01 / 05 / 2024

Ecrimisil tutarı nasıl hesaplanır

Ecrimisil tutarı nasıl hesaplanır

Ecrimisil, Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle tazminat olarak talep edilen bedele deniyor. Peki söz konusu ecrimisil nasıl hesaplanır?

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Kira tutarı nasıl belirlenir? Kira tespit davasında 5 sene detayına dikkat! 

Kira tespit davası şartları merak konusu oldu. Peki Kira tutarı nasıl belirlenir? Kira tespit davasında nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Emekli maaşı nasıl yükseltilir? Yüksek emekli aylığı formülü açıklandı! Emekli olacaklar hemen bakın! 

Emekli maaşını çalışma yaşamı boyunca üstünden prim hesaplanan kazanç tutarı ve prim ödeme gün sayısı belirlemekte. Peki emekli maaşı nasıl yükseltilir? İşte emekli maaşını yüksek almanın formülleri...

Yeni kıdem tazminatı kaç TL oldu? Kıdem tazminatı hesaplama 2023! Yeni tavan kimi nasıl etkileyecek? 

1 Temmuz’dan itibaren işçilere ödenecek kıdem tazminatının tavan tutarında da artış yaşandı. Peki yeni kıdem tazminatı kaç TL oldu? Yeni tavan kimi nasıl etkileyecek? İşte ayrıntılar...

Evlilik desteği için nereye başvurulur? Evlilik desteği nasıl alınır?

Yapılacak olan evlilik desteği hakkında ebeveynlerin yanında yuva kuracak çiftler yakından takip ediyor. 7 bin TL tutarındaki ödemeler sosyal incelemeler neticesinde ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen çiftlere ödeniyor. Evlilik desteği için nereye başvurulur? Evlilik desteği nasıl alınır?

Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?

Faturalarda yazan tutar her ay düzenli olarak ödenmektedir. Ancak bazen gözden kaçabilir veyahut unutulabilir. Böyle durumlarda “Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?” işte detaylar!

7 bin 500 lira için emekliler ne yapmalı? Emekli maaşı başka bankaya nasıl taşınır?

Bankalar arasında emeklileri kapma yarışı büyürken emeklilere vaadedilen promosyon tutarı ise 7 bin 500 liralara dayandı. Peki, emekliler başka bankaları emekli maaşlarını nasıl taşıyabilir. 7 bin 500 lira promosyon almak için ne yapmak lazım?

Ecrimisil davasına nasıl itiraz edilir?

Ecrimisil, bir gayrimenkulün sahibinin izni dışında kullanılması işlemidir. Haksız işgal tazminatı olarak da bilinen ecrimisil için dava açılabilir. Peki, Ecrimisil davasına itiraz edilebilir mi? Ecrimisile itiraz nasıl olur?

Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? Ecrimisil davası dilekçe örneği!

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü hakkı olmadan işgal eden kişiden tazminat talep etmek amacıyla açılan dava türüdür. Peki, Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? İşte, ecrimisil davası dilekçe örneği 2022!

Ecrimisil davası nedir? Ecrimisil davası nasıl açılır?

Ecrimisil, bir malın izin dışı kullanılması işlemidir. Ecrimisil, haksız işgal tazminatı olarak da tanımlanabiliyor. Peki, ecrimisil davası nedir? Ecrimisil davası nasıl açılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tapu masrafı 2022 ne kadar? Tapu harcı hesaplama nasıl yapılır?

Konut, iş yeri ve arsa alım satım işlemleri sırasında tapu harcı ödemesi yapılıyor. Hem alıcıdan hemde satıcıdan alınan bu tutarın bu yıl ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, Tapu masrafı 2022 ne kadar? Tapu harcı hesaplama nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

İTÜ Doğa Kolejini nasıl alacak?

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Vakfı'nın, bir süredir maddi krizde olduğu bilinen Doğa Koleji'ni almak için görüşmelere başladığı belirtiliyor. Bunun için telaffuz edilen paranın miktarı ise 800 milyon lira. Peki bir üniversite vakfının kasasında bu kadar büyük bir tutar nasıl bulunur?

Kentsel dönüşüm 2019 kira yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm yasası kapsamında, riskli yapılarda oturanlara 18 ay kira yardımı veriliyor. 2019 yılı için ise en düşük kira yardımı tutarı 715 TL, en yüksek ise bin 150 TL veriliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır?

Gayrimenkul satışında tapu takas nasıl olur?

Web tabanlı 'TapuTakas'la, el değiştirecek tutar, Takasbank'ta bloke edilerek satış işlemi gerçekleşene kadar güvence altına alınıyor. Peki, gayrimenkul satışında tapu takas nasıl olur?

Ecrimisil tutarı nasıl hesaplanır Haberi

Ecrimisil tutarı nasıl hesaplanır

Ecrimisil nasıl hesaplanır?

Ecrimisil, Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminat olarak tanımlanıyor. Peki, ilgilisinden talep edilecek ecrimisil bedeli nasıl hesaplanır?


Haksız işgal tazminatı olarak da ifade edilen ecrimisilin ödenmesi, tahliyeyi engellemez, İdarenin işgal altındaki taşınmazı her zaman 2886 Sayılı Yasanın 75. maddesine göre tahliye, 775 Sayılı Yasanın 18. maddesine göre üzerinde yeralan kaçak yapıların yıkımını ilgili Kaymakamlık veya Belediyeden talep etmesinde Kanuni hiçbir engel yoktur.


Ayrıca, ecrimisil ile ilgili yanlış bilinen durumlar arasında bu bedeli ödeyen kimselerin tapuya ilişkin bir hak sahipliğinin olduğu yönünde karşımıza çıkıyor. Ancak bilinenin aksine...