08 / 05 / 2024

edirne sarayı ödenek

edirne sarayı ödenek

Edirne Sarayı kazı ve restorasyon çalışmalarında, 600 yıllık sarayın altyapı sistemi ortaya çıkarıldı

Edirne Sarayı'nı ayağa kaldırma çalışmaları sürüyor!

Edirne İl Genel Meclis Başkanı Geçmiş, "Çalışmalar çok hızlı bir biçimde devam ediyor. Biz de özel idare olarak, hükümetimize ve kamu kuruluşundaki yetkililere gerekli katkıları vermeye çalışıyoruz" diye konuştu...

Edirne Sarayı'nın kazıları yeniden başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman gibi Osmanlı padişahlarına ev sahipliği yapan Edirne Sarayı'nda kaz çalışmaları 3 yıl aradan sonra yeniden başlatılıyor.

Keşan Enez karayolu için ayrılan ödenek mecliste!

Keşan Enez karayolu için ayrılan ödenek miktarı ve projenin tamamlanma tarihi meclis gündemine taşındı. CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Ak Saray'da bütçe 712 milyon 844 bin TL'ye çıkarıldı!

Ak Saray'a 2016 bütçesinden ayrılan 434 milyon liralık ödenek, aktarımla 712 milyona çıkarıldı. Ödeneğin yaptırılacak yeni konutun inşasında kullanılacağı iddia edildi.

Edirne Sarayı'nda kazı çalışmaları başlıyor!

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Türk ve İslam Sanatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Edirne Sarayı Kazı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özer, saraydaki kazı çalışmalarının yeniden başlayacağını bildirdi.

Edirne Sarayı'ndaki kazı çalışmaları yeniden başlıyor!

Kazı Başkanı Prof. Dr. Özer: "TBMM Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Edirne Belediyesi'nin katkılarıyla onlarca yıl kaderine terk edilen Edirne Sarayı'nın makus talihi kültür turizmine kazandırılarak değişmeye başlamıştır" dedi.

Edirne Sarayı'ndaki mutfak müzeye dönüştürülecek!

Edirne Sarayı'ndaki restorasyonu tamamlanan saray mutfağı (Matbah-ı amire) müze haline getirilecek. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne Sarayı'nın TBMM'nin katkılarıyla ayağa kaldırıldığını söyledi.

Edirne Sarayı turizme kazandırılacak!

Fatih Sultan Mehmet Han tarafından Edirne'de inşa ettirilen Osmanlı Sarayı'ndaki çalışmaların başarılı bir şekilde sürdüğü ve restorasyonun ardından Sarayın, Efes, Aspendos, Perge antik kentleri gibi ören yeri olarak turizme kazandırılacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanının sarayı ve uçağı 1,8 milyar TL!

Maliye Bakanı Şimşek, yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın 1 milyar 370 milyon, alınan uçağın ise 410 milyon TL olduğunu açıkladı. 2015 bütçesinden 300 milyon liralık ödenek ayrıldı.

Kapaklı-Saray Çevreyolu'nun 2014 sonunda hizmete açılması hedefleniyor!

Tekirdağ’ ın Kapaklı ilçesi Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, ayrılan ödenek kapsamında Kapaklı - Saray Çevreyolu' nun 2014 yılı sonuna kadar hizmete açılmasının hedeflendiğini ifade etti...

Yatırımcılar Edirne’deki yatırım olanaklarını yerinde inceledi!

Bayraktar Yatırım Holding A.Ş, Saray Halı, Anadolu Efes Grup, Kaşıbeyaz Turizm ve Hazar Group Edirne'deki yatırım olanaklarını yerinde incelemek ve değerlendirmek üzere, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ETSO) ziyaret etti...

Kırıkkale'nin yeni adalet sarayı için ödenek çıktı!

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kırıkkale’de mühendisler ve teknik elemanlarla Kırıkkale Öğretmen Evi’nde bir araya gelerek şehirde yapılacak yatırımlarla ilgili görüşlerini açıkladı. Atalay, yeni adalet sarayının yapımı için ödeneğin çıktığını söyledi.

Nef İnşaat Edirne Tarihi Dönüşüm projesini yürütüyor!

Edirne’de tarihi yapılar restore ediliyor ve çevre düzenlemeleri yapılıyor. Edirne Sarayı ve çevresi, cami ve kervansarayların çevresini de içine alan Edirne Tarihi Dönüşüm projesini ise Nef İnşaat yürütüyor...

edirne sarayı ödenek Haberi

edirne sarayı ödenek

.

     Edirne Sarayı Kazı Başkanı ve Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sarayın ihyası için 3 yıldır restorasyon çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. 

     Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bahçeşehir Üniversitesi adına yürütülen Edirne Sarayı kazı ve restorasyon çalışmalarında önemli mimari veriler elde ettiklerini anlatan Doç. Dr. Özer, şöyle devam etti: 

     ''Sarayın altyapısına ilişkin çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor. Son olarak, sarayın 600 yıllık sarayın altyapı sistemi ortaya çıkarıldı. Daha önce ortaya çıkardığımız, Osmanlı sultanlarının saraydan camiye kayıklarla giderken kullandıkları rıhtımın, mutfağın güneyinde yer alan su kanallarıyla doğrudan ilişkili olduğu tespit edildi. Bu tespitler sonucunda sarayın ciddi bir altyapıya sahip olduğunu ve saraydaki temiz ve atık su suların...