20 / 05 / 2024

ecrimisil taksiti

ecrimisil taksiti

Ecrimisil; ecrimisil ihbarnamesinin ilgilisine tebliğ tarihinden itibaren otuz gün içinde ilgili muhasebe birimlerine ödeniyor. Ecrimisil taksitli bir şekilde de ödenebiliyor. Peki, ecrimisil taksitlendirmesi nasıl yapılır?

Hazine ecrimisil ödemeleri bir yıl ertelendi!

Ecrimisil ödemeleri ile ilgili olarak 372 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği 30 Temmuz 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Böylece Hazine ecrimisil ödemeleri bir yıl ertelendi..

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti ne kadar?

Değer artış kazancı vergisi, mevcut uygulamaya göre taşınmaz malların edinim tarihinden itibaren 5 sene içinde satılması durumunda ödeniyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti ne kadar?

Kira gelir vergisi 2. taksiti ne kadar?

Geçtiğimiz sene ev ve işyerini kiraya evrerek kira geliri elde eden mülk sahipleri bu sene kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti ne kadar?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti son günü!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, gayrimenkuller için ödenen vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. Senede iki taksitte ödenebilen değer artış kazancı vergisi 2. taksiti son günü yaklaşıyor..

Miras vergisinin 2. taksiti ne zaman?

Veraset tarikiyle veya ivazsız bir tarzda mal iktisap eden kişi, verginin mükellefi oluyor. Senede iki taksitte ödenebilen miras vergisinin 2. taksiti ne zaman?

Emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman 2016?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödenen emlak vergisi iki taksitte veriliyor. Peki, emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman 2016?

2016 emlak vergisinin 2. taksiti ne zaman?

Emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'ta sona eriyor. Bu tarihe kadar tüm vergi mükelleflerinin ödemelerini yapmaları gerekiyor. Peki, 2016 emlak vergisinin 2. taksiti ne zaman?

Çöp vergisi 1. taksiti ne zamana kadar ödenir?

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken vergiler arasında çöp vergisi de yer alıyor. Çöp vergisinin 1. taksit dönemi 1 Mart itibariyle başlamıştı. Peki, çöp vergisi 1. taksiti ne zamana kadar ödenir?

Emlak vergisi 1. taksiti ne zamana kadar ödenir?

Taşınmaz mal sahiplerinin her sene ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisinin 2016 yılı ödemeleri Mart ayı itibariyle başlamıştı. Peki, emlak vergisi 1. taksiti ne zamana kadar ödenir?

Kira gelir vergisi 1. taksiti için son 4 gün!

Taşınmaz malını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, vergi mükellefi oluyor. Vergi gelirin elde edildiği seneyi takip eden yılda ödeniyor. 2016 yılı kira gelir vergisi 1. taksiti için son 4 gün kaldı..

Değer artış kazancı 1. taksiti için son 20 gün!

Taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. 31 Mart 2016 tarihinde sona erecek değer artış kazancı 1. taksiti için son 20 gün bulunuyor..

Kira gelir vergisi 1. taksiti için son 20 gün!

2015 yılı içerisinde gayrimenkulünü kiraya vererek istisna sınırından yüksek gelir elde eden kimseler, 2016 yılında vergi mükellefi oluyor. 31 Mart'ta sona erecek kira gelir vergisi 1. taksiti için son 20 gün bulunuyor..

Değer artış vergisi ilk taksiti ne zamana kadar ödenir?

Gayrimenkulünü geçtiğimiz sene satan kimseler, 2016 yılında vergi mükellefi olabiliyor. Ödemeler Mart ayı ile başladı. Peki, değer artış vergisi ilk taksiti ne zamana kadar ödenir?

ecrimisil taksiti Haberi

ecrimisil taksiti

Ecrimisil taksitlendirmesi nasıl yapılır?

Hazine taşınmazlarının işgalcisi tarafından ödenmesi gereken ecrimisil; ecrimisil ihbarnamesinin ilgilisine tebliğ tarihinden itibaren otuz gün içinde ilgili muhasebe birimlerine ödeniyor.

Ödeme; ecrimisil bedelinin tamamına itiraz edilmemek kaydıyla ve otuz günü geçmemek üzere kısım kısım da yapılabilir. Peki, ecrimisil taksitle ödenir mi? Ecrimisil taksitlendirmesi nasıl yapılır?


336 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği gereğince, ecrimisil ihbarnamesinin, düzeltme talebinde bulunulmuş ise ecrimisil düzeltme ihbarnamesinin tebliğinden itibaren otuz günlük süre içinde ecrimisil borçlusunun ödeme güçlüğü nedeniyle yazılı olarak talep etmesi ve toplam veya kısmi ödeme yapılmış ise kalan ecrimisilin en az yüzde yirmi beşinin peşin olarak ödenmesi kaydıyla ecrimisil, en fazla üç yıl içinde taksitler hâlinde ödenebilir. 


Ancak, yılı merkezi yönetim bütçe kanununun (İ) cetvelinde Kanunun 76 ncı maddesi için belirlenen parasal...