18 / 05 / 2024

ecrimisilin cebren tahsili konusu

ecrimisilin cebren tahsili konusu

Ecrimisil izinsiz olarak kullanılan hazine taşınmazlarının geçmişe yönelik borçları için alınan tazminat olarak karşımıza çıkıyor. Peki Ecrimisil alacağının cebren tahsili nasıl yapılıyor? sorusunun cevabı haberimizde yer alıyor..

10 bin TL deprem yardımına haciz mi geldi? Bu kadarı da olmaz! Bakanlık resmen açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi dairelerinin Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından verilen 10 bin TL’lik deprem yardımlara haciz koyduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve kamu alacaklarının tahsili için 6 Şubat tarihinden itibaren bölgede hiçbir haciz uygulaması gerçekleştirilme

TCMB'den yeni tebliğ!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Mal ve Hizmet Tedarikinde Geç Ödemelerde Uygulanacak Temerrüt Faiz Oranı ve Alacağın Tahsili Masrafları için Talep Edilebilecek Asgari Giderim Tutarı Hakkında Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.

Apartman sakinleri dikkat! Artık internetten gönderilecek!

Komisyonda görüşmelere başlanan 7201 Sayılı Tebligat Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile apartman yönetimi ve ortak giderlerin tahsili hususları değişecek. 

7201 Sayılı Tebligat Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan 7201 Sayılı Tebligat Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile apartman yönetimi ve ortak giderlerin tahsili hususları yeniden düzenlenecek. 

Servet GYO yurt dışındaki gayrimenkullerini 176.8 milyon Euro'ya sattı!

Servet GYO iştiraki OSWE Real Estate GmbH'ın sahip olduğu taşınmazların bir kısmının satışına ilişkin 2021 Yılı Ocak ayında tahsili planlanan İkinci taksit ödemesi; 30 Ekim 2020 Cuma günü tahsil edildi.

Pera GYO'dan özel durum açıklaması!

Pera GYO'nun yüzde 100 iştiraki olduğundan alacağının tahsili için gerekli tüm işlemleri süratle yerine getirmesinin zaruri olduğu açıklandı.

14 maddede site yönetimlerinde gider avansı ve tahsili!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "14 maddede site yönetimlerinde gider avansı ve tahsili" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Merkez Bankası temerrüt faiz oranını yüzde 15 olarak belirledi!

Merkez Bankası, mal ve hizmet tedarikinde geç ödemelerde uygulanacak temerrüt faiz oranını yüzde 15, alacağın tahsili masrafları için talep edilebilecek asgari giderim tutarını da 260 lira olarak belirledi.

Kooperatiflerde aidat tahsilatı yapılamazsa ne olur?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Üyesi olduğum kooperatifte bazı üyelerin borcu yüklü miktarda ve yurtdışındalar. Bu üyelerden aidat tahsili nasıl mümkün olur? Eğer aidat tahsil olunamazsa evlerin satışı ile tahsilattan kalan paranın üyeye verilmesi mümkün olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Sıfır oranlı emlak vergisi kimler için?

Emlak Vergisi, ülkemizde yaklaşık 26 milyon insanı ilgilendiren belediyeler tarafından tarh, tahakkuk ve tahsili yapılan bir servet vergisidir.

Mehmet Koçarslan'dan İBB’ye 930 milyon TL’lik icra takibi!

Hisselerinin büyük çoğunluğu, ünlü işletmeci Mehmet Koçarslan'daki Ün-Yapı A.Ş., Etiler'de 7 bin 272 metrekarelik arazi için İBB’den kazandığı kamulaştırmasız el atma tazminatının tahsili için 930 milyon TL'lik icra takibi başlattı.

Varlık yönetimi icra dosyasını işleme koyabilir mi?

İcra takibinin kesinleşmesinden sonra, alacağın tahsili için gidilebilecek yollardan biri icra dosyasında talep açmak. Peki, varlık yönetimi icra dosyasını işleme koyabilir mi?

Eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Alacaklı borcun tahsilini yapamadığı durumlarda borcun tahsili için icra talebi yapılır ve icra takibi başlatılabilir. Peki, eve gelen haciz nasıl durdurulur?

ecrimisilin cebren tahsili konusu Haberi

ecrimisilin cebren tahsili konusu

Ecrimisil alacağının cebren tahsili


Milli emlak mevzuatında en çok kullanılan kavramlarından birisi olan ecrimisile ilişkin düzenlemeler 2886 sayılı te yer alıyor. Ecrimisil, söz konusu yönetmeliğin 4. maddesinde; "Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminatı" olarak tanımlanıyor.


Peki fuzuli şagilin rızasıyla tahsile dileeyen ecrimisil alacağının cebren tahsili nasıl yapılıyor? 


2886 sayılı Kanun, ecrimisilin fuzuli şagilin rızasıyla ödenmediği durumda, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre tahsil edileceğini hüküm altına alınıyor. Konuya ilişkin uygulamanın esasları ise aşağıda belirtildiği üzere Yönetmelikte yer alıyor.


Buna göre, ecrimisil ihbarnamesinin, düzeltme talebinde bulunulmuş ise...