29 / 04 / 2024

Edirne Valisi Hasan Duruer

Edirne Valisi Hasan Duruer

Edirne valisi Hasan Duruer, "Edirne sakin şehir, keyifli bir şehir. Edirne'de turizmi geliştirmek için çalışmalar başlatacağız" dedi. Duruer, acentelerle bir restoranda düzenlenen toplantıda, Edirne'nin tarihi, kültürel zenginliklerini anlattı.

Hasan Duruer kimdir?

Edirne Valisi Hasan Duruer kimdir? Hasan Duruer, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Hasan Duruer, ne zamandan beri vali olarak hizmet veriyor? İşte Hasan Duruer'in biyografisi...

Edirne'deki tarihi evler yok olmaktan kurtulacak!

Edirne Valisi Hasan Duruer, Kaleiçi semtindeki, Edirne evlerinin en güzel örneklerinin yer aldığı ve bir kısmının yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu evleri kurtarmak için çalışma yaptıklarını söyledi.

Selimiye Camisi'ndeki peyzaj çalışmaları, bu ay sona erecek!

Edirne Valisi Duruer, Selimiye'de taş ve elektrik tesisatı döşeme, çevre düzenlemesi ve avlunun güllerle donatılması çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Mimar Sinan'ın ünlü eseri Selimiye Camisi'ndeki peyzaj çalışmaları, bu ay sona erecek...

Edirne Büyük Sinagogu yıl sonunda açılacak!

Avrupa'nın en büyük sinagoglarından biri olan Edirne Büyük Sinagogu yıl sonunda açılıyor...

Selimiye Camisi'nin rölövesi çıkartılacak!

Edirne Valisi Duruer: ''Selimiye Camisi'nin maalesef rölövesi yoktu, bu sadece Edirne'nin değil, Türkiye'nin ayıbıydı'' ''Selimiye Camisi'nin rölövesini çıkartıyoruz''

Şanlıurfa'daki deprem konutları yeni yılda teslim edilecek!

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak yaptığı açıklamada Şanlıurfa'daki deprem konutlarının yeni yılda sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

545 yıllık tek yalı camisi yenileniyor! Edirne'de tarihi restorasyon başladı!

Edirne'de 545 yıllık tek yalı camisi olan tarihi Kasımpaşa Camiisi definecilerin kazıları sonucunda büyük tahribat görmüştü. Edirne Valisi Yunus Sezer, caminin restorasyon çalışmalarına başlandığını açıkladı. 

Edirne'deki yanan müftülük binası yeniden yapılacak!

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 19 Ocak'ta çıkan yangında tamamen kullanılamaz hale gelen Edirne Müftülüğü binasının aslına uygun olarak yeniden yapılacağını açıkladı.

Edirne Saksağan köyündeki camiye 70 yıl sonra minare yapıldı!

Edirne Valisi Ekrem Canalp'in Lalapaşa ilçesi Saksağan köyünü ziyaretinde vatandaşların isteği üzerine verdiği talimatla köy camisine 70 sene sonra minare inşa edilmesi köylüleri memnun etti.

Hasan Şıldak: Salda'ya bir çivi bile çaktırmıyoruz!

Salda Gölü hakkında açıklama yapan Burdur Valisi Hasan Şıldak, "Salda'ya el sürenin elini kırarlar. Bunu ilin valisi olarak söylüyorum. Salda'ya bir çivi bile çaktırmıyoruz." diye konuştu.

Salda Turizm Merkezi'nin iptaline yönelik karar!

Burdur Valisi Hasan Şıldak yaptığı açıklamada "Geçtiğimiz hafta Salda Turizm Merkezi'nin iptaliyle ilgili Cumhurbaşkanlığı kararı yayımlandı. Bunun Salda'daki koruma çalışmalarıyla hiçbir ilgisi yoktur." şeklinde konuştu.

Denizli'deki depremde bazı evler hasar gördü!

Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli'deki depremle ilgili açıklama yaptı. Karahan, "Bazı evlerde hasar olduğu belirtiliyor. Hasar tespit çalışmalarına başlandı" dedi...

Hasan Karahan: Depremde orta ve ağır hasar gören 500'e yakın ev var!

Denizli Valisi Hasan Karahan, Acıpayam'daki depremde 500'e yakın evin orta ve ağır derecede hasar gördüğünü dile getirdi. 

Denizlili depremzedelere kira yardımı yapılacak!

Denizli Valisi Hasan Karahan, Acıpayam'da dün meydana gelen depremde evleri ağır hasar gören vatandaşlara kira yardımı yapılacağını söyledi.

Denizli Acıpayam'daki depremden 10 ev hasar gördü!

Denizli Valisi Hasan Karahan, Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depreme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Denizli Acıpayam'daki depremden 10 evin hasar gördüğü açıklandı.

Salda Gölü'ne teleferik geliyor!

Burdur Valisi Hasan Şıldak, Salda Gölü'nün kenarından başlayıp kayak merkezine kadar ilerleyen bir teleferik projenin peşinde olduklarını söyledi...

Denizli'de imar barışından 270.5 milyon liralık tahsilat!

Denizli Valisi Hasan Karahan, İmar Barışı ile ilgili verileri paylaştı. Buna göre, Denizli'de imar barışından 270 milyon 501 bin 617 lira gelir elde edildi.

Denizli'de photoshoplu fotoğrafla imar barışı başvurusu yaptılar!

Denizli Valisi Hasan Karahan yaptığı açıklamada kentte imar barışından yararlanmak isteyen bazı art niyetli kişilerin arazilerinin üzerine photoshop ile gece kondu tarzı evler yaptığı ve imar barışına başvurduğu, bu yolla da imar izni almaya çalıştığını belirtti.

Edirne Valisi Hasan Duruer Haberi

Edirne Valisi Hasan Duruer

Planı hazırlanacak Edirne Valisi Hasan Duruer, "İstanbul'un keşmekeşliğinden uzaklaşmak isteyen insanlar huzuru Edirne'de bulabilir" dedi.Duruer, Türkiye Seyehat Acenteleri Birliğine (TÜRSAB) bağlı acentelerle bir restoranda düzenlenen toplantıda, Edirne'nin tarihi, kültürel zenginliklerini anlattı. Kentte, üç medeniyetin, ülkenin ve nehrin buluştuğunu belirten Duruer, "Edirne sakin şehir, keyifli bir şehir. Bu kentte zaman size kalır. En uzak yerine 15 dakikada ulaşılır. İstanbul'un keşmekeşliğinden uzaklaşmak isteyen insanlar, huzuru Edirne'de bulabilir. Edirne'nin bir şansı da, yapılaşma kenti boğmamıştır. Tarihi eserler büyük ölçüde korunmuştur" diye konuştu. Duruer, güzelliklerinin yanında kentteki "arabeskliğin" rahatsız edici olduğunun inkar edilemeyeceğini vurguladı. 


Tabelasından, kaldırımına, elektrik direklerine kadar her şey bizi rahatsız ediyor" diyen Duruer, çalışmaları yapmak için gerekli irade eksikliğini, yeni belediye başkanı ve sivil toplum kuruluşlarıyla tamamladıklarını dile getirdi.Edirne Belediye Başkanı...