09 / 05 / 2024

edirne sarayı yenileniyor

edirne sarayı yenileniyor

Edirne Sarayı kazı ve restorasyon çalışmalarında, 600 yıllık sarayın altyapı sistemi ortaya çıkarıldı

545 yıllık tek yalı camisi yenileniyor! Edirne'de tarihi restorasyon başladı!

Edirne'de 545 yıllık tek yalı camisi olan tarihi Kasımpaşa Camiisi definecilerin kazıları sonucunda büyük tahribat görmüştü. Edirne Valisi Yunus Sezer, caminin restorasyon çalışmalarına başlandığını açıkladı. 

Edirne’de Balkan Tarihi Müzesi açılacak!

Balkan Savaşları sırasında Edirne savunma hattının en önemli askeri alanlarından biri olan Hıdırlık Tabya, müze olarak yenileniyor. 

Topkapı Sarayı'nın çatısındaki kurşun levhalar yenileniyor!

Milli Saraylar'a bağlı Kurşun Atölyesi'nde üretilen kurşun levhaların yerleştirilmesine Topkapı Sarayı'nın çatısından başlandı

Edirne Sarayı'nı ayağa kaldırma çalışmaları sürüyor!

Edirne İl Genel Meclis Başkanı Geçmiş, "Çalışmalar çok hızlı bir biçimde devam ediyor. Biz de özel idare olarak, hükümetimize ve kamu kuruluşundaki yetkililere gerekli katkıları vermeye çalışıyoruz" diye konuştu...

Edirne Sarayı'nın kazıları yeniden başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman gibi Osmanlı padişahlarına ev sahipliği yapan Edirne Sarayı'nda kaz çalışmaları 3 yıl aradan sonra yeniden başlatılıyor.

Topkapı Sarayı'nda restorasyon sürüyor!

Yüzyıllarca Osmanlı Hanedanı'na ev sahipliği yapmış olan Topkapı Sarayı tarihinin en büyük restorasyonuyla yenileniyor. 

Beylerbeyi Sarayı Tüneli yenileniyor!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar-Beylerbeyi hattındaki sahil trafiğini rahatlatmak için açılan tarihi Beylerbeyi Sarayı Tünelinin bakım için kapatıldığını söyledi.

Edirne'deki parklar yenileniyor!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Yıldırım Hacısarraf ve Yeniimaret Mahalleleri’ne yapımı devam eden yeni çocuk parklarında incelemelerde bulundu.

Edirne Cumhuriyet Parkı yenileniyor!

Edirne Belediyesi, Kaleiçi’nde bulunan Cumhuriyet Parkı’nı yenileme çalışmalarına başladı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yıkımı gerçekleştirilen parkı ziyaret etti.

TOKİ Edirne İpsala Konutları'nın yolları yenileniyor!

Kış aylarında gerçekleştirilen onarımların ardından, Edirne İpsala'da Bozkurt Mahallesi'nde bulunan TOKİ Konutları'nın alt yolu yeniden onarılıyor. İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, asfalt kırığı serilen yolda inceleme yaptı.

Edirne Sarayı'nda kazı çalışmaları başlıyor!

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Türk ve İslam Sanatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Edirne Sarayı Kazı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özer, saraydaki kazı çalışmalarının yeniden başlayacağını bildirdi.

Edirne Sarayı'ndaki kazı çalışmaları yeniden başlıyor!

Kazı Başkanı Prof. Dr. Özer: "TBMM Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Edirne Belediyesi'nin katkılarıyla onlarca yıl kaderine terk edilen Edirne Sarayı'nın makus talihi kültür turizmine kazandırılarak değişmeye başlamıştır" dedi.

Edirne'deki yol ve kaldırımlar yenileniyor!

Edirne’de Keşan Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğüekipleri Çamlıkent’te yol ve kaldırım çalışmalarına başladı. Ekipler, sokaklardaki taşları ve kaldırımları sökerek, yollara yeni taş döşemeye ve kaldırım yapmaya başladılar.

edirne sarayı yenileniyor Haberi

edirne sarayı yenileniyor

.

     Edirne Sarayı Kazı Başkanı ve Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sarayın ihyası için 3 yıldır restorasyon çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. 

     Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bahçeşehir Üniversitesi adına yürütülen Edirne Sarayı kazı ve restorasyon çalışmalarında önemli mimari veriler elde ettiklerini anlatan Doç. Dr. Özer, şöyle devam etti: 

     ''Sarayın altyapısına ilişkin çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor. Son olarak, sarayın 600 yıllık sarayın altyapı sistemi ortaya çıkarıldı. Daha önce ortaya çıkardığımız, Osmanlı sultanlarının saraydan camiye kayıklarla giderken kullandıkları rıhtımın, mutfağın güneyinde yer alan su kanallarıyla doğrudan ilişkili olduğu tespit edildi. Bu tespitler sonucunda sarayın ciddi bir altyapıya sahip olduğunu ve saraydaki temiz ve atık su suların...