecek. Projede yer alan konutların fiyatları da 167 bin TL'den başlangıç gösteriyor

Palmiye Park Sole İzmir'de Ekim 2015'te teslim! 190 bin TL'ye 2+1!

Palmiye Park Sole projesi kapsamında yer alan 2 oda 1 salon konut tiplerinin fiyatları 190 bin TL'den başlangıç gösteriyor. Projede teslimler Ekim 2015 'te gerçekleştirilecek

Antalya'da inşa edilen yeni stat Nisan 2015'te tamamlanacak!

Sporda markalaşma 23 Haziran 2013 yılında temeli atılan ve 100 Yıl Spor Kompleksi'nin bulunduğu alanda yeniden inşa edilen stadyumun 14 Nisan 2015 tarihinde tamamlanacağı bildirildi.

ecrimisil ihbarnamesi 2015 Haberi

ecrimisil ihbarnamesi 2015

Ecrimisil ihbarnamesi nereye ödenir?

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminata ecrimisil deniyor.


Hazine taşınmazlarının kişilerce işgale uğradığının tespit edildiği tarihten itibaren onbeş gün içinde "Taşınmaz Tespit Tutanağına" dayanılarak ecrimisil İdarece tespit ediliyor.


Ecrimisil durumunun tespiti halinde, ilgili kişiye ecrimisil ihbarnamesi gönderiliyor. Peki, ecrimisil ihbarnamesi nereye ödenir?


Ecrimisil ihbarnamesi ödeme..

Ecrimisilin Ecrimisil İhbarnamesinin, düzeltme talebinde bulunulmuş ise Ecrimisil Düzeltme İhbarnamesinin ilgilisine tebliğ tarihinden itibaren belirlenen gün içinde muhasebe birimlerine ödenmesi gerekiyor.


Ecrimisil ihbarnamesine bir dilekçe ile itiraz edilebiliyor. Ecrimisil ihbarname örneği aşağıda yer alıyor:


………. EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNE


İlgi: …/…/…. tarih  ve …… sayılı Ecrimisil İhbarnamesi


İlimiz,...