30 / 07 / 2024

edirne sel 2015

edirne sel 2015

Edirne Valisi Şahin, AA muhabirinin de katıldığı incelemede Tunca ve Meriç nehirlerinin taştığı alanlarda, helikopterle incelemede bulundu. Taşkının özellikle tarım alanlarına büyük zarar verdiği görüldü.

Kanal Edirne'nin yüzde 99'u tamamlandı!

Meriç Nehri'nde DSİ tarafından 2015 yılı kasım ayında 45 milyon lira bütçe ile başlatılan 'Kanal Edirne' projesinde kazı çalışmalarının yüzde  99'u tamamlandı. 

Konya Selçuklu en fazla konut satılan 8. ilçe!

Konya ilinin Selçuklu ilçesi 2015 yılında en fazla konut satışı yapılan 8. ilçe oldu. Konya'nın diğer merkez ilçeleri Karatay'da 4 bin 434, Meram'da ise 3 bin 439 konut satışı yapıldı.

Edirne Belediye Meclisi’nde imar planı değişiklikleri konuşuldu!

Edirne Belediye Meclisi’nin Haziran Ayı Olağan toplantısı Edirne Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır başkanlığında toplandı.Bir önceki toplantılara ait tutanakların okunmasının ardından başlanan toplantıda şu maddeler karara bağlandı:

Edirne İl Özel İdaresi 2015'te 493 kilometre yol yaptı!

Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Alaattin Uğur, İl Genel Meclisi Başkanı Abdülaziz Çıkıkçı başkanlığında toplanan meclise geçen yıl İl Özel İdaresi faaliyetlerini aktardı.

Konya Selçuk'a yeni İİBF binası inşa ediliyor!

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Alaeddin Keykubat Yerleşkesi'nde yapımına 2015 yılının ekim ayında başlanan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi inşaatında çalışmalar devam ediyor.

Edirne'de 1 milyon 289 bin 320 konut el değiştirdi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Edirne Bölge Müdürlüğü, Edirne'de 2015 Aralık ayında 878 konut satıldığını ve 2015 yılında 1 milyon 289 bin 320 konut satış sonucu el değiştirdiğini açıkladı.

Selçuklu'nun çehresi yatırımlarla değişti!

Selçuklu Belediyesi’nin 2015 yılında gerçekleştirdiği hizmet ve yatırımlarla şehrin çehresi değişti, Selçuklu’da yaşayanların yaşam kalitesini artırmaya yönelik tesisler ülke genelinde örnek gösterildi.

TOKİ Edirne Meriç Evleri son başvuru günü!

TOKİ Edirne Meriç Evleri son başvuru günü 31 Aralık 2015. Toplam 112 adet konutun satışa çıkarıldığı projede başvuru bedeli olarak minimum 2 bin TL kabul ediliyor.

Edirne Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi Kapasite Artışı projesinin toplantısı 22 Aralık'ta!

Edirne İli Lalapaşa İlçesi'nde bulunan Kalker Ocağı ve Kırma- Eleme Tesisi Kapasite Artışı projesinin yapılmasına ilşkin ÇED toplantısı 22 Aralık 2015 günü saat 14:00'da yapılacak.

Edirne Lalapaşa TOKİ kura sonuçları 2015!

Kura yöntemiyle toplamda 59 adet konutun satışa çıkarıldığı TOKİ Edirne Lalapaşa'da aylık taksitler 260,48 TL'den başlıyor. İşte Edirne Lalapaşa TOKİ kura sonuçları 2015...

Edirne konut satışında 31. sırada!

Türkiye'de 2015 Eylül ayında 92 bin 483 konut satılırken bu rakam Trakya'daki illerde ise Edirne'de 624, Tekirdağ'da 2 bin 504 ve Kırklareli'nde ise 556 konut olarak gerçekleşti.

Edirne Süloğlu TOKİ Konutları kura 2015!

Edirne Süloğlu Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde geliştirilen Edirne Süloğlu Projesi'nde yer alan 38 adet daire kurayla satılıyor. İşte Edirne Süloğlu TOKİ Konutları kura 2015 detayları...

Edirne Tavuk Üretim Tesisi Kapasite Artışı projesinin toplantısı 3 Aralık'ta!

Edirne İli Havsa İlçesi'nde yer alan Damızlık Tavuk Üretim Tesisi Kapasite Artışı projesinin ÇED toplantısı 3 Aralık 2015 günü saat 14:00'da yapılacak.

edirne sel 2015 Haberi

edirne sel 2015

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Tunca ve Meriç nehirlerinin taştığı alanlarda, helikopterle incelemede bulundu.


Şahin, 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile Kestanelik Kışlası helikopter pistinden kalkan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait helikopterle taşkın sahasını havadan inceledi.


Helikopterle, su altında kalan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı er meydanı, Adalet Kasrı, Edirne Saray kalıntıları, Balkan Şehitliği, tarihi köprüler ile Meriç'in taşkınından etkilenen Karaağaç Mahallesi, sular altındaki nehir yatağına yakın işletme ve sayfiyenin durumu daha net izlendi.


AA muhabirinin de katıldığı incelemede, taşkının özellikle tarım alanlarına büyük zarar verdiği görüldü.


Nehirlerdeki son durum

Bu arada, hem Tunca hem de Meriç Nehri'nin debisindeki düşüş devam ediyor.

Meriç Nehri, bugüne kadar ulaştığı en yüksek debi olan 2 bin 101 metreküp/saniyeye ulaştıktan sonra düşüşe...