29 / 07 / 2024

Eczane olarak kullanılacak yerin özellikleri

Eczane olarak kullanılacak yerin özellikleri

Eczane olarak kullanılacak yerin özellikleri Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Buna göre ev eczaneye çevrilir mi? İşte dairenin eczaneye çevrilmesi için gerekli şartlar...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Gayrimenkulün yatırım aracı olarak kullanılmasının önüne geçilmeli!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda gayrimenkulün yatırım aracı olarak kullanılmasının önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Hazine arazilerinde son dakika! Kentsel dönüşüm için de kullanılacak: 144 milyon metrekare alan TOKİ'ye devredildi!

Hazine arazileri, yatırımların, enerji üretiminin, tarımın ve deprem sonrası kentsel dönüşümün desteklenmesi için kullanılacak. Bu kapsamda, her sene 20 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz eğitim, tarım ve hayvancılık, turizm ve diğer amaçlı yatırımlar için ilana verilecek. 

Minibüslerde yeni dönem: Teklif onaylanırsa İstanbulkart kullanılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sürpriz bir gelişmeye imza atarak minibüslerde 'İstanbulkart kullanılması' teklifini sundu. Eğer teklif onaylanırsa minibüstlerde İstanbulkart kullanılacak.

Yeni Peugeot Panoramik i-Cockpıt ilk olarak 3008'de kullanılacak! Peugeot 3008 ne kadar 2023?

Peugeot’daki değişimin bir sonraki adımı olan Yeni PEUGEOT Panoramik i-COCKPIT™, yenilikçi ve kararlı bir hareketle, ilk olarak yeni 3008’de kullanılacak. Peki, Peugeot 3008'in fiyatı ne kadar, kaç TL? İşte detaylar... 

Seçimlerde Türkiye genelinde 9 farklı boyda oy pusulası kullanılacak!

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde 24 partinin yer aldığı birleşik oy pusulası kullanılacak. Uzunluğu 1 metreyi bulan pusula, 11 seçim çevresinde ve 9 farklı boyda kullanılacak.

Merkez Bankası'ndan bankalara deprem bölgesinde kullanılacak kaynaklar için yeni talimat! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) bankalara deprem bölgesinde kullanılacak kaynaklar için yeni talimat verdi.

Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Depremin ardından kira fiyatlarında fahiş yükselişe gidenlere ilişkin şikayetler gün geçtikçe çoğalıyor. Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Yemek kartları alışverişlerde kullanılacak mı?

Milyonlarca vatandaş işverenler tarafından çalışanlara sağlanan yemek kartlarının alışverişlerde kullanılacak mı sorusuna yanıt arıyor. Peki, Yemek kartları alışverişlerde kullanılacak mı? İşte merak edilen tüm detaylar...

Hyundai yeni teknolojisini duyurdu: i10, i20ve Bayon modellerinde kullanılacak

Güney Kore markası Hyundai, Türkiye'de üretilen araçlarında yerliik oranını artıracak yeni teknolojisini duyurdu. Ürün 2023 yılında üretilecek olan i10, i20 ve Bayon modellerinde kullanılacak.

O ülkede de bundan sonra euro kullanılacak! Yerel para birimi tarih olacak

Günümüzde 19 Avrupa ülkesinde geçerli para birimi olarak kullanılan euro artık bir ülkenin daha resmi para birimi olacak. Karar 117 oyla kabul edildi. Böylelikle euro bölgesine giren ülke sayısı 20 oldu

İstanbul'da 200 yıl genelev olarak kullanılan binanın yıkımı esnasında tarihi bir keşif yapıldı

İstanbul'un Karaköy semtinde 200 yıl boyunca genelev olarak kullanıldıktan sonra kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımına başlanan binanın altından tarihi bir keşif yapıldı.

Çatı katı teras olarak kullanılabilir mi?

Takvim Gazetesi yazarlarından Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında konut sitelerinde en üst kattaki malikin çatıyı teras olarak kullanıp kullanamayacağını kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Konut sitelerindeki bahçeler otopark olarak kullanılabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında, konut sitelerindeki bahçelerin otopark olarak kullanıp kullanılmayacağını kaleme aldı.

Eczane olarak kullanılacak yerin özellikleri Haberi

Eczane olarak kullanılacak yerin özellikleri

Dairenin eczaneye çevrilmesi!

Eczane olarak kullanılacak yerin özellikleri 12 Nisan 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik kapsamında açıklanıyor. 


Yönetmelik esaslarına göre eczane açılabilecek yerlerin özellikleri şu şekilde sıralanıyor:


MADDE 20 – 

(1) Eczane olacak yerlerin bodrum, asma katları, varsa merpen boşlukları, merpen altı kısımları, kolonları, ara duvarları hariç, lavabo ve tuvalet alanı dâhil olmak üzere asgari 35 metrekare olması; Kanunun 14 üncü maddesinin (A) ve (B) bentlerine göre açılacak eczanelerin depo hariç asgari 20 metrekare olması şarttır. Bu Yönetmeliğin yayımlanmasından önce ruhsat almış eczanelerin devredilmesi hâlinde bir defaya mahsus olmak üzere herhangi bir metrekare kısıtlaması uygulanmaz. Ancak mevcut eczanenin başka bir yere naklinde yukarıdaki hükümlere göre işlem yapılır.


(2) Eczane olarak kullanılacak binanın yapı kullanım izin belgesi veya yapı ruhsatının...