27 / 04 / 2024

Eczane

Eczane

Eczane reçete başı ücret 2022 ne kadar? Eczane reçete başı ücret desteği ne kadar oldu? soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Fiyatlar ve katkı payı oranları artınca eczanelerde de veresiye defterleri açıldı

Bakkallardaki veresiye defterlerinin yerini eczanelerdeki kara kaplı veresiye defterleri aldı. Eczacılar her geçen gün kabaran borçlardan vatandaş ise veresiye istemek durumunda kalmaktan şikayetçi. İşte NTV'de yayınlanan haberin ayrıntıları...

İlaç krizi eczaneleri vurdu: Her iki eczaneden biri kapanmak üzere!

ürk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Arman Üney, yaptığı açıklamada her iki eczaneden birinin kapanma riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Zamlar ve ilaç kriziyle boğuşan 45 bini aşkın eczanenin, neredeyse 28 bin 700’ü kepenk indirmemek için mücadele veriyor.

E-Devletten yeni hizmet! Kapı kapı dolaşmaya son…

E-devlet son hizmetiyle vatandaşa eczane bulma konusunda kolaylık sağlıyor. Eczane kullanımına yönelik vatandaşa yeni bir hizmet sunan e-devlet, Nöbetçi Eczane Sorgulama Hizmetini e-Devlet'te hayata geçirdi. Böylelikle vatandaş tek tıkla sisteminden bilgiye kolayca ulaşabilecek.

Eczaneye ilaç almaya giden vatandaşlar dikkat! Eczacılar ilaçta korkunç senaryoyu açıkladı: 1000 TL fark çıkabilir

Türk Eczacıları Birliği tarafından yapılan açıklamada, bazı ilaç firmalarının ilaç alımında gerekli ıskontoları yapmadığı ve bu durumun da ilaç temininde sorun çıkardığı belirtildi. Özellikle böbrek yetmezliği ilaçlarında farkın 1000 TL'ye çıkabileceğinin altı çizildi.

Bugün hastaneler açık mı? Bayramda sağlık ocağı, eczane ve hastaneler açık mı, kapalı mı?

Kurban bayramı tatilinin gerçekleşeceği hafta başladı. Bu kapsamda vatandaşlar sağlık kuruluşlarının çalışıp çalışmayacağını sorguluyor. Peki, 9 gün tatilde sağlık kuruluları açık mı, kapalı mı?

20 Nisan 2023 Arefe günü bankalar ve kargolar açık olacak mı? O gün çalışma yarım gün mü olacak?

2023 yılı için resmi tatil ilan edilen bayram günlerinde kargo, eczane, banka ve noterler gibi işyerleri hakkında da bilgi arayışı artıyor. 20 Nisan Perşembe günü olan Arife gününde bankaların çalışıp çalışmayacağı, açık olup olmayacağı ve çalışma saatleri gibi konular araştırılıyor. İşte, detaylar.

Eczane reçete başı ücret 2022 ne kadar? Eczane reçete başı ücret desteği kaç TL?

Eczane reçete başı ücret 2022 ne kadar? Eczane reçete başı ücret desteği ne kadar oldu? soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

E-Devletten yeni hizmet! Kapı kapı dolaşmaya son…

E-devlet son hizmetiyle vatandaşa eczane bulma konusunda kolaylık sağlıyor. Eczane kullanımına yönelik vatandaşa yeni bir hizmet sunan e-devlet, Nöbetçi Eczane Sorgulama Hizmetini e-Devlet'te hayata geçirdi. Böylelikle vatandaş tek tıkla sisteminden bilgiye kolayca ulaşabilecek.

Panora GYO'dan kiracılarına yüzde 15 indirim!

Panora GYO eczane, banka vb. hizmet veren işletmeler hariç, mağaza ve kiosk alanı kiracılarına Ekim 2021 için yüzde 29'luk iskontoların sürdürülmesine, aylık veya aylık asgari kira bedellerine yüzde 15 pandemi iskontosu uygulanmasına karar verdi.

Son iki yılda açılan kamu hastaneleri meclis gündeminde!

Son iki yılda açılan kamu hastanesi, özel hastane ve eczane sayısı ile yapılan tedaviler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ermenistan, 28 yıl sonra ikinci defa evlerini yıktı!

Terter şehrinde kurulan Şah kasabasındaki toplu konutları hedef alan top ve füze saldırılarında 30 apartman bloku, eczane ve okullar ile evleri hasar gören Azerbaycanlılar yaşadıklarını ve işgal döneminde nasıl göç ettiklerini anlattı.

356 AVM bugün kapılarını açıyor!

Koronavirüs salgını sebebiyle market, eczane ve hijyen ürünleri satan firmalar dışında hizmetlerine ara veren 356 alışveriş merkezi, bugünden itibaren kapılarını tekrar açıyor...

356 AVM yarın kapılarını yeniden açıyor!

Koronavirüs salgını sebebiyle market, eczane ve hijyen ürünleri satan firmalar dışında faaliyetlerini durduran 356 alışveriş merkezi, yarından itibaren kapılarını yeniden açıyor...

Torunlar GYO kısıtlı çalışma düzenine geçti!

Torunlar GYO, portföyünde bulunan  Alışveriş Merkezlerinde Market, Eczane, Yeme İçme İşletmeleri ve faaliyetine devam etmek isteyen  diğer işyerlerinin de çalışmalarına  imkan sağlayacak şekilde  kısıtlı çalışma düzenine geçilmesine karar verdi.

İş yeri ve AVM açılışlarına 'eczane modeli' talebi!

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Eczane açılışlarındaki kanun gibi düzenlemeyle zincir market ve AVM'lerin de yan yana açılarak birbirlerine zarar vermesi önlenmeli." diye konuştu...

Kıbrıs Dikmen Sağlık Merkezi hizmete açıldı! 

Sağlık Bakanlığı ve Dikmen Belediyesi ortaklığında Kıbrıs Dikmen'de hayata geçirilen sağlık merkezi projesi bölge halkına kesintisiz hizmet verecek. Yeni açılan sağlık merkezinde 2 muayene, bir pansuman ve bekleme odası ile eczane yer alıyor. 

Sultangazi'de 5.7 milyon TL'ye 10 yıllığına kiralık 2 dükkan!

Sultangazi Belediyesi, Uğurmumcu Mahallesi'ndeki 2 eczane dükkanını 10 yıllığına kiraya veriyor. Kiralama ihalesi 24 Ocak'ta yapılacak...

Eczane Haberi

Eczane

Sosyal Güvenlik Kurumu’nca (SGK) eczanelere ödenen reçete başı ücretlerde de güncelleme yapılacağı duyurdu. Peki Eczane reçete başı ücret 2022 ne kadar?

İşte haberin detayları…

’Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılması Hakkındaki Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar’, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre, eczacıların talebi olan ilaç fiyat baremlerinde artışlar yaşandı. İlaç başına karlılık oranlarını belirleyen fiyat baremleri, güncel ilaç fiyatları göz önünde bulundurularak yeni bir düzenlemeye gidildi, 10 TL- 50 TL- 100 TL ve 200 TL olan fiyat baremleri, yüzde 100 oranında artırım yaşandı.

Bakanlıktan gelen bilgiye göre, eczacıların ilaç fiyat baremlerinde yapılan artışın yanı sıra iyileştirmelere ek olarak SGK tarafından eczanelere ödenen reçete başı ücretlerde de güncelleme yapılacak. Buna yönelik çalışmaların devam ettiği, özellikle cirosu düşük olan eczanelerin desteklenmesi ile ilgili...