02 / 05 / 2024

ecrimisil neye göre hesaplanır

ecrimisil neye göre hesaplanır

Ecrimisil ne demektir? Ecrimislin ödenmesi işgalciye mülkiyet hakkı sağlar mı ? Ecrimisil tespiti yapılırken hazine değerini arttıran değerler nelerdir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyip bu konularda fikir edinebilirsiniz..

Site aidatları neye göre belirlenir?

Türkiye'de son iki senede artan konut ve kira fiyatlarıyla birlikte site aidatları da yükseldi. Peki, Site aidatları neye göre belirlenir? İşte detaylar...

Arsa payı nedir? Arsa payı neye göre belirlenir?

Yasal olarak, tapuda arsa payları kurallara göre dağıtılmalıdır. Bu pay, belirlenmiş şekilde olduğu için doğru bir şekilde hesaplanmalıdır. Peki arsa payı nedir, neye göre belirlenir ve nasıl hesaplanır? İşte arsa payı ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında yer alıyor...

Aile destek paketindeki 2 bin 852 TL'yi buna göre alıyorsunuz! Başvuranlar hemen tıklayıp beynine atsın

Aile destek paketi kapsamındaki başvurular ve ödemeler devam ediyor. Vatandaşlar ise başvuruların neye göre sonuçlandığını merak ediyor. İşte konuyla ilgili detaylar...

Apartmanlarda otopark kullanımı neye göre belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde apartmanlarda otopark kullanımı neye göre belirlenmesi gerektiğini konusunu kaleme aldı.

Konut sitesi aidatları neye göre belirlenir?

Takvim gazetesi yazarlarından Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında konut sitesi aidatlarının neye göre belirlendiğini kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Kat malikleri toplantısında kararlar neye göre alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde olağanüstü kat malikleri toplantısında kararların neye göre verildiğini kaleme aldı. 

Kiralar neye göre artıyor?

Kiralar neye göre artıyor? Kira artışları neye göre yapılır? Kira artışları nasıl önlenir? İşte merak edilen soruların cevapları..

Ev kirası artışı neye göre yapılır?

Türkiye genelinde artan kira fiyatları tartışma konusu oldu. Peki, kira oranları neden yükseliyor? Kiraya yapılan zamlar neye göre yapılıyor? İşte detaylar...

Ev fiyatları neye göre belirlenir?

Ev alırken fiyatların oldukça değişkenlik gösterdiği biliniyor. Peki bu fiyatlar neye göre değişiyor? Bir evin fiyatını belirlerken hangi kalemler dikkate alınıyor?

Apartman aidatı neye göre belirlenir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bulunduğumuz apartmanda yönetim planında hisseme 1/41 arsa payına göre masraflara katılma öngörüldüğü halde eşit aidat istendiği için mahkemeye başvurdum. Yapmam gerekenler hakkında yorumunuzu istirham ediyorum. ' sorusunu cevapladı.

Kira zammı neye göre hesaplanacak 2018?

Kira sözleşmesi yenilenen kiracıya yapılan zam hesaplamasında formül değişiyor. Peki, kira zammı neye göre hesaplanacak 2018?

Konut kredisi neye göre çekilmeli?

Konut kredisi yapılandırması yapılırken hesaplama doğru yapılmalı. Peki konut kredisi neye göre çekilmeli?

İmar durumu neye göre belirlenir?

İmar durumu, herhangi bir arsanın söz konusu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteriyor. Peki, imar durumu neye göre belirlenir? İmar durumu nasıl tespit edilir?

ecrimisil neye göre hesaplanır Haberi

ecrimisil neye göre hesaplanır

Ecrimisil ne demektir?


Ecrimisil kelime anlamı olarak hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki haliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminat bedelidir. 


Ecrimisil nasıl hesaplanır? 


Hazine taşınmazlarından kiraya verilen, irtifak hakkı kurulan veya kullanma izni verilenlerin dışında kalanların fiilî durumları, İdarece hazırlanan program dâhilinde mahallinde tespit edilerek Yönetmelik eki "Taşınmaz Tespit Tutanağı" düzenleniyor. Söz konusu tutanakta; işgalin başlangıç tarihi, taşınmazın işgale veya kullanıma konu olan yüzölçümü, işgalcileri, kullanım amacı, ecrimisil takdirinde yararlanılabilecek bilgiler ile bilinmesinde yarar görülen diğer bilgilere de yer verilir.


Hazine taşınmazlarının kişilerce işgale uğradığının tespit edildiği tarihten itibaren onbeş gün içinde "Taşınmaz Tespit Tutanağına" dayanılarak...