05 / 05 / 2024

ecrimisil indirimi nedir

ecrimisil indirimi nedir

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle işgalcilerden ecrimisil tazminatı ödenmesi isteniyor. Peki, ecrimisil indirimli ödeme nasıl olur?

Matrah artırımı nedir nasıl yapılır?

Matrah artırımı, otomobillere ÖTV indirimi ile gündeme geldi. Bu konuya dair Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den ÖTV açıklamasıyla birlikte matrah düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Peki “Matrah artırımı nedir nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü haksız yere kullanan kişilerden haksız işgal tazminatı almak ve malın sahibine iade edilmesi amacıyla açılır. Peki, Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Ecrimisil davası nedir? Ecrimisil davası nasıl açılır?

Ecrimisil, bir malın izin dışı kullanılması işlemidir. Ecrimisil, haksız işgal tazminatı olarak da tanımlanabiliyor. Peki, ecrimisil davası nedir? Ecrimisil davası nasıl açılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Elektrikte engelli indirimi var mı?

Elektrikte engelli indirimi var mı? Elektrik engelli indirimi nedir? Elektrikte engelli indirimi ne kadar? Elektrik engelli indiriminden kimler yararlanabilir sorularının yanıtları merak ediliyor. Peki elektrikte engelli indirimi var mı? İşte merak edilen soruların yanıtları...

6 maddede taşınmazın haksız işgali ve ecrimisil!

Haksız işgal nedir? Ecrimisil nedir? Ecrimisil nasıl hesaplanır? Ecrimisil zamanaşımına uğrar mı? Ecrimisil davası açmak için aranan şartlar nelerdir? Ecrimisil talep edilebilmesi için kusur veya zarar şartı aranır mı? Avukat Kadir Kurtuluş yazıyor...

Ecrimisil nedir?

Hürses Gazetesi yazarı Avukat Nazlı Gaye Alpaslan Güben bugünkü yazında "Ecrimisil ve gider kaydı" konusuna yer verdi. İşte o yazı...

Kira beyannamesinde iktisap bedeli nedir?

Satın alınan bir taşınmazın kiraya verilmesi durumunda, elde edilen kira gelirinden iktisap bedelinin belli bir kısmı indirilebiliyor. Peki, kira beyannamesinde iktisap bedeli nedir? Kira beyannamesinde iktisap bedeli indirimi nedir?

Emlak vergisi tek mesken indirimi 2015!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince, tek mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor. Peki, emlak vergisi tek mesken indirimi 2015 nedir? Emlak vergisi tek mesken indirimi şartları nelerdir?

Meralarda ecrimisil durumu nedir?

Ecrimisil, haksız işgal durumlarında işgalciden alınan ücrete deniyor. İşgalciden alınacak ecrimisil, taşınmazın türüne ve işgal süresine göre hesaplanıyor. Peki, meralarda ecrimisil durumu nedir? Hesaplama nasıl yapılır?

Ecrimisil ihbarnamesi nedir?

İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın İdarece talep edilen tazminatına ecrimisil deniyor. Peki, ecrimisil ihbarnamesi nedir?

Kira vergisi eğitim gideri indirimi!

Kira gelir vergisi beyannamesinden indirilebilecek giderler arasında eğitim giderleri de yer alıyor. Peki, kira vergisi eğitim gideri indirimi nasıl hesaplanır? Vergide eğitim indirim oranı nedir?

Bireysel katılım yatırımcısı indirimi nedir?

Bireysel katılım yatırımcısı indirimi hakkında tebliğ, 21 Ağustos 2013 tarihinde 28742 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ, vergide bireysel katılım yatırımcısı indirimini açıklıyor. Peki, vergide bireysel katılım yatırımcısı indirimi nedir?

Elektrik gazi indirimi nedir?

Şehit aileleri ve muharip/malul gazinin kendisi ile vefat etmiş ise dul eşi, şehit ailesi ve gaziler için yapılmakta olan indiriminden yararlanabiliyor. Peki, Elektrik gazi indirimi nedir? İndirimden nasıl yararlanılır?

ecrimisil indirimi nedir Haberi

ecrimisil indirimi nedir

Ecrimisil indirimli ödeme!

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın işgalcilerden tazminat talep ediliyor. 


İdarece talep edilen tazminat, ecrimisil olarak nitelendiriliyor. Ecrimisil; ecrimisil ihbarnamesinin ilgilisine tebliğ tarihinden itibaren otuz gün içinde ilgili muhasebe birimlerine ödenir. 


Ödeme; ecrimisil bedelinin tamamına itiraz edilmemek kaydıyla ve otuz günü geçmemek üzere kısım kısım da yapılabilir. Peki, ecrimisil indirimli ödeme nasıl olur?


Ecrimisil ödemelerinde indirim..

23/7/2010 tarihli ve 6009 sayılı Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 24 üncü maddesiyle Kanunun 75 inci maddesinin ikinci fıkrasına eklenen indirime ilişkin hükümlerin yürürlüğe girdiği 1/8/2010 tarihi itibariyle;


a) İlgilisine tebliğ edilen ve itiraz süresi olan otuz günü...