17 / 05 / 2024

ecrimisilin rızalı tahsili nasıl olur

ecrimisilin rızalı tahsili nasıl olur

Geçmişe yönelik izinsiz hazine taşınmazı kullanımlarından alınan işgal tazminatı olan ecrimisilin işgalcinin rızası ile tahsili nasıl oluyor ? Ecrimisilin tahsili hakkında merak ettikleriniz haberimizde yer alıyor..

Aydın Baruş depremde hasar görünce bina değiştiren okulları ziyaret etti!

Malatya Valisi Aydın Baruş, Elazığ Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremde hasar görüp binalarını değiştiren Hafize Özal Kız Meslek Lisesi ile Feyzullah Taşkınsoy Ortaokulu'nu ziyaret etti...

Turgut Özal’ın terzisi Yusuf Kenan Malatya'ya okul yaptırıyor!

Türkiye’nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın 1980’lerin başındaki başbakan yardımcılığı döneminden itibaren adı “Özal’ın terzisi” olarak öne çıkan Yusuf Kenan, Malatya'da yeni okul açmak için kolları sıvadı.

Evrim Başaran ve Semra Özal köşkün satışı için bir araya geldi!

Ödüllü gayrimenkul danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ailesinin evine davetli olarak katıldı. Başaran ve Özal evine çaya davet edip satışla ilgili görüşmeler gerçekleştirdi.

Ankara Yenimahalle'ye 4 yeni kültür merkezi!

Ankara'nın Yenimahalle ilçesine 4 yeni kültür merkezi geliyor. İnşa edilecek Turgut Özal ve Kaletepe kültür merkezlerinin ihale süreci devam ediyor.

Ankara Yenimahalle'ye 5 yeni kültür merkezi!

Ankara Yenimahalle Belediyesi, 5 ilçeye 5 yeni kültür merkezi inşa edecek. Merkezler, Turgut Özal, Serhat, Susuz, Kaletepe ve Yakacık mahallelerine inşa edilecek.

Semra Özal Sarıyer'deki köşkünü satıyor!

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, Sarıyer'de ikamet ettiği evi satışa çıkardı. Özal'ın 23 yıldır oturduğu ev için 9 milyon dolar istediği öğrenildi.

Nakkaş Cıty Yatırım Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Nakkaş Cıty Yatırım Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi 77 bin TL sermaye ile bugün Özal Durğun imzasıyla kuruldu.

Özgür Hızal: Tepekule ve Çay'da herkes mağdur olacak!

AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Özgür Hızal, Tepekule ve Çay Mahalleleri İmar Revizyon Planlarının vatandaşı mağdur edeceğini öne sürerek, "Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kimsenin mağdur olmasına izin vermeyeceğiz diyor ama herkes mağdur olacak" dedi.

İskenderun Turgut Özal Parkı yenilendi!

İskenderun Belediyesi kentin dört bir yanında çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. İskenderun Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü tarafından Denizciler Mahallesindeki Turgut Özal parkı ve çocuk parkı olarak adlandırılan mesire alanında yenileme ve tadilatları işlemleri tamamlandı

Kahramanmaraş Turgut Özal Bulvarı'nda 2. etap çalışmaları başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Yapım ve Onarım Şube Müdürlüğü ekiplerince sürdürülen Turgut Özal Bulvarı 2. Etap çalışmaları devam ediyor.

3Y Proje Geliştirme Yatırım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

3Y Proje Geliştirme Yatırım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, A.Bahattin Özal Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 24 Haziran'da Ümraniye, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde kuruldu.

Batman Turgut Özal Bulvarı’na 2 yeni üst geçit!

Görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir, "Turgut Özal Bulvarı’nda iki üst geçit yapmayı planlıyoruz. Konu ile ilgili olarak da Ankara’da görüştüğümüz bazı mimarlar var " açıklamasında bulundu.

Albayrak Yatırım İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Albayrak Yatırım İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, İbrahim Albayrak Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 250 bin TL sermaye ile 30 Mayıs'ta Küçükçekmece, Atakent Mahallesi, Turgut Özal Bulvarı'nda kuruldu.

ecrimisilin rızalı tahsili nasıl olur Haberi

ecrimisilin rızalı tahsili nasıl olur

Ecrimisilin işgalcinin rızası ile tahsili!


2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik'te ecrimisil ihbarnamesinin, düzeltme talebinde bulunulmuş ise ecrimisil düzeltme ihbarnamesinin muhatabına tebliğ tarihinden itibaren 1 ay içerisinde ecrimisil alacağının tamamının veya taksitle ödenmesinin talep edilmesi halinde en az yüzde 25'i peşin, kalan kısmı ise üçer aylık dönemler halinde 4 eşit taksitte 1 yıl içinde ödeneceği, taksitlere kanuni faiz uygulanacağı şeklinde bir düzenleme yapılmıştır. Ancak, 25.04.2010 tarihinde yapılan değişiklikle 1 yıllık bu süre 3 yıla çıkarılmıştır. Bu şekilde taksitle ödeme yapmak isteyen işgalcilere kolaylık sağlanmıştır.


İdari para cezalarından vergi cezalarına kadar birçok alacağın peşin ödenmesi halinde karşımıza indirim müessesesi çıkmaktadır. Ancak 2886 sayılı Kanun’un 75. maddesine 6009 sayılı Kanunla yapılan değişikliğe kadar ecrimisil alacağının peşin ödenmesi durumunda...