07 / 05 / 2024

edirnedeki konaklar restore mi edildi

edirnedeki konaklar restore mi edildi

Edirne Valiliğince geçen sene başlatılan Edirne Konaklarını İhya Projesi kapsamında tarihi konaklar onarıldı.

Sivas'ta metruk konaklar restore ediliyor!

Sivas'ta tarihi özelliği bulunan konaklar kültür ve turizme yeniden kazandırılması için restore ediliyor.

Bilecik Osmaneli Konakları restore ediliyor!

Bilecik Osmaneli'de kerpiç taş ve ahşap kullanılarak inşa edilen cumbalı konaklar, restore edilerek turizme kazandırılacak. 

Kahramanmaraş'taki yarım asırlık konaklar restore edildi!

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi, ilçede bulunan 500 yıllık konakları restore etti.

Bursa Demirtaşpaşa Konakları restore ediliyor!

Bursa’yı bir açık hava müzesine dönüştürmeyi hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Demirtaşpaşa Konakları'nı ilk günkü ihtişamına kavuşturmak için çalışmalarına devam ediyor.

Bilecik Osmaneli’nde tarihi konaklar restore edilecek!

Bilecik’in Osmaneli ilçesindeki tarihi konaklar, gönüllü üniversite öğrencilerinin röleve çalışmaları ile restore ediliyor. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, tarihi konakların öğrencilerin çalışma atölyesi olduğunu ifade etti...

Diyarbakır'ın 400 yıllık konaklar restore edildi!

Diyarbakır'da, Osmanlılar döneminde kenti yönetenlerle varlıklı ailelerin yaşadığı 400 yıllık konaklar, aslına uygun olarak gerçekleştirilen restorasyonla turizmin gözde mekanlarından oldu.

Yeşilyurt Tarihi Konaklar restorasyon alanında inceleme!

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt'un tarihi ve kültürel geçmişine uygun olarak restore edilen Yeşilyurt Konaklarındaki çalışmaları yerinde inceledi. 

İzmit'teki tarihi konaklar restore ediliyor!

Kentteki tarihi yapıları ayağa kaldıran İzmit Belediyesi, 20. yüzyılın ilk döneminden kalma tarihi konakları da restore ediyor.

Samsun'daki tarihi konaklar restore edilecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada Selahiye Mahallesinde yer alan tarihi konakların restore edileceğini belirterek, “Samsun sokakları eski görüntüsüne kavuşacak” dedi.

Samsun Selahiye'deki tarihi konaklar yenilenecek!

Samsun Selahiye Mahallesi’ndeki tarihi konaklar restore edilecek. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve belediye yetkilileri bölgedeki tarihi yapıları inceledi.

İzmit'teki konaklar restore ediliyor!

İzmir Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü’nün verdiği bilgilere göre İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan döneminde İzmit’te onlarca konak, cami, çeşme, hamamın restorasyonu gerçekleştirildi.

Kastamonu'daki tarihi konaklar restore ediliyor!

Göreve geldiği günden itibaren tarihi, kültürel ve modern şehircilik projeleriyle takdir toplayan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarını sürdürüyor.

Ayasofya'daki tarihi konaklar restore ediliyor!

Ayasofya'daki tarihi konaklar ''Hagia Sophia Monsios'' projesiyle canlanıyor. Restore edilen 21 konak dünyanın en etkili mimarlarından sayılan Martyn Lawrence Bullard imzasını taşıyor.

edirnedeki konaklar restore mi edildi Haberi

edirnedeki konaklar restore mi edildi

Edirne Valiliği tarafından kentte atıl durumda olan tarihi konakların ayağa kaldırılması için başlatılan ihya projesi kapsamında yıkılmış veya yıkılmaya yüz tutmuş konaklar ayağa kaldırıldı.

Edirne Valiliği Çevre Koruma Vakfı Müdürü Ali Eraslan, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne Konaklarını İhya Projesi'nin geçen sene başladığını söyledi.

Çevre Koruma Vakfı Başkanı ve Edirne Valisi Ekrem Canalp'in talimatlarıyla konak restorasyonlarının devam ettiğini belirten Eraslan, bu kapsamda üç konağın onarımının tamamlandığını belirtti

İhyasında son aşamaya gelinen Üç Şerefeli Cami'nin arka sokağındaki konağın konuk evi olarak kullanılmasının planlandığını söyleyen Eraslan, ihya edilen diğer konakların ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Edirne İl Müdürlüğü ve Çevre Koruma Vakfı'na hizmet verdiğini belirtti.

Restoresi planlanın 6 konağın daha olduğunu söyleyen Eraslan, şu şekilde konuştu:

"Yakın zamanda inşaat sezonunun da açılmasıyla konaklarımızın restorasyonuna başlayıp Edirne'nin turizmine...