06 / 07 / 2024

edirne konaklayan turist için havaalanı

edirne konaklayan turist için havaalanı

Türsab Kültür Komitesi Eş Başkanı Yasemin Şan, yabancı turist çekmenin yollarından birinin havaalanı bağlantısı olduğunu söyledi.Yasemin Şan günübirlik turu konaklamalı turlara çevirmek istiyoruz, bunu araştırıyoruz dedi.

Arap turist ‘evinde’ kaldı! Günübirlik kiralamaların artması ile konaklayan sayısı azaldı...

2023 senesinin 11 ayında Türkiye’ye gelen Arap ziyaretçi sayısında değişikli olmasa da günübirlik kiralamaların yükselmesi ile konaklayan sayısı yüzde 20 azaldığı kaydedildi. Konaklamanın azalmasında “ev sahibi” Arapların etkisi büyük.

Edirne Duvan Prestige Hotel açıldı!

Edirne'de Duvan Prestige Hotel açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne ile ilgili projelerini anlattı. Gürkan, Edirne'ye gelen turist sayısının 10 milyona çıkacağını söyledi.

Kapadokya'daki turist sayısı ilk 7 ayda yüzde 12 düştü!

Kapadokya Temsilciliği'nin yapmış olduğu ve 2015 yılının ilk 7 ayının değerlendirildiği çalışmanın ikinci bölümü yayınlandı. 2015 yılının ilk 7 ayında bölgede konaklayan yabancı turist sayısı, bir önceki yıla göre %18,3 düştü.

Kırşehir'de ilk 6 ayda 53 bin turist konakladı!

Kültür ve Turizm Müdürü Yıldız Eraslan, Kırşehir'de 12 konaklama tesislerinde konaklayan yerli ve yabancı turist sayısını açıkladı. Verilere göre yerli turist sayısı 53 bin 788 iken yabancı turist sayısı 630 oldu.

Edirne'nin 2023 hedefi 3 milyon yabancı turist!

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Edirne'nin, Türkiye turizminde önemli yer teşkil ettiğini, vurgu yaparak 2023hedefimizi 3 milyon yabancı turist ve 3 milyar dolar gelir olarak belirledik" dedi.

Kapadokya'ya gelen turist sayısı azalıyor!

2014 yılı Nevşehir İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nden alınan Nevşehir İli geneli jandarma ve polis bölgesi KBS (Kimlik Bildirim Sistemi) verilerine göre 2014 yılında Kapadokya'da konaklayan yabancı turist sayısında bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 8,8 lik

Edirne 5 milyon turist hedefliyor!

Sanayileşmede Kırklareli ve Tekirdağ'ın düzeyini yakalamaya çalışan Edirne, turizmde ise hedef büyüttü. Edirne'de halen 2 milyon civarında olan turist sayısının 2015 yılında 5 milyona çıkartılması için proje atağı başlatıldı.

Edirne 5 milyon turist hedefliyor!

Sanayileşmede Kırklareli ve Tekirdağ’ın düzeyini yakalamaya çalışan Edirne, turizmde ise hedef büyüttü. Edirne’de halen 2 milyon civarında olan turist sayısının 2015 yılında 5 milyona çıkartılması için proje atağı başlatıldı

Edirne'nin hedefi 5 milyon turist! İşte projeler...

Sanayileşmede Kırklareli ve Tekirdağ’ın düzeyini yakalamaya çalışan Edirne 'de, halen 2 milyon civarında olan turist sayısının 2015 yılında 5 milyona çıkartılması için proje atağı başlatıldı.

Safranbolu'ya gelen turist sayısında artış yaşandı!

Dünyada en iyi korunan ilk 20 kent arasında bulunan tarihi konaklarıyla ünlü Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, yılın ilk yarısında konaklayan turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,9 artışla 127 bin 780 olarak gerçekleşti.

Edirne'yi ziyaret eden turist sayısı 5 milyon olacak!

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Edirne'deki sanayileşme Tekirdağ ve Kırklareli illerine göre daha yavaş olmasına karşılık, şu anda turizm ayağında ciddi ataklar yapılıyor dedi...

Yasemin Şan: Edirne'de konaklayan turist için havaalanı şart!

Türsab Kültür Komitesi Eş Başkanı Yasemin Şan, yabancı turist çekmenin yollarından birinin havaalanı bağlantısı olduğunu söyledi.Yasemin Şan günübirlik turu konaklamalı turlara çevirmek istiyoruz, bunu araştırıyoruz dedi.

Mardin'de konaklayan turist sayısı geçen yıla göre yüzde 32 artış gösterdi!

Farklı din, dil ve medeniyette insanların yıllarca bir arada yaşamasıyla adeta barış ve hoşgörünün sembolü olan Mardin'de konaklayan turist sayısında geçen yıla oranla büyük artış yaşandı...

edirne konaklayan turist için havaalanı Haberi

edirne konaklayan turist için havaalanı

Türsab Kültür Komitesi Eş Başkanı Yasemin Şan, yabancı turist çekmenin yollarından birinin havaalanı bağlantısı olduğunu söyledi. Türkiye Seyehat Acenteleri Birliğine (TÜRSAB) bağlı turizm acenteleri, Edirne'de inceleme gezisi gerçekleştirdi. Acenteler, günübirlik turları konaklı turlara çevirmek için yerel yönetici ve yerel turizm acenteleriyle görüştü.TÜRSAB Kültür Komitesi Eşbaşkanı Yasemin Şan, gazetecilere yaptığı açıklamada, acenteler olarak TÜRSAB Kültür Komitesi öncülüğünde Edirne Valiliği ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odasının daveti üzerine kente geldiklerini söyledi.Şan, "popüler kent İstanbul"a yakınlığı nedeniyle Edirne'nin günübirlik geziler için tercih edildiğini belirterek, günübirlik tur paketlerini konaklamalı paketlere dönüştürmeyi hedeflediklerini ifade etti.Yabancı turistlerin turizm için ulaşımda hava yolunu tercih ettiklerini ifade eden Şan, şöyle konuştu:"Edirne için daha fazla ne yapılabilir. Özel bir şehir... Günübirlik turu konaklamalı turlara çevirmek istiyoruz, bunu araştırıyoruz....