30 / 04 / 2024

Edirne tunca nehri

Edirne tunca nehri

DSİ 11. Bölge Müdürlüğüfnce Tunca Nehri üzerine toplam 4 adet büyük köprü yapılacak, 3 adedinin yı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor...

Edirne'de Fatih ve Kanuni köprüleri trafiğe kapatıldı!

Tunca Nehri'nin debisindeki yükseliş nedeniyle, Edirne'de Fatih ve Kanuni köprüleri trafiğe kapatıldı. Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, köprülerden geçiş yapmak isteyen araçların sürücülerini diğer yolları kullanmaları yönünde uyardı.

Edirne'deki nehirlerin debisi artıyor!

Edirne'deki nehirlerin debisi artıyor. Kentte son günlerde aralıkla yağan kuvvetli yağışlar, havzasından da dolu gelen Edirne'de bulunan Meriç ve de Tunca nehirlerinin debilerinde artışa neden oldu.

Meriç Nehri 'doğal sit alanı' ilan edildi!

Türkiye ile Yunanistan sınırı olan Edirne'deki Meriç Nehri, doğal sit alanı ve nitelikli koruma alanı ilan edildi. 

Meriç Nehri kıyısına millet bahçesi müjdesi!

Edirne'de bir dizi ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Meriç Nehri kıyısına millet bahçesi inşa edileceğini açıkladı.

Tarihi Tunca Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

Edirne'deki tarihi Tunca Köprüsü'nün restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Tarihi Tunca Köprüsü yeniden inşa edilecek!

Edirne'de Tarihi Tunca Köprüsü'nde restorasyon çalışmalarına başlandı. Çimento kullanılmadan restore edilecek köprü aslına uygun olarak yeniden inşa edilecek.

Meriç ve Tunca köprüleri restorasyona alınacak!

Edirne'deki Meriç ve Tunca köprüleri restorasyon çalışmaları Temmuz'un ikinci yarısında başlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal Edirne'yi bu sene devreye alacağız!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Edirne'yi taşkınlardan korumak için Kanal Edirne Projesi'ni hayata geçiriyoruz. Bu sene içinde devreye alacağımız projeyle Edirne, Meriç Nehri taşkınlarından korunacak." dedi...

Tunca Nehri'ndeki Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları mecliste!

Tunca Nehri üzerinde bulunan Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları ve ne zaman trafiğe açılacağı meclis gündeminde konu oldu...

Kanal Edirne projesi yıl içinde tamamlanacak!

DSİ Genel Müdürlüğünün Edirne'de hayata geçirdiği ve bu yıl tamamlayacağı Kanal Edirne ile Meriç Nehri'nin taşkınları son bulacak.

Kanal Edirne’de son rötuşlar yapılıyor!

Meriç Nehri suyunu bay-pas edecek Kanal Edirne’de son rötuşlar gerçekleştiriliyor. 

Kanal Edirne'de sona gelindi!

Meriç Nehri'nin taşmasının önlemek amacıyla hazırlanan Kanal Edirne projesinde sona gelindi.

Kanal Edirne'nin yüzde 99'u tamamlandı!

Meriç Nehri'nde DSİ tarafından 2015 yılı kasım ayında 45 milyon lira bütçe ile başlatılan 'Kanal Edirne' projesinde kazı çalışmalarının yüzde  99'u tamamlandı. 

Edirne'deki Meriç ve Tunca köprüleri onarılacak!

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne'de yer alan Meriç ve Tunca köprülerinin onarılacağını söyledi.

Kanal Edirne projesinin yüzde 90'ı tamamlandı!

Edirne’de, Yunanistan ile sınırı oluşturan ve her yıl taşkınlarla gündeme gelen Meriç Nehri’nde, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından başlatılan 7 bin 800 metrelik ‘Kanal Edirne’ projesinin 7 bin 100 metrelik bölümü tamamlandı.

Edirne tunca nehri Haberi

Edirne tunca nehri

DSİ 11. Bölge Müdürlüğü'nce Tunca Nehri üzerine toplam 4 adet büyük köprü yapılacak, 3 adedinin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. 


Proje kapsamında yer alan Edirne Merkez Suakacağı ve Yolüstü Köylerinde Tunca nehri üzerinde yer alan ve taşkınlara sebep olan alçak, 8 gözlü menfezlerin yerine 52 metre açıklıklı 2 gözlü köprülerin inşaatı devam ediyor. 


Meriç Nehri Yatak Temizliği DSÎ 11. Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda yürütülen Meriç Nehri Yatak Temizliği ve Tahkimatı İnşaat Projesi kapsamında "Kanal Edirne" üzerinde yer alacak 5 adet köprüden 4'nün inşaatı devam ediyor ve yıl sonuna kadar da tamamlanması hedefleniyor. 


Meriç Nehri kıyı tahkimatı işinde fore kazıkların yerleştirilmesine devam edilirken diğer yandan da yatak temizliğine de başlandı. 


Bölge Müdürü Adil Sabancı çalışmaları yerinde inceleyerek şantiye defterini imzaladı. 

Kanal Edirne DSİ'nin makina parkına ait...